Zumba on turhan aliarvostettua

Vaikka jokainen zumbaaja tietää miten tehokasta, vauhdikasta, rankkaa ja hauskaa se on, niin aina vaan sitä törmää käsittämättömiin käsityksiin zumbasta. Kun sanoo olevansa zumba ohjaaja tai odottavansa illan zumba tuntia, varsinkin miesten silmät alkaa pälyillä muualle ja suusta saattaa tipahtaa sammakko tai pari TAI sitten varovaista myöntelyä, jonka ilme kyllä kumoaa.

Liikkumien pitää olla monipuolista tavalla jos toisella ja ehdottomasti siinä pitää olla hauskuutta. Minusta itse tuntien tehokkaan hauskanpidon lisäksi zumban mahtava puoli on se, että sitä kautta monet monet on löytäneet hauskuuden muustakin liikunnasta. Sehän siinä on aivan parasta!

Ja entäs kehonhuolto? Sanonpa vaan, että pelkällä kahvakuulalla ja lenkkeilyllä olisin aika jumissa. Venyttely auttaa, mutta eri tavalla yhtä mahtavasti auttaa zumba. Sitä vaan hahmottaa eri osat kehosta eri tavalla ja kyllähän hartiajumit irtoaa.

Ihan tuttua ja samaa juttuahan tämä on kuin aika kauan sitten ennenkin täällä blogissa, mutta on se vaan jännä miten jotkut asiat säilyy. Niin säilyy zumba tunnitkin, ainakin jos sähköpostiin tupsahtanutta Kunto Plussan uutiskirjettäkin uskoo ja uskonhan minä.

Eilisestä tuli niin hyvä olotila. Kyllä on kunto aika erilainen kuin viime syksynä zumbatunteja keuhkokuumeen jälkeen aloittaessa. Harmi vaan, että nyt pidän vaan yhtä tuntia viikossa, mutta täytyy katsoa sitten miehen ulkomaanreissun jälkeen mikä on tilanne. Voi reissu sentään. Vieläkään ei ole tiedossa, koska miehellä lähtö on, mutta lähenee… Veikkaan, että lokakuu, mutta se on pelkkä veikkaus ja on vaan yritettävä olla miettimättä liikaa. Niin ja siis kieltäydyttävä monenlaisista sitoutumisista, koska yksinhuoltajakuukausi ei tule olemaan helppo.

Onneksi silloinkin on keskiviikkozumbat. :) Ja onneksi on kahvakuulat, joita voi heiluttaa koska huvittaa. :)

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Zumba on turhan aliarvostettua”

 1. Tärkeintä on, että itse pitää liikuntamuodosta niin, että jaksaa sitä säännöllisesti harrastaa … zumbaile ja kahvakuulaile. Hyvää syksyn jatkoa Sinulle muuhunkin elämääsi.

 2. Pia says:

  zumba on tosi hauskaa! Kävin juuri pitkästä aikaa zumbaamassa, ja hien lisäksi hymy on herkässä!

 3. Outi says:

  Hauskuus on parasta!
  Hitsi, kun mekin asutaan niin eri puolilla Suomea. Olis joku kerta kiva päästä porukalla zumbaamaan. :)

 4. Wempula says:

  Zumba ei ollut mun juttu. Olen kokeillut muuaman kerran. En siis teilannut ekan kerran jälkeen :) Jos muut siitä tykkää ja nauttiin, niin se on tosi hienoa! Onneksi on niin paljon eri liikutamuotoja, että löytyy jokaiselle jotakin.
  Itse hurahdin kahvakuulaan heti ekasta kerrasta. Ja rakastan juoksua.

 5. Outi says:

  Just niin, että jokaiselle jotain ja ne omat jutut on jokaiselle parhaita. :)
  Meille taisi käydä kahvakuulan kanssa sitten ihan samalla tavalla.

Leave a Reply

See also: