Stressiä pahiten huolissaan olemisesta ja mitäs siitä seuraa

Olen tässä miettinyt, että mikä nyt on elämässä eri tavalla kuin vaikka keväällä. Nimittäin juuri nyt on vaarassa puntarilla räjähtää tilanne käsiin. Huomaan, että makea maistuisi hyvin ja lautaselle ottaisi helposti ihan eri tavalla syömistä kuin vaikka kesällä. Väsymystäkin on ilmassa vaihtelevasti, turvotusta jopa niin, että sen huomaa nilkoista ja äksymmäksikin sitä helposti heittäytyy. Jopa verenpaineessa erilainen oltila näkyy.

Stressi, sitä se on ja vieläpä tietynlainen. Jos minä olen huolissani jostain, niin se vaikuttaa kaikkeen. Rahasta huolissaan oleminen on ihan erityisen tehokas stressin aiheuttaja, mutta tällä kertaa se ei ole syynä. Kun aloin miettiä asiaa, niin nyt eniten stressaa lasten koulu, varsinkin nuoremman koulumatkailu itsekseen ja yksin olemiset sekä epävarmuus miehen pitkän työmatkan ajankohdasta ja ehkä enemmän kuin epämääräinen aikataulu, olen ihan rehellisesti huolissani siitä, että montako hurrikaania kuukauden aikana Karibialle osuu kohdalle.

Kyllä, minä olen huolissani.

Kun nuo stressaavat asiat on vielä sellaisia mihin ei itse oikein pysty vaikuttamaan, niin siinäkös on soppa valmis. Pojalle luvattiin, että hän saa kulkea itse koulumatkansa ja siihen nyt ehkä vielä muutoksen voisi saada aikaan, mutta muu on ihan muuta. Ja tottakai kakkuun voi lisääkin stressitekijöitä löytää, mutta nuo ovat ehdottomasti pahimmat, eikä puntarivaara ainakaan stressiä vähennä. Huolissaan olemisen kierre pitäisi saada poikki.

Miten sitten tämän stressin voisi saada aisoihin? Onneksi elämässä on paljon tasapainoa ja syitä, jotka pistää hymyilemään. Onneksi olen osannut jo kieltäytyä asioista ja heittäydyin ihan hupsusti hunningolle perjantaina, mutta selvästi vielä pitäisi osata jotain paljon enemmän. Mitähän ihmettä se olisi?

Minä luulen, että tulevan viikon ajan yritän mennä aikaisemmin nukkumaan, ottaa asiat aika rennosti, mutta syömisten kanssa silmät apposen avoimina. Hedelmiä on hankittava työpöydälle heti maanantaina ja muutenkin pidettävä huoli siitä, ettei ikäviä yllätyksi ihan turhan takia tapahdu. Lisäksi pidän ehdottoman hyvin huolta siitä, että minulla on aikaa ja hetkiä omille kahvakuulatreeneille. Tottakai muutakin liikuntaa riittää, mutta en halua, että se minulle tärkein juttu kärsii.

Elämä on erikoista. Se on melkoinen kokonaisuus ja palapeli, jossa kaikkien palasten pitäisi sopia yhteen.

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Stressiä pahiten huolissaan olemisesta ja mitäs siitä seuraa”

 1. Zi says:

  Minä olen syyttänyt tätä harmaata ja kosteaa keliä makean ja muiden herkkujen suosiosta elämässäni tällä hetkellä. Stressi kyllä siellä taustalla varmaan täälläkin suurimpana syynä on. Se on kuitenkin aina askel parempaan, kun tiedostaa asiat.

  Stressiä tulee hoidettua monenlaisen (useimmiten vauhdikkaan) liikunnan avulla täälläkin. Olen huomannut kuitenkin stressiin tepsivän parhaiten sen jooga -dvd:n ohjelman, josta blogissasi joskus kirjoitit. Kirkasvalolamppukin täytyy kohta kaivaa esiin. Valo antaa aina energiaa, vaikka stressiä ei poistakaan.

  Tsemppiä stressin keskelle!

 2. Eveliina says:

  Lukaise se Kaisan hormonidieetti-kirja jos vaan saat käsiis jostain, siitä voisit saada ideoita (stressihormonikin on nimittäin hormoni)!
  http://hormonidieetti.fi/

 3. Outi says:

  Huh, päätin juuri puhelinpalaverimaratonin Kanadaan. Stressit saa loppupäivältä heittää pimeimpään nurkkaan. :) No, kunhan ensin syke vähän tasaantuu. Taitaa olla paras ottaa Doris kaveriksi ja lähteä viuhtomaan lenkille. Eiköhän siinä pää tuuletu.

  Hei se jooga dvd on minulta ollut ihan unohduksissa. Kiitos siitä muistutuksesta!

 4. Outi says:

  Eveliina, se on ostoslistalla. :)

 5. Titta says:

  Mä ostin lauantaina tuon Hormonidieetti-kirjan. Ihan mielenkiintoisia juttuja siinä on jo vastaan tullut! Mulla on kans stressi vaivannut ja syytän siitä osaksi napaläskin jatkuvaa kasvua! >:(

  Stressittömämpiä päiviä sinne! :)

 6. Tiina says:

  Elämä on totta tosiaan erikoista. Ehkä sitä kiikkustuolissa katsoo elämäänsä taaksepäin ja ymmärtää kaiken merkityksen.
  Sullahan on älyttömän hyvältä kuulostavat keinot stressinhallintaan: osaat luetella monta juttua, joilla aiot saada tasapainoa arkeen, ei kuule onnistu ihan helposti kaikilta. Kun asiat on mielessään funtsinut ja päättänyt, on jo pitkällä. (Pitäis tehdä enemmän päätöksiä, päätöksissä on mahtava positiivinen lataus!). Tämä on iso asia ja vahvuus joka kannattaa pitää mielessä. :)

 7. Outi says:

  Se on ihan totta. “Ääneen” funtsimisestakin on apua, koska siinä myöntää itselleen ja huomaakin ihan uudella tavalla, uudesta näkökulmasta asioita. Tänään oli muuten aika helppo pitää näpit erossa makeasta ja salaattikin maistui just niin makealta kuin pitää.

Leave a Reply

See also: