Kohtuutonko joulu?

Päätin tänä jouluna ihan vain nauttia joulusta, mutta sillä lisäyksellä, että liikuntaa “saa” harrastaa. Niinpä kahvakuulat ovat kuuluneet kuvioon ja tulihan se joulupäivän illan 10 minuutin testikin tehtyä ja kuvattua tulevien treeniviikkojen taustaksi. Tiedän nyt itse minkä verran tsemppiä tarvitsi tehdä 12 kg OAJ 160 toistoa tasaisella tahdilla ja sain näyttää tilanteen myös Kukalle. Mutta liikunnan lisäksi olen sitten kai ollut kohtuuton, miten sen nyt haluaa arvioida.

Oli selvä juttu, että jouluaattona syödään vanhempien luona ja syödään hyvin sekä tapaninpäiväksi oli tiedossa totaaliset syömingit isolla porukalla. Laatikkoja, graavi- ja kylmäsavulohta, hyytelöitä, kinkkua, rosollia, loppua kohti kalkkunaa ja mitä kaikkea olikaan. Karkkia on mennyt niin, että jouluaattona tuli paha olo ja jatko jatkui välillä enemmän ja välillä vähemmän karkkiakin syöden. Vain joulupäivä oli varattu aivan paikallaan olemiselle (illasta tuli poikkeus) ja muuten tuli touhuttua enemmän ja vähemmän.

Olotila on nyt varsin vyötäröpitoinen, hyväntuulinen, onnellinen, ei lainkaan häpeilevä tai katuva. Olen nauttinut tästä lyhyestä joulunajasta täysin siemauksin. Niin ja olin ollut sen verran kiltti, että joulupukkikin muisti minua. Korusarjan nimi on rakkaus ja tulee Kalevala korulta. :)

Juu, voisin sanoa, että olen tällä hetkellä aivan kohtuuttoman hyväntuulinen, vaikka ajattelinkin aamulla suunnistaa töihin jo joskus kuudelta ja vaikka mies lähti jo tänään työreissulle Helsinkiin. Joululomaa olisi saanut olla enemmän, mutta mennään nyt tällä mitä sitä sai. Patterit on ladattu ja hyvin joulua edeltävällä viikolla alkanut kahvakuulatreenikausi saa jatkua. Remontit vei ihan hurjasti aikaa ennen joulua varmaan puolitoista kuukautta ja se söi liikuntamääriä, mutta ei syö enää. Aion muuten tällä viikolla pitää perusteellisesti zumbahauskaa uuden ohjelman väsäilyssä, nostaa niitä kuulia ja poistaa hiljalleen herkut näkyvistä.

Uusi vuosi alkaa pian ja silloin alkaa minulle oikein sopivasti työpaikan painonpudotuskisa. Jep, mukana ollaan. :) Ehkä siitä saa sellaisen hyvän uuden syyn ja tsempin muuhunkin kuin vain fyysisen kunnon parantamiseen.

Yhtä asiaa toivon. Tulisipa se todellinen talvi. Pururata odottaa hiihtäjiään ja vaikka myrskyssäkin on tunnelmaa, niin lumi olisi nyt juuri oikea lisä liikkumiseen. Sen avulla pääsisi ulos nauttimaan muustakin kuin tunnelmakuvista.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: