Juoksukengät testauksessa, osa 9 ja ensilumi

Lumi satoi jo eilen illalla, mutta vielä tänäänkin sitä oli jäljellä. Jestas miten paljon valoisampi oli pururata ja joka paikka vielä aivan pimeälläkin valkoisen kuorrutuksen ansiosta. Äkkiä oranssia jalkaan ja pururadalle, koska tien reunassa on niin liukasta, että sinne on turha suunnistaa.

On muuten melkoisen vaikea osata laittaa vaatteita sopivasti. Juoksukengät ja paksu takki oli ihan hyvä kävelyvauhdissa, mutta liian kuuma juostessa. Juoksutakki taas oli aivan liian ohut ainakin näin illalla, vaikka olisi pitkä juoksupaita alla. Minulla ainakin vaikuttaa ilta siihen, että silloin palelen enemmän. Tottakai juostessa lämpenee, mutta se alkuhytinä on paha.

Pururadan pinta oli tosiaan aivan lumessa koko kierrokselta, mutta se ei ollut liian liukas. Purut jousti hienosti ja ei ollut sellaista tasaista jääkerrosta kuin asfaltilla. Varsinkin ylämäkeen oli ihan mahtava juoksennella ja alaspäin sitten tuli varovaisemmin.

Kyllä nuo pururadan valot vaan on mahtava juttu. Vaikka nyt ei koskaan ole työpäivänä valoisan aikaan kotona, niin tuonne suunnistaa ilolla. Rankkaakin rankemman työpäivän ajatukset karisi hetkessä matkasta purujen ja lumen sekaan. Harmi, että lunta ei varmaan enää huomisillaksi riitä. No, ehkä sitä tulee jo pian uudestaan.

Nyt muuten pärjäsi vielä mainiosti normaali Karhuilla, koska pakkasta ei ollut juuri ollenkaan. Saa nähdä koska kelit kääntyy siihen, että jalkaan on saatava lämpimämmät kengät. Tämä syksy on suosinut pitkään oranssia. :)

Juoksukenkä: Strong Fulcrum Ride
Karhut netissä: http://karhu.com/juoksukengat/
Jos haluat hakea karhujen testaajaksi: http://www.facebook.com/likekarhu

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Juoksukengät testauksessa, osa 9 ja ensilumi”

 1. Brego says:

  Hih, vähän olisin voinut samoja asioita kirjoittaa minäkin. :)

  Lumen tuoma valo on I H A N A A, vaikka sitä on vain pari senttiä, niin näkee pimeässäkin missä tie menee, eikä vahingossa eksy ojan pohjalle.

  Ja tuo vaatetus, kyllä se vaan on vaikeaa. Itse juoksin tänään yhdistelmällä aluspaita+pitkähihainen college + ohutvuorinen tuulitakki, ja oli jopa kuuma! Pari päivää sitten aluspaita + takki-yhdistelmä oli vähän liian kylmä. Jalkaosasto tarkenee mainiosti yhdistelmällä pitkät kalsarit+ vuorettomat juoksuhousut + säärystimet. Jalassa juoksusukat ja tavalliset juoksukengät – joilla aion pärjätä koko talven taas, mun jalat hikoilee ja lämmittää itse itseään niin ettei ole tarvetta lämpimämmille juoksukengille. :P Tarvitsee vain etsiä kaapin perukoilta nastat alle.

 2. Katja says:

  Täällä vasta odotellaan lunta… Jalkakäytävät on kauttaaltaan ohuen jääkerroksen peitossa, lenkille ei oikein uskalla! Nastojen hankinta voi vielä tulla eteen…

  Mä noudatin viime talvena sitä ohjetta, että juoksulenkille lähtiessä saa olla pikkuisen kylmä. Hyvin toimi! Yllättävän vähän sitä vaatetta lopulta tarvitsi kovemmillakaan pakkasilla, tuulensuoja oli tärkeämpi. Mulla oli kai enimmillään liivien ja alushousujen päällä pitkä alusvaatekerros taikka kaksi, polviin ulottuvat sukat, juoksuhousut ja juoksupaita sekä heijastinliivi tuulta pitämässä. Plus pipo ja hanskat tottakai, ja maastolenkkarit. Parinkympin kylmemmällä puolella toki lisäsin lapsen lapaset liivien sisään ;-) Takkia en käyttänyt koko talvena, koska se hiostaa ja sitten tulee entistä kylmempi. Kummallista kyllä, loppumatkasta hanskat olivat aina läpimärät hiestä ja pipon piti päässä vain järki…

 3. Outi says:

  Hyviä vaatetusvinkkejä. Täytyy alkaa kokeilemaan, että mikä toimii parhaiten. Nyt kun pihalle ehtii vaan aika myöhään, niin minun väsymys vilutukseni vaan on ottanut ohjia. Nooh, jos voisi joulun tienoille järjestää useampia vapaapäiviä ja onhan ensi viikolla jo itsenäisyyspäiväkin, että pääsee viikonloppujen lisäksi päiväaikaan ulkoilemaan. :)
  Täälläkin on nyt lähinnä vaan jäätä. Sitä riittää! Täytyy pitää varansa, ettei pahasti kaadu.

Leave a Reply

See also: