Kun kopina astui kahvakuulakuvaan :)

Mikä on kuvassa erilaista kuin ennen? Juu, katse varpaisiin. :)

Siinä ne nyt on, ihka aidot puolalaiset Polski merkkiset painonnostokengät kokoa 36! :D

Merkki on siis eri kuin ehkä olin ajatellut ja väri on takuulla väärä vaan ah niin ihana. Mutta mitäpä merkillä ja punaisen puuttumisella on väliä, kun kengät on oikeaa kokoa, istuu jalkaan ja antaa tosiaan kopinatekniikkaa nostoihin.

Viikonloppu on ollut varsin vallaton, marjaisa, vieraisa ja vauhdikas aina sunnuntain iltaa myöten, mutta tottakai löytyi hetket myös kopinalle. Jalat ei enää ollenkaan vierasta uusien kenkien tuntua ja treenailu onkin ollut aivan vaan mukavaa fiilistelyä hyvinkin kevyellä painolla, mutta kisatahdilla.

Mikä painonnostokenkien vaikutus on kahvakuulanostoihin?

Tekniikan kuulee. Sillä on yllättävä vaikutus, kun kopsahduksista tosiaan kuulee miten tekniikka on kohdallaan tai ei ole. Samoin sen tuntee jotenkin ihan eri tavalla. Minä olen helposti työnnöissä hypähtänyt jalat kokonaan irti maasta, mutta painonnostokenkien avulla on jostain kumman syystä helpompi toimia niin, että varpaat pysyy kosketuksissa maahan.

Painonnostokengät on todella tukevat ja jalka on tiiviisti maata vasten. Tasainen pohja (josta voisi kyllä ottaa kuvankin) ei anna horjua tai heilua. Siinä vaan on jämähtäneenä maahan ja kun kantapään alla mikään ei jousta niin kuin lenkkareissa, niin alas tulo ei aiheuta mitään no joustoa ja sitä kautta huojuntaa. Siinä tuli samalla kerrottua, mikä lenkkareissa nostamisen suurin hankaluus minulla on ollut.

Minulle tukeva painonnostokenkä vaikuttaa jalkapohjan jaksamiseen. Jostain syystä viime aikoina on ollut aika paljon jalkapohjan väsymistä ja jopa kramppaamisen tunnetta. Näillä kengillä mitään sen suuntaista ei tule. Ehkä se on siitä, että nuo ovat tosi tukevasti jalassa päältä kulkevan remminkin avulla.

Vielä on vähän hakusessa, että millä pinnalla painonnostokengillä kannattaa nostaa, mutta ensimmäiset testailut tein ulkona asfaltilla ja sitten sateen sattuessa sisällä. Hiekalle tai soralle en noilla kengillä malttaisi mennä vaan haluan pitää ne hyvässä kunnossa. Niin ja vaikka en kyykkyjä ym tehnytkään kisavalmistautumisen takia, niin voin kuvitella, että monessa sellaisessakin nuo kengät tosiaan toimii.

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Kun kopina astui kahvakuulakuvaan :)”

 1. tiinanen says:

  Onnittelut uusien kenkien johdosta. Kyllä hyvät välineet kummasti nostaa fiilistä. Ja ovat nätitkin vielä. Mun mielestä ihanan väriset! :)

 2. Katja says:

  Onpa hienon väriset! Väri sopii tismalleen tuon patikkapaidan kanssa! :-D

 3. Outi says:

  On se ihana väri, vaikka ei minulle tyypillinen olekaan. Oli siis ihan pakko vetää patikkapaita päälle, kun sattui niin sopivasti väreihin. Joskus on lupa hupsutella. :)

 4. Eveliina says:

  Hyvä että sait hyvät! Ja sopivat :D

 5. Outi says:

  Joka päivä jalassa ja ovat jo tosi tutun tuntuiset jalassa. :)
  Eikä muuten enää käy mielessäkään nostaa mitkään muut kengät jalassa.

Leave a Reply

See also: