Heureka!

Toki omiakin ahaa elämyksiä on tullut koettua, mutta tulipa alkuviikosta käytyä myös Heurekassa.

Dinosaurukset oli se vetonaula, joka poikapitoisen perheen sinne veti ja olihan ne hienoja, joskin ehkä vaisumpi osa Heurekan näyttelyä kuin olisi etukäteen arvellut. Pienempi pojista oli kyllä aivan mahtavalla tavalla korvat höröllään opastetulla dinosauruskierroksella, joten osui ja upposi siihen oikeaan henkilöön. :)

Koko perheeseen upposi kyllä paremmin perinteisempi Heureka osuus. Kyllä, hienoja vempaimia ja tieteen ihmeitä oli kokeiltavissa. Pienempikin jaksoi nostaa minin ilmaan ja vaikka mitä. Kaikkein tolkuttomin jono oli kolikon kaiverrukseen. Sisääntulijathan sai läpyskän, jolla voi mennä ottamaan oman kuvan ja kaiverruttamaan laserilla sen omaksi kolikoksi. Hieno idea ja toteutus, vaikka teknisesti ei niin suuri ihme meidän perheelle. Etukäteen nimesin tämän kyllä kaksoisleukatestiksi… :D

Otin televisioruudulta kuvia samalla, kun laser kaiversi kuvaani.

Ei sittenkään paha sen testin suhteen, vaikka en tiedä tunnistaako tuosta minua. Ainakin hiukset oli kunnolla sekaisin, kun kastuttiin oikein totaalisesti ennen kuin päästiin Heurekaan sisään.

Heurekassa oli myös ruokaan liittyvä näyttely, mutta valitettavasti sen poikia kiinnostavan osuuden ja planetaarioesityksen jälkeen ruokapuoli mentiin aika vauhdilla läpi. Sen ehdin oppia, että murrosikäisten ruokkiminen on hankalaa ja niitä tietoja esittelin isommalle pojalle, joka ei voinut olla nauramatta.

Maistuisiko muuten marokkolainen erikoisuus?

Oli hyvä päivä ja oikein valittu, koska tiistaina satoi vettä. Satoi kyllä vähän muutakin, kun onnistuttiin Heurekan lippujonossa saamaan osuma katoksen yläosissa päivystäneeltä linnulta. Yäk. Onneksi matkassa oli vaihtovaatteita ja toisaalta, märkänähän kaikki vaatteet jo jonotuksesta olikin. Ja reissun ikimuistoisuus poikien muistissa oli silläkin osumalla taattu. :D

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Heureka!”

  1. pia says:

    Meidänkin tie vei tänä kesänä Heurekaan, ja siellä viihtyivät niin äiti kuin lapsetkin. Mukava, opettavainen paikka kaikenikäisille!

  2. Outi says:

    Meillä vanhempi pojista ei oikein tiennyt etukäteen, että miten Heurekaan etukäteen suhtautuisi, mutta hyvin hänkin innostui päivän mittaan. :)

Leave a Reply

See also: