Liedon LC SM päivä kuvina

Koska Liedon LC piti sisällään paljon muutakin kuin oman kymmenminuuttisen, niin kuvia siis esiin.

Päivä lähti rauhassa käyntiin, kun yhdentoista maissa porukkaa saapui hiljalleen paikalle ja punnituksen jälkeen oli hyvää aikaa käväistä syömässä tai ihan vaan rupatella ja hermoilla ;) tulevia koitoksia.

Ennen nostoja Vierelän Heikki piti tuomareille palaverin, jossa käytiin säännöt ja linjat läpi ja kuvassa on menossa juuri nostojen aloitusta edeltävä nostajille pidetty opastus ja muistuttelu siitä, että mikä on hyväksyttyä ja mikä ei. Tuollainen paita muuten jaettiin kaikille tuomareille, joten minäkin sain sellaisen.

Heti ensimmäisessä erässä Eveliina näytti mikä on päivän tahti. Ensimmäinen kultamitali! No ei sitä tietysti heti tiennyt, mutta tahti oli näytetty.

Ja lähes sama tahti jatkui seuraavissa erissä. Tässä Millan ja pronssille nostaneen Teijan menoa.

16 kg heilahti melkein yhtä vauhdilla kuin 12 kg:kin. Vasemman reunan Sara nappasi hopeaa ja samassa erässä nostivat Marjo ja Salla.

Sitten tuli lavalle Krisse. :) Meno näytti heti alusta lähtien siltä, että kullankiilto oli simissä niin kova, että sen vaan oli pakko tulla. Onnea!

Miesten eriä en paljon ehtinyt kuvata, kun siirryin tuomaripöydän taa, mutta Arto tuli napattua kuvaan.

Samoin piti ehdottomasti ottaa talteen Antti Luomarannan tyylinäyte, koska Antti tulee Seinäjoelta eli täältä samalta suunnalta missä minäkin asustan ja pitää Seinäjoella kahvakuulatreenejä.

Ja sitten. Kun lähestyi naisten mestarisarja, niin jännitys alkoi tiivistyä. Jos se nyt ei ollut katossa jo tähän mennessä, niin nyt kuhisi. Ensimmäisessä erässä nosti hurjaa tahtia Tiiti, joka pisti koko Kukan joukkueen jännittämään niin, ettei voi olla tottakaan.

Ja jestas sitä repeämistä, kun Tiiti (hetkeksi) otti nimiinsä virallisen suomenennätyksen. Oli siinä valmentajallakin riemu katossa.

Mutta sitten tuli vielä toinen erä. Johanna Iisalo puristi hienolla tyylillä tarkalleen saman tuloksen kuin Tiiti.

Ja entäs Terhi. Tarkkaa työtä nakuttaen tauluun syntyi sellaiset suomenennätyslukemat, että voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Sitä loppuminuutin pauhua ei meinannut korvat kestää, kun joka ikinen hurrasi lisäpotkua Terhin menoon. Onnea Terhi!

Ja vielä välissä oli miesten mestaruussaja ja sen jälkeen palkintojen jako. Laitetaan nyt nämä kuvat tähän esille putkeen.

Osuin aputuomariksi, kun Marko Pääkkönen teki huikeat 82 nostoa miesten 24 kg:n sarjassa. Oli muuten hieno tekniikka.

Ja vielä lopuksi otettiin yhteiskuvia. Joukosta ei tainnut puuttua kuin Marjo ja Jani, jotka jo aikaisemmin lähtivät pitkälle kotimatkalle. Hieno kisameininki piti paikalla loppuun saakka ja hyvä niin, että sai vielä lippikset ja plakaatin mukaansa.

Did you like this? Share it:

10 Responses to “Liedon LC SM päivä kuvina”

 1. Qla says:

  Kuvatekstissäsi luki: “Ja jestas sitä repeämistä, kun Tiiti (hetkeksi) otti nimiinsä virallisen suomenennätyksen.” Eikös Kukan vanha ennätys ollut kuitenkin 122 ja Tiiti nosti 121?

 2. Outi says:

  Kukan ennätys kyllä, mutta ei virallinen suomenennätys.

 3. Kalle says:

  Hienosti nostettu Outi! 16kg kuulalla nostaminen oli oikea valinta. Siinä on kahvakuulaurheilun molemmat elementit edustettuna: voima ja kestävyys!

  Voitko lähettää minulle maililla tuon minun sarjani palkintokuvan? Minulla hajosi kamera, enkä saanut yhtään kuvaa.

 4. Outi says:

  Ok, tulee. Ei kyllä laadulla voi kehua juuri sitä kuvaa, mutta näkee siitä ketä on kuvassa.
  Ja ei kyllä 16 ollut mikään itsestäänselvä valinta. Houkutti kovasti, että olisi yrittänyt vetää vauhdilla 12 kiloa. :)

 5. Eveliina says:

  Hyvä että sä oot dokumentoinut noita eri sarjojen suorituksia, saaks näitä lainailla täältä?
  Mulla on kuvia vaan… noh, musta.

 6. Outi says:

  Jees, tottakai saa lainailla. :)

 7. Qla says:

  Jassoo, mä vaan hall of famesta katsoin Kukan ennätyksen ja kun siellä ei muita 20 kg LC-tuloksia näkynyt, niin luulin sen olevan virallinen Suomen ennätys.

  Hienosti sinä, Outi, kyllä 16-kiloista nostit!

 8. Ninni says:

  Onnittelut Outi hienosta suorituksesta!!! :)

 9. Outi says:

  Ninni ja Qla kiitokset teille. :)
  Qla, minäkin luulin, että hall of famessa on viralliset suomenennätykset, mutta ei se niin ollutkaan. Vaan tietyt kisat on suomenennätyskelpoisia.

 10. [...] – ihan historiallisestikin ajatellen, koko lajille upea päivä. Outin raportti täällä: Liedon LC SM-päivä kuvina. Ja Eveliinalta myös Liedon SM-kisarappari. Myös Marko bloggasi, otsikolla Naisten [...]

Leave a Reply

See also: