Kananmunakausi vai sittenkin puuroa

Eilinen lipsahti ihan huomaamatta niin pienellä hiilihydraattimäärällä, että olisi melkein käynyt Dukanin hyökkäysvaiheen päiväksi. No, ei aivan sentään, koska kasviksia kuului kuvaan. Mutta hyvin huomaa, että työn alkaminen rauhoittaa syömis kuviot. Ympärillä ei ole hiilihydraatteja syövää perhettä.

Itse asiassa juuri tänään elämä loksahtaa täydellisesti arki asentoon, koska koulut alkavat. Minun elämääni se vaikuttaa tällä kertaa jopa enemmän kuin viime vuonna, jolloin nuorempi aloitti ekaluokan. Silloin poika suostui iltapäiväkerhoon, mutta nyt ei. Eli, äiti opettelee entistäkin aikaisemat aikataulut: kuudelta aamulla lenkille koiran kanssa, seitsemäksi töihin ja kolmelta kotiin. Tosin yhden päivän poikkeus tuohon sääntöön on tulossa. ;) Ja syksymmällä on sitten vuorossa kuukauden yksinhuoltajuus, joka vetää edelleen vakavaksi.

Mutta siihen ruokaan. En tule toteuttamaan Dukanismia niin kuin kesäkuussa kokeilin. Voisi sanoa, että syön vähähiilihydraattisesti opittuja juttuja hyödyntäen. Kananmunat kuuluu ehdottomasti syömisten ydin ryhmään ja lihaa sekä kalaa tulee syötyä monissa hyvissä muodoissa. Kasviksia kuluu tehokkaasti ja yritän nyt olla kaksi viikkoa syömättä karkin karkkia. Huh.

Tarkemman tarkastelun jälkeen kyllä kananmunat ja erilainen syöminen on vaikuttaneet kolesterolitasoon. Huono kolesteroli on hieman kohonnut, mutta hyvä kolesteroli tasoittaa tilanteen, jota kuitenkin kannatta jatkossa seurailla.

Puuro eli siis kaurapuuro on asia, jota on tullut mietittyä todella paljon. Syödäkö vaiko ei? Leipäähän minä en enää syö poikkeuksia lukuunottamatta, mutta puuro on osoittautunut parhaaksi tavaksi rauhoittaa vatsaa, jos rauhoituksen tarvetta on. Samoin olen tottunut syömään kunnon puuroannoksen kovien liikuntasuoritusten aamuna (botniapyöräily, peurunkapatikka, kahvakuulakisat,…). Ja hyvin se on tuntunut energiamielessä toimivan, vaikka vatsa kyllä turpoaakin.

Miksi kaurapuuro on pahasta? http://www.ruutu.fi/video?vt=video&vid=172674

No totuushan on jossain siellä ja välillä todennäköisesti ja sitä totuuden etsimistähän täytyy jatkaa.

Kaisa Jaakolan blogia on muuten tullut viime päivinä luettua ja jo ennen kesää samoin. Siellä suunnalla on paljon ajatuksia herättävää tekstiä. Myös siitä, että onko se kaurapuuro sittenkään oikea tapa aloittaa kisapäivä.

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Kananmunakausi vai sittenkin puuroa”

 1. Linda says:

  Jos kaurapuurosta kokeilee jotain luomuversiota, oisko se parempi. Mä ostin kaappiin luomu-kaurahiutaleita ja ne siellä nyt odottaa käyttöä. En ole kaurapuuroa syönyt moneen vuoteen, koska mulla alkaa sen jälkeen sattumaan vatsaan (ainakin siis niillä pikahiutaleilla, joita keitellään vaan muutama minuutti).

 2. Outi says:

  Minulle kunnon kaurapuuro on todellista mahalääkettä. Kesälomareissulla meni maha aika heikkoon kuntoon ja lopulta lähti normaalisti toimimaan vasta, kun pääsin syömään kaurapuuroa. Pikakaurapuuroihin en sekaannu, koska ne vaan on minun makuaistillani maisteltuna pahoja.
  Linda, minä en ollutkaan huomannut, että sinulla on taas juttua blogissa. :)

 3. Michelle80 says:

  Aika hyvä…mietin itsekkin kaurapuuroa tässä pari päivää sitten. Olen yrittänyt miettiä sitä miks paino putoaa nyt taas yhtäkkiä niin kuin muutama vuosi sitten. Selailin vanhoja blogitekstejä ja yhden yhtäläisyyden huomasin mitä tein silloin ja nyt. Syön kaurapuuroa ja todella vähän leipää! =D
  Ja noista kananmunista…itse en ainakaan voi lähteä moiseen dieettiin/ruokavalioon eli nämä rasvaa suosivat atkinsin dieetti ja karppaus. On niin paljon sydänsairautta yms perintönä että kolesteroli pomppais heti moisesta taivaaseen. =/

 4. Outi says:

  Blogitekstit on hyvä päiväkirja kaivella myöhemmin tietoja esille.
  Minulla itse asiassa paino putosi ruisleivällä parhaiten, jos uskon vanhoja blogitekstejä. Ollaan yksilöllisiä jne. En tiedä pitäisikö jopa kokeilla palata siihen ruisleipäpitoiseen ruokavalioon…

 5. Kukka says:

  Outi, kaurapuuro on paras mahdollinen tapa aloittaa kisapäivä!

  Palaan tähän meilissä :)

 6. Outi says:

  Kisa-aamut aloitetaan siis tästä eteenpäinkin kunnon annoksella kaurapuuroa. :)

 7. Minna says:

  Mulla on alkanut sattua vatsaan kaurapuuroaamiainen sen jälkeen kun jätin raejuuston pois siitä. Raejuuston jätin kun selvisi, että olen lehmänmaidolle yliherkkä. Tämän jälkeen olen joutunut etsimään ihan uudenlaisia aamiaisvaihtoehtoja.

 8. Michelle80 says:

  “Ollaan yksilöllisiä jne.”
  Niin tietenkin. Mikä toimii toisella ei välttis toimi taas jollakin muulla. Kerroinpahan vaan miten mulla.

 9. Outi says:

  Ja se miten itsellä toimii – on kaikkein tärkeintä.

 10. Hanne says:

  Minä uskon kaurapuuroon. Kesällä söin hedelmiä + soijajugurttia ekalla aamupalalla. Taitaa taas vaihtua syksyn tullen puuroon + raejuustoon. Hedelmiä sitten toisella aamupalalla, kun niistä niiin paljon tykkään.

 11. Outi says:

  Kaurapuuroa sen olla pitää ja viikonloppuna siirryin entistä kuiturikkaampaan versioon. :)

Leave a Reply

See also: