Voiko leuanvedon oppia?

Tulipa sitten hommattua apuväline, jota joutui alunperin ihmettelemaan, että miten ihmeessä tästä pitäisi päästä edes hievahtamaan ylöspäin.

Just joo. Olotila oli todella hölmö ja totesin, että mihin liemeen olen taas itseni pistämässä. Tuossa roikkuessa en pystynyt mitenkään tuntemaan, että minkä lihaksen pitäisi toimia, että nousisin siitä ylöspäin. :D

Olen jo pidempään miettinyt, että voisiko leuanveto jollain opettelulla onnistua. Että voisinko oikeasti saada kropan liikkeelle ja leuan sinne tangon päälle käymään. Tuumasta toimeen, kauppareissulta 24 euron apuväline mukaan ja ihmettelemään.

Viikon kuluttua ensimmäisestä kuvasta olen tänään tällaisessa vaiheessa:

Itse roikkuminen on tehnyt hyvää selälle ja hiljalleen kerta kerran jälkeen on alkanut tuntua siltä, että tiedän ainakien hieman enemmän siitä, että mitkä lihakset liikkeessä auttaa. Leuka ei nouse vielä lähellekään tankoa, mutta kuvan vaiheeseen asti ei toisaalta tullu edes kovin pahalta muutamaa kertaa. No, kaukana siis ollaan vielä oikeasta oppimisesta. Kun nyt ukkonen liikkui vähän kauemmas, niin päätin etsiä jotain mallia tekemiselle netistä. Googlehan tunnetusti tietää kaiken…

Leuanveto

Ohjelma 20 leuanvetoon pääsemiseksi

Ahaa. Siis tottakai kuulostaakin järkevältä aloittaa negatiivisesta leuanvedosta. Eli otan jonkin jakkaran avuksi, menen leuanvedon yläasentoon ja laskeudun sieltä hiljalleen hallitusti alas. Ok, se onnistuu ja sillä tavalla saa oikean tunteen siitä, että missä se leuanveto tuntuu. Kokeilenpa aloittaa tuon ohjelman mukaan ensimmäisen viikon ja katsotaan sitten miten leuanveto voisi alkaa onnistua.

Toinen juttu on, että alussa voi ihan hyvällä omalla tunnolla hypätä ja auttaa sillä tavalla itsensä ylös. Ok, sekin tuntuu järkevältä. :)

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Voiko leuanvedon oppia?”

 1. Jaanaba says:

  Vau, hyvin oot edistynyt omatoimisesti leuanvedossa. =)

 2. Outi says:

  Haa, tein juuri ne 5 negatiivista leuanvetoa. Hurja suoritus, vaikka kyse oli vaan alaspäin valumisesta. :D

 3. Jaanaba says:

  Pakko kans kokeilla, että etenisin minäkin.

 4. Outi says:

  Tuota samaa ohjelmaa siis? Mistä viikosta lähdet liikkeelle? Minä aloin -2 viikosta, kas kuinka ollakaan.

 5. Naina says:

  Kyllä voi oppia! Minäkin opin ja se ei edes ollut vaikeaa :D Kannattaa tosiaan aloittaa hyppyleuoilla ja hakea siitä oikeaoppista tuntumaa. Tarkoitushan ei ole käsillä riuhtoa itseään ylös, vaan käyttää selän suuria lihaksia. Helpointa on ottaa leveä myötäote, ranteet suurinpiirtein tangon kohdalle ja siitä hyppy. Kunhan saa tuntuman selkään, niin se on jo puolivoitto :)

  Itse harjoittelin myös vastuskumin kanssa, joka on myös oiva apu. Nykyään ei tarvi tehdä edes negatiivisia leukoja, kiitos kroonisen olkapäävaivan :(

  Harjoittelua, harjoittelua ja harjoittelua. Sillä sen oppi :) Tsemppiä ja treeni-iloa! ;)

 6. Outi says:

  Voi kiitos Naina! Mahtava kuulla, että sinä opettelit ja opit. Että ei kun kokeilua, harjottelua ja ei saa ajatella, että se hyppääminen olisi huijausta. :)

 7. Katja says:

  Olet edistynyt tosi upeasti! Mä en ole ikänäni vetänyt yhtään leukaa, ja se oli aika kova pala joskus nuorempana. Ehkä nyt sitten, kun ikä ja paino ovat kaksinkertaistuneet :-)

 8. Outi says:

  En minäkään ole koskaan vetänyt yhtään leukaa! Mutta ehkä vielä ei ole liian myöhäistä oppia?

 9. Naina says:

  Hyppääminen EI ole huijausta! :) Sillä saa oikeasti hyvin tuntumaa sinne selkään ja hiljalleen pääkin oivaltaa, mitkä lihakset täytyy aktivoida. Aloitin harjoittelun sillä, että aina “ohimennen” loikin tangossa ja sitten yhtenä päivänä se oivallus tapahtui :)

 10. Outi says:

  Olisi kannattanut lukea vähän etukäteen juttuja netistä. Minusta kun se hypähtäminen tuntui niin huijaukselta, että “muka yritän vetää leukoja hyppäämällä ylös”. :D

 11. [...] varten piti käydä ostamassa samanlainen leuanvetotanko kuin Outillakin on. Ehkä se saattoi jopa olla syy koko juttuun…kuka [...]

Leave a Reply

See also: