Superfoodia suoraan vadelmapensaasta

Uskomatonta miten aikaisin vadelmat kypsyi. Siellä ne on puskissa valmiina tipahtelemaan maahan kypsinä ja mehukkaina. Paitsi, että nyt eivät putoile itsekseen, kun sain puolessatoista tunnissa kerättyä puoli sangollista talteen. Aivan loistavaa ulkoilua ja sopivasti pilveili, ettei tarvinnut aivan läkähtyä.

Vattu on marja, jota minä ehkä kaikkein mieluiten kerään. Onhan niissä puskissa piikkejä ja perkaamisessa on hommaa, mutta marjana se vaan on niin loistava. Kotiviini on aina parhaimmillaan vaikkahan vaan pienellä vadelmamäärällä maustettuna ja entäs kotitekoinen mehu. No, siinä mansikat on yhtä hyvä ainesosa, mutta kyllä vaan vattu itse kerättynä on parasta. Niin ja kuningatarhillo tai siis kuningatarmarjat niin, että ottaa pakastimesta mustikoita ja vattuja ja sekoittaa keskenään. Nam. :)

Mistähän sitä saisi inspiraation mustikanpoimintaan?

Superfoodeista puheenollen ostin jo pari viikkoa sitten elämäni ensimmäisen pussillisen goji marjoja. Ovat vieläkin testaamatta, mutta olisikohan tämä päivä riittävän super niillekin.

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Superfoodia suoraan vadelmapensaasta”

 1. Mansikat, mustikat ja kaikki “meidän marjat” on vaan paljon parempia kuin goji! Äidin täti veti mutten yli 70-vuotiaana 10+ leukaa. Ei ole peritynyt – ainakaan vielä. :) Onnea koitokseen!

 2. Outi says:

  Hurjaa mikä täti! Mutta hei, vielä mekin ehditään. :)

 3. ansku says:

  Vattuja en ole poiminut, mutta 3 x melkein 3l mustikoita, ihan mökin pihapiiristä. Sinne niitä jäi vieläkin vaikka kuinka paljon, mättään ihan mustanaan ihanaa superfoodia. Mä ihan hullaannuin niiden paljoudesta. Takamus ei vaan kestä siellä kykkiä, issias ilmoittelee itsestään….mutta onneksi nyt on jo aika paljon pakkasessa marjoja ja lisää kerään taas ensiviikonloppuna, varmaan ovat vielä hyviä. Onneksi ovat noin lähellä, koska metsään en mielelläni menisi, ainakka yksin. Poimin ihan poimurilla ja yllättävän vähän tulee roskia mukaan. Gojia en olekaa kokeillut vielä.

 4. Outi says:

  Meillä vatut tulee suoraan pihapiiristä ja se on hyvä se, koska enpä usko, että sitä tulisi kovin helposti lähdettyä etsimään kunnon vattupaikkoja.

  Mustikkaa pitäisi hakea jostain kauempaa ja poimurilla minäkin sitä vetelen, jos keräämään lähden.

 5. Mari says:

  Minä vietin maanantaina serkkuni kanssa pari tuntia mustikkametsässä ja sain selkäni sen verran kipeäksi että täytynee jättää loput marjat muille poimijoille :/. Yritin kyllä jo serkkulikalle ehdotella että hän voisi pientä korvausta vastaan kerätä niitä herkkuja minulle, kun heillä alkaa omassa pakastimessa olla niitä jo yllin kyllin ;) … Ja tosiaan vattujakin kerättiin samalla reissulla – niitä oli puskat punaisenaan sen latupohjan molemmin puolin, missä ajeltiin maasturilla.

  Minusta on ihanaa kun talvella voi ottaa omasta pakkasesta ihania kotimaisia marjoja ja syödä niitä rahkan tai puuron kanssa – tai ihan sellaisenaan.

Leave a Reply

See also: