Pensasmustikka vaan on niin makeaa

Ihan ehdottomasti suosikki marjani just nyt on pensasmustikka. Tietysti siinä jalostuksessa on menetetty niitä supermarja ominaisuuksia, mitä tavallisella mustikalla on, mutta ei pensasmustikkakaan mitään epäterveellistä syötävää ole. Se on vaan niin makeaa ja sokerista, vaikka itse asiassa siinä ei ole paljonkaan sokeria. Siinä vaan on vähemmän happoa kuin tavallisessa mustikassa, niin maku on makeampi.

Ja maun lisäksi on toinenkin syy miksi pidän pensasmustikasta ihan erityisesti. Sitä on ihana kerätä. :)

Jos jossain näkee marjan, ojentaa vaan kätensä ja saa kourallisen suuria meheviä marjoja. Mikään ei ole helpompaa.

Oman puutarhan pieni erikoisuus ja paino sanalla pieni, koska on vaan muutama pieni pensas, jotka suurimmaksi osaksi syödään sieltä päin, eikä kerättäväksi paljon jätetä.

Onneksi niitä ei ollut paljon, koska sade yllätti eilen illalla.

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Pensasmustikka vaan on niin makeaa”

 1. Päivikki says:

  Onko vaativa marja kasvupaikkaolosuhteiden kanssa? Olen noita usein suunnitellut… tähän asti sitten aina alesta ostanut vain herukkapensaita.

 2. Outi says:

  Se vissiin tosiaan on aika tarkka kasvuoloista, mutta meillä on osunut asiat kohdalleen. Pensaat on valtavan suuren kivijärkäleen juurella etelän puolella ja tuntuvat tykkäävän kovasti olostaan. :)

 3. Ammi says:

  Meillä tuo ei takuulla menestyisi (katso koirien oma blogi) :D

 4. Outi says:

  Voi hitsi miten hieno välipalaharrastus! :D

 5. Mari says:

  Minun piti ostaa takapihalle pari pensasta mutta jätimme kuitenkin kultapiiskut paikalleen. Olisiko kuitenkin mietittävä joku paikka Ainolle ja Alvarille :)

 6. Minna says:

  Meillä tänä vuonna hävisin kisassa räksille. :( Käytiin aikoinaan lajikkeita valitsessa sopivaan aikaan puutarhaliikkeessä maistelemassa vaihtoehdot. ;)

 7. Outi says:

  Aino ja Alvar, ne on niin mainiot nimet. :)
  Räksät on kyllä rasittava riesa. Meillä ne onneksi ovat pysyneet etupihan suuressa pihjalassa ja takapihan marjapuskat saa olla aivan rauhassa. Hämmästyttävää sinällään, koska pensaat ovat metsän laidassa. Kissat kyllä osaltaan auttavat asiaan, kun kissojen häkki on siinä pensaiden vieressä.

Leave a Reply

See also: