Takana melkoinen liikuntaviikko – vahingossa

Oikeastaan ajattelin etukäteen, että menneellä viikolla olisin liikkunut aika maltillisesti, mutta kuinkas sitten kävikään.

Tiistaillekin voisi olla jotain merkintää, koska silloin käveltiin pitkin Heurekaa (minä huonoilla kengillä) ja vielä illallakin käytiin koko perheen voimalla kävelyllä. Ei varsinaista liikuntaa, mutta liikkeessä kuitenkin.

Kahvakuulatreenejä oli vain kaksi, ensimmäinen maanantaina ettei jäänyt tekemättä ennen reissuun lähtemistä. Jestas ne molemmat oli kovia. Kukka on pitänyt huolen siitä, että yksittäisen kerran kovuus on kasvanut radikaalisti ja omituisinta asiassa on, että minä pystyn ja kykenen tekemään sen mitä on sovittu, eikä kovuus vie inspiraatiota, vaikka kasvattaakin kunnioitusta kuulia kohtaan. Ällistyttävää, miten kerta toisensa jälkeen huomaan pysyväni tahdissa, tekeväni minuutit täyteen jne. 16 kg heiluu Paljon ja erityisesti ne osuudet tulee tsempattua niin, että jos jostain pitää löysätä, niin se tulee sitten jostain muusta. Maanantaina vaihdoin 12 kg 8 kiloon pitkässä LC sarjassa, koska kuumuus meinasi kerta kaikkiaan nujertaa. Mutta sitä ennen oli jo tehtynä se tärkein 6 min OALC ja myös 4 min OALC 12 kg. Siihen tuli siis vielä päälle 8 min OALC 8 kg ja 6 min OAJ 12 kg.

Niin mutta sitten tuo viikko pitää sisällään kaksi aivan erityistä juttua. Perjantaina kävelin yli 2 tunnin lenkin yli 12 km koiran kanssa ja eilen pyöräilin 36 km! Molemmat oli totaalisia ennätyksiä matkassa ja tapahtuivat vähän niin kuin vahingossa. :)

Kävelylenkillä en ajatellut lähtiessä kiertää “pyörälenkkiä”, mutta jotenkin vaan jalat vei. Pyöräillessä taas tähtäsin noin 27 km:n kierrokseen, mutta kotiin tullessa totesin, että ei, kyllä minä kiepautan vielä tuon pienen lenkin lisäksi, niin on kokeiltuna paljonko menee aikaa ja missä alkaa tuntua. Se lisälenkki oli sama mitä perjantaina kävelin. Vasta noin 5 km kotoa alkoi takareisissä vähän tuntumaan ja toinen minkä huomasin oli vasemman olkapään puutuminen. Pitää kai muistaa ensi viikonloppuna pyöritellä kättä välillä mennessään.

Olen muuten erittäin tyytyväinen pyörään tällä hetkellä. Enää ei ole mitään paineita uuden ostoon, no toistaiseksi niin. Renkaiden vaihto kapeampiin, satulan, pyöräilyhousujen ja pyöräilyhanskojen avulla pidempikin lenkki tuntuu sujuvan mukavasti. Kyllä minä Botnia pyöräilyyn uskallan nyt lähteä ja aikaa se tulee viemään rutkasti, mutta tarkoituksena on päästä maaliin – ajasta viis.

Mutta mutta, ihminen ei ole ikiliikkuja ja tuo Heiaheia sanoo, että tänään on levättävä varsinaisesta liikunnasta. Huomenna jos sitten kävisi pitkän pyörälenkin, jos nyt ei startata kohti Keski-Suomea. Siinä tapauksessa lenkit muuttuu kävelyksi.

Niin ja minulla on muuten suunnitelma juoksemisen suhteen. Vielä tämän viimeisen kesälomaviikon ajan kävelen, mutta ensi viikosta lähtien lisätään koiruuden kanssa lenkkien määrää ja juostaan. Saadaan vähän tiivistettyä tekemistä ja toivottavasti sääkin pysyy inhimillisenä helteiden suhteen. Sille pitää pitää peukkuja. :)

Heurekan ikiliikkuja on muuten ollut liikkeessä 1990 vuodesta lähtien paitsi huoltotaukojen aikana.

edit: 24PolkeePolkee joukkue on muuten polkenut huikeat 7 365 kilometria. Uskomaton määrä! Itse olen saanut aikaiseksi nyt 222 km ja olen pahasti jäljessä tavoitteestani, mutta saan sen kiinni tällä viikolla. Tavoitteeni oli pyöräillä vähintään 25 km/viikko. Ei hurjasti, mutta jatkuvasti.

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Takana melkoinen liikuntaviikko – vahingossa”

 1. lurde says:

  Kivan näkönen viikkonäkymä! :yes:

 2. Ninni says:

  Mielenkiintoinen blogi sulla, jään seuraamaan :)

 3. Outi says:

  Heippa Ninni, tervetuloa vaan. :)
  Ja kiva on viikkonäkymä tai sitten jopa melkein kamala. Kyllähän sitä aikuisen ihmisen pitäisi osata taukoakin (kai) pitää?

 4. Mari says:

  Siis kertooko Heiaheia jos sen mielestä pitäisi huilata välillä? Minä en ole sellaista ihmettä vielä kertaakaan nähnyt :D .

Leave a Reply

See also: