Optimus Prime against Jack Sparrow

Ensin Transformers Dark of the Moon ja sitten Pirates of the Caribbean On Stranger Tides, huhhuijaa mikä elokuvaviikko ja siitä saa ehdottomasti kiittää 11 ja 12 vuotiaita poikia (poika ja serkkunsa), joiden takia oli kerta kaikkiaan pakko käydä katsomassa molemmat ja vielä samalla viikolla. :D

Selkeästi kävi niin, että Optimus Prime vei voiton Jack Sparrowsta. Itse asiassa molemmat oli ihan hyviä elokuvia ja tällä tunnustan, että olen fantastisen action meiningin vankkumaton kannattaja ja kuluttaja pojistakin huolimatta. Ne nyt vaan on niin sopivaa viihdettä.

Transformers oli aika järkyttävän pitkä elokuva. Toisaalta niin mahtavaa meininkiä tuskin olisi lyhyempään kannattanut tunkeakaan. Tätä on helppo suositella, jos on sellainen päivä, että ei halua katsoa mitään hissuttelua ja on vähän ehkä riehakkaalla olotilalla. ;) Minun tähtiarvosteluuni vaikuttaa nyt sekä juuri oikea mieliala räiskintään, että Vaasan elokuvateatterin kurjat 3D lasit, joita oli melkein mahdoton käyttää silmälasien kanssa. Koko ajan jouduin pitämään niitä käsin ylhäällä ja se yhdistettynä kahden ja puolen tunnin spektaakkeliin antaa nyt kolme ja puoli tähteä.

Pirates of the Caribbean oli jossain saanut vain yhden tähden arvosteluissa, mutta minä antaisin kolme. Taustatarina ei ollut aivan kunnossa, mutta jos tämän menee katsomaan nähdäkseen Jack Sparrown vauhdissa ja vaikkapa juuri lomalle jääneenä, niin hauskaa on. Ei ihan niin hyvä kuin edellinen piraattielokuva, ei yhtä paljon erikoistehosteita, nuoruuden lähteen merkitys jäi sittenkin vähän vähäiseksi, mutta taattua hauskuutta ja saa minulta kolme tähteä, kunhan elokuvaan menee oikeiden odotusten kera. Niin ja Seinäjoen elokuvateatterin 3D lasit pysyy muuten silmälasienkin kanssa päässä hyvin.

Suosittelen molempia ja voin kertoa, että Pirates of the Caribbeanin jälkimainingeissa kuula heilui viileässä kesäillassa kevyesti. Tai no, sanotaan, että täysiä minuutteja ja rpm:t piti. Ensimmäistä kertaa tein 12 kg:n LC:tä tahtiin 14 rpm. Se on jo aika vauhtia, mutta kai sitä tahtia täytyy siitä entisestään kiristää. :)

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Optimus Prime against Jack Sparrow”

 1. Pinkki Pingu says:

  Ihana lukea tuo arvostelu Jack Sparrowsta. Oon niin Johnny Depp-fanaattinen fani, että huh… :) :) Jack Sparrow:na se on vielä jotenkin niin ylimaailmallisen IHANA!!! <3 <3

  Tän uusimman voisin mennäkin hyvillä mielin väijymään, kun se Keira Knightly on tästä rajattu pois (en voi sietää sitä…) ja keskittyä vaan ihanaan Jackiin ja Penelopeen. Miten Penelope sun mielestä istui tarinaan?

  Sama juttu oikeastaan tuossa Transformersissa Megan Foxin osalta, kurjaa jos ne lasit ei pysy päässä. =/ Meillä taas on ainakin tähän saakka leffateatterissa olleet aina hyvät lasit ja nököttäneet noiden omien lasien päällä oikein mallikelpoisesti. Olisiko niissä laseissa ollut joku vika sangoissa, vai onks ne aina yhtä heikot pysymään nenällä?

 2. Outi says:

  Minä taas en voi sietää Penelopea! Mutta ajattelin, että voin sietää Deppin ansiosta. :)
  Mutta oikeasti, Penelope ei ehtinyt ärsyttää minua, eikä kyllä säväyttänytkään. Enemmän harmitti se, että Orlando ja moni tuttu Caribbean näyttelijä puuttui. Tämä kerta oli täysin Jack Sparrown varassa.
  Transformersissa Megan Foxin korvannut kuka_se_nyt_olikaan ehti kyllä muutamaan kertaan ärsyttämään, mutta toisaalta minä en ole pitänyt Meganiakaan siinä parhaana valintana. Minkäs teet kun Transformersiin halutaan vaan tietyn näköinen nainen näkyviin. :D
  Vaasan ja Seinäjoen lasit on aivan erilaiset. En ole missään ennen törmännyt tuollaisiin laseihin, jotka ei pysy silmälasien päällä. Eipä tarvitse enää mennä toista kertaa Vaasaan niissä merkeissä… Töihin kyllä harva se päivä, mutta ei tässä kuussa. :)

 3. Jee, leffaviikko! Aika hurja, Transformers… Jack Sparrow on huippurooli Deppilta. Megan Foxilta olen jopa odottanut Passion Play -leffaa tulevaksi Suomeenkin, koska siinä on Mickey Rourke. En nyt muuten. :)

Leave a Reply

See also: