Juoksukengät testauksessa, osa 7

Voi pimeyden tango! Miten voikin olla niin pimeää jo sekä aamulla että illalla. Kellojen siirto antaa taas vähän valoa aamuihin, mutta ei niin kovin paljon ja siirto syö niitä valoisia hetkiä työpäivän jälkeen.

Kävin juoksentelemassa lauantaina aamulla ja sunnuntaina illalla pururadalla. Ei mitään kovin pitkää pätkää, ehkä noin 3,5 km kevyesti molemmilla kerroilla –  ja aivan pimeässä. Lämmintähän nyt on ollut tai ainakin tällaiseen noin +5 asteeseen on tottunut hyvin.

Tuollaisen pikkulenkit ehtii hyvin heittää milloin vaan, kunhan vaan saa itsensä lähtemään liikkeelle ja kyllä niistä hyötyä on. Minkähän takia sitä usein ajattelee, että lenkin pitäisi välttämättä olla sen 7 km, että pystyy puhumaan lenkistä. Miksi silti jättäisi kokonaan lähtemättä, kun pienenkin lenkin jälkeen on hyvä olotila.

On ihan pakko ottaa tähän kuvia aiemmalta syksyltä ja hämmästellä, miten siinä vaiheessa  pystyi nauttimaan auringosta tai muuten vain valoisasta. Tosiasia on, että nyt kuvaaminenkin on haastavaa, kun aina sopivaan aikaan on jo vähintäänkin hämärä.

Syksy on liikkumisen kannalta muutenkin haastavaa aikaa. Minuun ainakin vaikuttaa koko ajan se, että ollaan kääntymässä kesän lajeista talven lajeja kohti. Kahvakuulan kanssa sisätreenaamiseen siirtyminen ei ollut helppo juttu ja entäs sitten lenkillä käyminen. Minulla ei ole koskaan ollut talvijuoksukenkiä, mutta pitääkö niitä nyt harkita?

Vielä toistaiseksi oranssit Karhut on toiminut hyvin. Ne on lämpimämmät kuin edelliset juoksukengät, joissa varpaat tuulettui ja kastui liian tehokkaasti. Karhuilla on toistaiseksi päässyt hyvin kulkemaan, vaikka maa on useammin märkä kuin kuiva.

Syksyn haasteesta muistutti tosi tehokkaasti myös se edellisen viikonlopun sairastaminenkin. Vaikka kyse oli mahataudista ja sen jälkeisten työkiireiden tekemästä liikunta tauosta, niin eipä voi olla pelkäämättä flunssaa. Kauppareissuilla ja töissäkin aika moni tuntuu taas pärskivän. Lyhytkin sairastaminen pimeän syksyn aikaan tekee liikkeelle lähtemisen hankalammaksi.

Kyllä siinä tarvitaan piristystä monella tapaa, että pysyy liikkeessä ja pitää itsestään huolta!

Voi noita kuvia. :) Vasta ensi viikonloppuna on tiedossa valoisan ajan leikkiä ja lenkkiä Doriksen kanssa, mutta onnistuuhan se pihavalojen ja taskulampun varassa iltaisin.

Edelleen on urheilukenttä testaamatta, vaikka olen haikaillut sitä kokeilua jo aika pitkään. Siellähän muuten taitaa olla valotkin eli sitä testausta ja kuvailua ei hämärä estäisi. Hei totta. Ehkä tänään saisi houkuteltua perheen mukaan ja voisi siirtää seuraavien tapettien poistamisen päivällä eteenpäin. :)

Juoksukenkä: Strong Fulcrum Ride
Karhut netissä: http://karhu.com/juoksukengat/
Jos haluat hakea karhujen testaajaksi: http://www.facebook.com/likekarhu

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Juoksukengät testauksessa, osa 7”

  1. pia says:

    pieniä ilon aiheita: olin eilen tosi onnellinen, kun tulin lenkiltä kotiin. 2 vuotta sitten en pystynyt ottamaan juoksuaskeltakaan, ja eilen hölkkäsin suurimman osan 5,5 km lenkistä. Kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu!

  2. Outi says:

    Siis suuria ilon aiheita! Kyllä se muutos on vaan todella suuri juoksemattomasta lähtökohdasta monen kilometrin lenkkeihin. :)

Leave a Reply

See also: