Personal trainer, valmentaja, tsemppaava ystävä – kaikki keinot ovat luvallisia!

Kukaan ei saisi sanoa toiselle, että “oletpa hölmö, jos maksat personal trainerin avusta” tai “kyllä sinä tuon oppisit itsekin”, jos hankitulla avulla on oikeasti merkitystä. Eikä personal trainerin tai valmentajan avulla saavutettu eteneminen ole yhtään vähempiarvoista, ei se taivaasta tupsahda, vaan jokainen meistä lopulta tekee työn itse. Kukaan ei työnnä kottikärryissä lenkillä eteenpäin tai nosta sinun puolestasi tai jätä huonoja valintoja tekemättä.

Jos ulkopuolinen apu saa kokemaan huippuhetkiä, onnistumisia ja on the top of the world tuntemuksia yhtä paljon kuin hankalien hetkienkin yli pääsemisiä, niin silloin se ei ole turhaa.

Minä kannatan vaikkapa personal trainerin apua silloin, kun ihminen on opettelemassa kokonaan uutta elämää, etsimässä terveyttä ja uutta energiaa. Sohvaperunasta voi tulla liikkuva ihminen ilman apuakin, mutta kaikilta se ei onnistu. Joku toimii parhaiten yksin ja toinen taas yhdessä. Joskus muutokseen vaan tarvitaan apua tsemppaamisen ja toisaalta tiedon takia. Tämän maailman liikuntatarjontaan tai vaikka ruoka-aineviidakkoon voi hukkua – ja vieläpä helposti.

Jos käy tosi hyvin, niin on jo olemassa kaveri tai ystävä, jonka kanssa on aina mukava lähteä liikkumaan ja kokeilemaan kaikenlaista. Silloin jos toista väsyttää, niin toinen vetää mukaansa just sillä kriittisellä laiskistumishetkellä. Ystävä on korvaamaton apu!

Mutta entäs jos muutosta yrittää saada aikaan yksin. Tottakai silloin saa miettiä kaikki mahdolliset keinot läpi. Yhden personal trainerin maksut saattaisivat helposti mennä vaikka kurkusta alas ties missä muodossa, joten ei se aina ole edes kallista. Ehkä joskus kannattaa laskea paljonko karkkipussit sun muut herkut maksaa ja mitä sillä rahalla saa…

Mutta, sitten tulee iso mutta. Mikä ja kuka tahansa traineri ei toimi kenen tahansa kanssa yhteen. Jos “kemia” ja ajatukset ei pelaa yhteen, niin ei auta maksaa trainerille yhtään senttiä. Kas kun silloin treenaamisesta tulee ikävää ja pahimmassa tapauksessa asiat kääntyy entistä pahempaan.

Tällä hetkellä personal trainereita ilmaantuu aika tavalla sinne tänne ja jossain siellä kyllä on se sopiva apu, mutta missä. Välttämättä ei kannata lähteä tekemään töitä kuntosalin personal trainerin kanssa, jos se tarkoittaa välttämättä kuntosalilaitteiden hinkkausta. Ehkä kallein vaihtoehto ei myöskään ole paras tai sitten se juuri onkin paras vaihtoehto. Tai ei kannata tehdä töitä juoksupainotteisen personal trainerin kanssa tai tai tai. Eihän sitä itsekään voi tietää esim. mitkä liikuntamuodot parhaiten vie mukanaan. Väkisin ei mitään tapahdu, mutta kun se oikea tsemppaaja ja tavat löytyy, niin oksat pois. Jo alkaa lyyti kirjoittaa.

Tämä on nyt täysin oma mielipide, mutta kyllä minusta hyvä personal trainer- tai valmentajasuhde voi olla äärettömän tärkeä. Ja jokaiselle löytyy se oma tapa toimia. Ei kaikkia treenattavia tarvitse hakea ulko-ovelta ja taluttaa eteenpäin. Joskus homma toimii hyvinkin itsestään.

Minun vankka mielipiteeni on, että jos apua tarvitsee, niin sitä kannattaa etsiä. Sitten voi vaikka näyttää kieltä sille entiselle sohvaperunaelämälle. :D

Nimimerkillä: Personal trainerin avulla sohvaperunasta zumba ohjaajaksi ja valmentajan avulla kahvakuula nousee entistä kevyemmin. Molemmista saavutuksista olen hyvin ylpeä ja kumpaankaan en samalla tavalla olisi pystynyt yksin. Eikä paluuta entiseen elämään enää ole.

valokuvamalli: suomenlapinkoira Doris

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Personal trainer, valmentaja, tsemppaava ystävä – kaikki keinot ovat luvallisia!”

  1. Tuire says:

    Oletko kokeillut jo tuorepuuroja? Mä olen testaillut erilaisia kaurapuuron rakennetta muistuttavia “marjapuuroja”, johon tulee siis pääraaka-aineena reilusti kotimaisia marjoja, chia-siemeniä (niiden pitää turvota vähän aikaa vedessä ensin) ja pellavansiemeniä. Sitten voi heittää sekaan seesaminsiemeniä, erilaisia leseitä, pähkinöitä, turkkilaista jugurttia yms. mitä milloinkin huvittaa. Chia-siemenet, ja myöskin siis pellavansiemenet, muodostaa semmoista kaurapuuroa muistuttavaa “limaa”. Paras juttu on se, ettei chia-siemenet oikeastaan maistu yhtään miltään. Ja vatsa toimii.. :) Google löytää “tuorepuuro” haulla varmasti kaikenlaisia vinkkejä. Bon appetit!

  2. Outi says:

    En tosiaan ole kokeillut tuorepuuroja. Aina löytyy uusia juttuja. :)

Leave a Reply

See also: