Sulkapallokentän mitat

Sulkapallokausi pyörähti pihassa sen verran totaalisesti käyntiin, että nyt on piirrettävä uudestaan rajat ja erityisesti tarkistettava verkon korkeus, koska minä pääsen vähän liian helpolla silloin, kun verkko vähän löystyy ja laskeutuu kuten nyt on tapahtunut. Äkkiä siis etsimään oikeat tiedot, joista löytyi paras kuva, vaikka ei selkein olekaan Raision sulkapalloilijoiden sivuilta. Toki tiedot löytyy myös Suomen Sulkapalloliiton sivuilta.

Tähän asti ei ole pihasulkapallossa välitetty muusta kuin kentän ulkomitoista, mutta nyt otetaan ruudutkin käyttöön:

10.1 Syöttö- ja vastaanottoruudut

10.1.1 Pelaajat syöttävät ja ottavat syötön vastaan oikeanpuoleisessa syöttöruudussaan, kun syöttäjällä ei ole erässä lainkaan tai on parillinen määrä pisteitä.
10.1.2 Pelaajat syöttävät ja ottavat syötön vastaan vasemmanpuoleisessa syöttöruudussaan, kun syöttäjällä on erässä pariton määrä pisteitä.

10.2 Syöttäjä ja syötön vastaanottaja lyövät palloa vuorotellen, kunnes tehdään virhe tai pallo lakkaa olemasta pelissä.

10.3 Pisteiden voittaminen ja syöttö

10.3.1 Jos syötön vastaanottaja tekee virheen tai pallo lakkaa olemasta pelissä, kun se osuu hänen puolellaan kentän pintaan, syöttäjä saa pisteen. Sen jälkeen syöttäjä syöttää uudestaan toisesta syöttöruudusta.
10.3.2 Jos syöttäjä tekee virheen tai pallo lakkaa olemasta pe lissä, kun se osuu hänen puolellaan kentän pintaan, syöttäjä menettää oikeutensa jatkaa syöttämistä ja syötön vastaanottajasta tulee syöttäjä, eikä kumpikaan puoli saa pistettä.

No jaa. Pisteiden laskentaa ei ehkä tarvita, koska pelit on ehdottomasti tarpeeksi tiukkoja ilman tarkkaa pistetilannetietoakin. :)

Niin suosittelen siis ehdottomasti tyynien kesäiltojen harrastukseksi sulkapalloilua omassa pihassa, jos siihen löytyy sopiva tila. Se on takuulla erilaista liikkumista kuin mikään muu ja voin taata, että se tekee hyvää niin kropalle kuin pään sisuksillekin. Siis kunhan ei liian totiseksi hommaa päästä. ;)

edit: Mistähän ihmeestä minä aikaisemmin olin kentän mitat kiskaissut. Nimittäen viime vuotiset mitat oli huomattavasti pienemmät kuin tämänvuotiset. Säännöt ei ole muuttuneet mihinkään, mutta minun kuvan/lukujen lukutaitoni on ehkä sittenkin kehittynyt. Mutta mutta, melkoisesti muuttui raaemmaksi peli mittojen tarkistuksella. :D Nimimerkillä: sulkapallon perässä loikkien läkähdyksiin

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Sulkapallokentän mitat”

  1. Sulkapalloa! Hyvä, hyvä. Mä haluaisin pelata pöytätennistä – siinä pääsee vähän helpommalla. :)

  2. Outi says:

    Se olisikin hauskaa. :)

  3. Katja says:

    Meillä on nuorimmat pelaajat sen verran tosikkoja, että on katsottu parhaaksi yrittää yhteistuumin pitää pallo mahdollisimman kauan ilmassa, ilman kenttää ja verkkoa. Se on yllättävän hauskaa, ainakin verrattuna siihen että hävinnyt osapuoli mököttää jossain :-)

  4. Outi says:

    Me ei onneksi miehen kanssa harrasteta mökötystä ja kentän ulkorajat on ihan oleellinen juttu. Muut säännöt kyllä saa vielä tänä vuonnakin jäädä käyttämättä ja ei me pisteitä lasketa, pelataan muuten vaan tosissaan. :D

Leave a Reply

See also: