Magnesiumia ei tullut kuin apteekin hyllyltä

Siis ei ollenkaan apteekin hyllyltä tullut minulle magnesiumia tänään, kun olin sitä hakemassa. Minähän kerroin, että “hankin magnesiumia, D-vitamiinia, B-vitamiinivalmistetta, monivitamiinia, Omega-3:sta ja niitä vatsahappotestin tabletteja”.

Tänään viimein päätin hoitaa sen asian pyörähtämällä kotimatkalla Laihian apteekissa, mutta varsinkin tuo magnesium kohta osoittautui hankalaksi. Apteekin henkilö taisi todeta, että minä olen täysin tärähtänyt, kun kyselen omituisia magnesiumorotaattia, magnesiumtauraattia tai magnesiumglyserofosfaattia. Olihan siellä kaksi hyllyllistä magnesiumia, mutta ne kaikki olivat suurin piirtein yhtä ja samaa magnesiumia, jonka minä olin etukäteen päättänyt jättää ostamatta. No, on sitä nyt sitten Multivitassa yhtenä osasena, mutta pelkkää magnesiumia en ostanut.

Aika laihaksihan nuo minun ostokseni jäivät, koska magnesium keskustelun jälkeen tunsin itseni jo niin puupääksi ja vähemmän toivotuksi asiakkaaksi, että annoin asiani jäädä siihen. Ostin siis vain monivitamiinivalmistetta ja D vitamiinia. D vitamiini pelkiltään tuli nyt oikeastaan muulle perheelle (pojan mielestä maistuu päärynäkarkille) ja minä nappasin yhden Multivitan. Ei kovin kummoinen aloitus, mutta aloitus silti.

Jospa kaupunkien isoista apteekeistä löytyisi vähän parempi valikoima. Kyllä minä sen magnesiumin vielä jostain hankin. :)

Ja hitsi vie, kun tuli liikuttua tänä iltana iloisesti. Vuorossa oli jouluisen zumba kappaleet, lenkki koiran kanssa pururadalla ja 4 minuutin tempaus kahvakuulalla siihen päälle. Ei ehkä energisin, mutta aika tavalla iloisin kotiliikkumisen ilta. :)

Did you like this? Share it:

17 Responses to “Magnesiumia ei tullut kuin apteekin hyllyltä”

 1. Kati says:

  Mä oon ruvennut käyttämään gnld:n valmisteita ja wau mikä olo! Pari vuotta vaivannut ihottuma etenkin kasvoissa ja kamala närästys ja palantunne kurkussa hävisivät melkein heti! Eipä tarvitse enää muita tuotteita käyttää!

 2. Mari says:

  Katilta pakko kysyä: mitä tuotteita oot käyttäny? Mulla nimittäin samaa vaivaa…

 3. Naina says:

  iHerbistä saa kaiken edullisemmin ja laadukkaammin :)

 4. Outi says:

  iHerbistä näyttää saavan kaikenlaista http://www.iherb.com/ ja gnld:nkin sivuilla piti heti kurkata http://www.gnld.com/
  Kiitos hyvistä vinkeistä! Täytyy tutkia lisää…

 5. Teea says:

  Käy hakemassa luontaistuotekaupasta magnesiumia, löytyy varmasti. Apteekeista ei välttämättä löydy…

 6. M-K says:

  Marille: Mulla menee seuraavat pilsut: maitohappobakteeri, e-vitamiini, omega, sinkki, c-vitamiini, karoteeni, mag-cal D. Tosin toi e-vitamiini on jenkeistä ja kuulemma vahvempi kuin suomessa myytävä. Aivan mieletön olo kun ei kutise!!! Olin kokeillut ihottumani kanssa kaikki mahdolliset temput ja mikään ei auttanut. Olen siis atoopikko.

 7. Päivikki says:

  Siis atoopikko täällä haluaa tietää mistä ihmeestä nyt puhutaan, onko mulla mennyt jotain oleellista “ohi korvien” ?

 8. Outi says:

  M-K tuossa sinun listassasi ei näytä olevan magnesiumia, mutta oikeastaan kaikkea muuta sitten löytyykin. Mikähän niistä lopulta vei kutinan?

 9. Eveliina says:

  Osta Solgarin magnesiumia luontaistuotekaupasta tai tilaa iHerbista. Jälkimmäisessä myös Now Foods on laadukas (ja purkit kevyempiä). Sillä on myös erittäin hyvä 5000 ug D-vitsku jota ite syön joka toinen päivä.

 10. Kati says:

  On siellä mag-cal D samassa yhdisteessä. Luulen, että ihoon vaikuttaa mulla edullisesti maitohapot, e-vitamiini ja omega. En uskalla jättää mitään kuitenkaan pois, kun on niin hyvä tilanne.

  Päivikki: Outi kertoi vitamiinihankinnoistaan ja minä tulin vaan maininneeksi, että mun atopiani on saanut kyytiä :-) .

 11. Kati says:

  Siis Kati ja M-K ovat sama henkilö!

 12. Mira says:

  Iherb-kauppaa suosittelen minäkin. (Googlettamalla löytää ensitilaajille olevia 5 dollarin alennuskoodeja ja lisätietoja.)

  7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia on hyvin vähän. Lapsillekin se on liian vähän. Nykyiset suositukset ovat sen suhteen aivan jostain.
  Itse syön 60 mikrogrammaa päivässä (iherbistä hankittuja todella edullisia 2400iu:n d3-kapseleita), kesäaikaan vähemmän kylläkin. Eipä oo flunssat pariin vuoteen vaivannut lainkaan.

 13. Outi says:

  Hih, minustakin tuo D-vitamiinimäärä oli aika pieni, joten voit uskoa, että lähdin apteekista aika nopeasti pois, kun apteekin henkilö jo alunperin järkyttyi, kun meinasin ostaa useampia “päällekkäisiä” tuotteita. Sain kuulla useampaan kertaan, että monivitamiinissakin on jo kaikkea riittävästi ja muuta ei saa syödä.
  En ole aikonutkaan hurjaksi heittäytyä, mutta ajattelin toteuttaa sitä, mitä nyt tuli tutkittua ja päätettyä kuukauden päivät kokeilla.
  Niin ja siis kyllä meillä D-vitamiinia ennenkin on syöty, mutta olivat nekin tällä erää lopussa.
  M-K Kati on kyllä hieno kuulla, että iho-ongelmat on voitettu. :)

 14. Sandels says:

  WTF? Kannattaisiko nyt uskoa taasen niitä ammattilaisia noissa vitamiineissa eikä koko elimistöänsä tuhota jonkin kirjan perusteella?!!!

 15. Outi says:

  Ei yhden kirjan perusteella vaan tietenkin perusteellisemman selvityksen mukaan. Eikä ole tavoitteena tuhota elimistöä.

 16. Anzuppi says:

  Mäkin suosittelen tuota iherb:iä. :)
  Sieltä saa myös aivan ihanaa African Black Soup:pia eli mustaa saippuaa, joka ei sisällä muita kuin luonnonaineita.

 17. Outi says:

  Mustaa saippuaa en ole koskaan kokeillutkaan!

Leave a Reply

See also: