Lauantain tekniikka tuokio

Miten mahtava on viettää hetki ihan rauhassa kahvakuulanostamisen tekniikkaa opettaen ja kahdestaan. Ei ryhmätunnin paineita saada hiki päälle nopeasti tai useamman ihmisen suuntaan yhtä aikaa katsomista vaan yhdessä tekniikan etsimistä, kokeilua ja ihan varsinkin oppimista. Ihan mielettömän ihanaa!

Marin kanssa lauantai oli aivan parasta kahvakulan nostamista. :)

Lähdettiin liikkeelle heilautuksesta, hakemaan sitä keinuntaa ja onhan se oma juttunsa. Siinä vaiheessa, kun keinunnan rytmi ja liike löytyy, niin koko yhden käden heilautus muuttaa merkitystään. Olikohan melkein liian hienosti sanottu, mutta niin se on.

Oikeastaan tähän kohtaan on heti pakko lainata kappale Marin blogista. Siinä vaan on niin paljon siitä, mistä lauantaissa oli kyse:

Me alotettiin heilautusasioista ja täytyy sanoa, että oon tässä itekseni yön aikana oikeen tajunnut kuinka väärin voi tätäkin lajia harrastaa. Ei nyt pelkästään heilautukseen liity, mutta olishan se tietysti ihan kätevää, jos ennen ryhmäliikuntatunneilla heilumista olis tiennyt mikä on varpaitten asento kesken heilautuksen ja että siellä yläasennossakin on väliä kuinka päin se kuula siellä lepää ja ylipäätään; kahvan kohdalla on väliä!! Kahvan kohdalla kahdessa kohtaa: kuinka siitä pidetään kiinni ja miten se suhtautuu ranteeseen räkissä (apua, joku oikea termi iski nyt tänne ihan takavasemmalta!).

Ja juu, kyllä se räkki löytyi!

Rinnallevedon lisäksi treenattiin vauhtipunnerrusta ja tempausta. Työntö jätettiin vielä vähän takavasemmalle, mutta kyllä sitäkin kokeiltiin.

¨

Ja itse asiassa, vaikka lähtökohta oli, että meidän piti opetalla kaikki liikkeet “uudestaan” tai sanotaan, että aika alusta, niin paljon löytyi kohdalleen. Tästä on tosi hieno jatkaa treeniohjelmalla. :)

Kiitos Mari ihan loisto lauantaituokiosta!

Minulla sain tästä ihan hirmuisesti motivaatiota omaan treenaamiseen ja yleensäkin nostamiseen. Ei voi olla ihanampaa asiaa kuin antaa eteenpäin sitä, mitä jo aika pitkän ajan on tullut itse opeteltua kantapään kautta ja hiljalleen oivaltaen.

Teen omaa yksilöllistä treeniohjelmaa kahdelle eli Marille ja Marikalle. Molempien lähtökohdat on nyt minulle tuttuja ja sen takia on ohjelman tekeminen tuntuu tosi mielekkäältä. Tietää missä asioissa apuja tarvitaan! Ja toisaalta, millä tavalla tulosta alkaa nyt tulla vauhdilla. ;)

Tässä asiassa jatkoa seuraa, uusia kuvioita ja pohdintoja ehdottomasti. :)

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Lauantain tekniikka tuokio”

 1. mari says:

  Haha, nauran täällä ääneen tolle räkkikuvalle :D “Kyllä, siinä se nyt lepää” :D

 2. Outi says:

  Se oli niin sitä lauantain juttua, että koko ajan löyty joku juttu kohdalleen! :)

 3. mari says:

  Niin ja kiitos itelles!! :)

 4. Brego says:

  Voi että, olisipa mahtavaa, jos itsekin pääsisi oikein kunnolla opettelemaan kaiken oikein! Tuntuu ettei noilla ohjatuilla tunneilla aina saa oikein yksilöllistä opetusta, kun samassa salissa on 30 ihmistä kuuliensa kanssa… Sun tarttee selkeästi pitää se bloggaajien kahvakuula- (ja zumba-)tunti. ;)

 5. Outi says:

  Periaatteessa tilat on jo sovittu ja osallistuminen tulis maksamaan olikohan se 3,50 / henkilö. :)

  Mutta siis pitäisi löytää sopiva aika ja halukkaat osallistujat. :) Minä en ole ehtinyt järjestelemään…

 6. PeeKoo says:

  Missä ne olisi? Minä ainakin ilmoittaudun mainostamaan omassa blogissani ko. tuntia/tunteja ja tietty osallistumaankin ehdottomasti :)

 7. Outi says:

  No siellä Pulssissa. :)

 8. Sandels says:

  Treenaatko ja opetatko todellakin kauluspaita päällä? =O Ei todellakaan “katu-uskottavaa”, olkoonkin vaikka kuinka pieni ohjaustuokio kyseessä. Ja eipä sinusta huomaa, kuinka paljon treenaat, taitaa olla vielä ruokailut ja treenaukset pahoin epätasapainossa!

 9. Brego says:

  Mä voin myös mainostaa – tosin en tiedä lukeeko blogiani kukaan “paikallinen”. :D Paljonkos osallistujia tarvitaan? Voisin toki puhua asiasta ei-bloggaaville kavereillekin..

 10. Mimmi says:

  Täällä on ollu niin paljon hyviä kahvakuulavideoita, et ois ihana jos kuvaisit pätkän sun zumbaa :) ))

 11. Outi says:

  Zumba kuvailuja on tosiaan mielessä, niin kun kirjottelinkin foorumin puolelle. :)
  Brego, joo, kunhan joku ehtisi sopimaan päivän jne niin pääsisi keräämään porukan kasaan. :)
  Ja Sandels pitkästä aikaa super positiivisesti, kuten aina. Äärettömän epänormaalit oli vaatteet, koska opetustuokio oli pakko yhdistää ihan toisen moiseen menoon. Ei voinut huhkia täysillä vaan todellakin käytiin tekniikkaa läpi. Ja kyllä, meillä jokaisella on omat kroppamme ja minä en ole pajunvitsa superhoikka, enkä ehkä tule koskaan olemaankaan.

Leave a Reply

See also: