Yli nelikymppisenä voi saavuttaa paremman kunnon kuin koskaan

Ikäkriisiä voisi pukata, kun 39 vuotta tulee täyteen ensi kuussa, mutta ei se nyt siltä tunnukaan. Olen päättänyt, että 40-vuotiaana olen paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen ja uskon, että se on enemmän kuin mahdollista. Tässä on vuosi aikaa ja kunto on jo varsin kelvollinen. :)

Osui jotenkin niin kohdalleen Iltalehden juttu Michelle Obaman Prevention lehdelle haastattelussa kertomista elämän viisauksista. Ne niin osuivat ja upposivat. Mikä voisi olla parempaa kuin antaa itselleen lupa olla onnellinen tai oikeasti ymmärtää, että yli nelikymppisenäkin kunto voi olla kohdallaan.

Ihan ensimmäisenä Michellen listassa on: “Aseta kunto tärkeyslistan kärkeen”. Kyllä, kyllä asetan ja ihan yhtä lailla yritän löytää tasapainon äitinä, mikä on listan toinen kohta. Sitä tasapainoa tällä viikolla on joutunut oikein tosissaan etsimään. Mies on nyt siis ollut koko viikon tällaisissa maisemissa:

Ja minä lasten kanssa kotona, keskellä pakkasta. Kiirettä on pitänyt. Ajatella, jos nyt olisi se huonokuntoinen minä jostain kolmen vuoden takaa. HUH! Olisipa hieman rankempaa työpäivän jälkeen raahata polttopuut sisälle, juosta sinne tänne, hoitaa kaikki yksin… Olen niin onnellinen siitä, että olen juuri nyt se joka minä olen. :)

Sinä olet tärkeä

Olen nostanut itseni etusijalle. Voin tehdä valintoja, jotka tekevät minut onnelliseksi, ja se vaikuttaa ja on hyödyksi myös lapsilleni, miehelleni ja fyysiselle terveydelleni. Naisten on vaikea omaksua tällaista asennetta, sillä meitä ei opeteta toimimaan näin. Tämän opin haluan välittää tyttärilleni, jotta heidän ei tarvitse odottaa ahaa-elämystään kolmekymppiseksi niin kuin minun.

Kyllä Michelle olet niin oikeassa. Vaikka tilanne olisi mikä, niin itseään täytyy ajatella. Vain sillä tavalla voi pitää ympärillään olevista parhaiten huolta. Eikä sen oppiminen ole todellakaan helppoa. Itsekin tuli se kantapään kautta opittua varsinkin juuri ennen tämän blogin perustamista.

Minä en tällä hetkellä ehdi mitenkään kaikkeen. Olen nyt myöntänyt sen itselleni ja blogikin elää sen mukaan mihin ehdin. Toisaalta, elämä rullaa ja tämä nyt on tällainen vaihe.

Illalla aion muuten tehdä aivan mielettömällä tsempillä kunnon kahvakuulatreenin ja hieman myöhemmin otan lasillisen tai parikin jotain hieman tavallista kalliimpaa punaviiniä, jonka käyn hakemassa kotimatkalla. Jep, nämä asiat teen tasan tarkkaan itseni hyväksi. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: