Tein sulle kuohuviinin mansikoista vaan

Tai itse asiassa mustikoilla ja metsämansikoilla maustetun kotikuohuviinin.

Tämän kesäinen kotiviini onnistui aivan yli odotusten juuri sellaiseksi kuin kesäisen viinin pitikin. Kyse on vuosia kestäneestä harrastuksesta tehdä kotiviiniä omista marjoista ja vaikka ihan joka kerta ei täydellisesti oman maun mukaista viiniä saakaan aikaiseksi, niin lopputulosten tasainen onnistuminen paranee yhä koko ajan. Niin ja toisinaan onnistutaan paremmin kuin loistavasti.

En osaa kuvailla tämänvuotista kesäviiniä muuten kuin että se on heleän mukavan punaista olematta jouluisen tummaa. Maku on sellainen kesäviinin kevyt, jossa marjat maistuu paljastamatta äkilliselle maistajalle, että mitä ne ovatkaan.

Ja Soda Stream laitteen hankkimisen jälkeen tuli testattua asiaa, josta olin joskus kuullut. Hiilihapotettiin kotiviiniä ja testattiinpa vielä miltä se maistui mustikoilla ja metsämansikoilla koristeltuna. Voin kertoa, että hyvää tuli. Jännästi muuten hiilihapotettuna viini maistuu kuivemmalta kuin ilman käsittelyä.

Ai että eikö olekaan liikkumiset mielessä? No niinkin voisi sanoa, vaikka joka päivä tuleekin tehtyä yhtä sun toista hauskaa. Ihan kaikkeen ei ehdi mitä haluaisi, mutta siinä ei ole mitään suremista. Tulevat päivät kävellään Korkeasaaressa ja Heurekassa ja syömiset on siis vähän sitä ja tätä. Eiköhän runsas oman pään mukaan liikkuminen pidä kilot suurin piirtein siinä missä ovat.

Nyt on kesä ja nautitaan siitä täysillä. :)

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Tein sulle kuohuviinin mansikoista vaan”

 1. Katja says:

  Näyttääpä hyvältä!

 2. Jaanaba says:

  Vau, toi kotiviinin teko on kans niitä juttuja mitä minäkin haluaisin kokeilla.

  Hieno kuva toi eka.

 3. Outi says:

  Ensimmäisen kuvan taustalla on suurimmat kuunliljani täydessä kukassa. :)
  Kotiviinin tekeminen on kyllä sellaista, että aika moni asia tulee opeteltua kantapään kautta. Jotkin asiat ei vaan onnistu ja sitten taas pienillä huolehtimisilla jotkin asiat onnistuu varmasti. Esimerkiksi viiniin käytettävät marjat on aina ensin pakastettava ja pienikin määrä vadelmaa vaikuttaa paljon. :)

 4. Näyttää ihanan raikkaalta juomalta:)

Leave a Reply

See also: