Tasapaino kolmessa viikossa liikunnan ja laulamisen avulla?

Tänään alkoi ensimmäistä kertaa hyvin pitkään aikaan eli komeen viikkoon tuntua siltä, että elämä on tasapainossa. Näin kauan se vei.

Erityisesti tähän asti on ollut epätasapainossa oma jaksaminen ja ehtiminen sekä liikunta. Väsymystä on tosiaan ollut ilmassa ja kyllä se äkkiseltään on ollut kova juttu pyörittää kaikkea yksin, mutta ei siitä nyt enempää, koska kaksi asiaa on nyt tasapainon eväinä ja ehkä puolet tästä yllättäen: Liikunta ja Laulaminen.

Nämä kolme viikkoa ovat menneet treenaamisen kannalta aivan metsään. Ensimmäisen viikon ajan toivuin Tampereen salikisoista ja oikea olkapää vähän antoi tuntua, joten odottelin, että sekin tasaantui. Toisella viikolla olin kai näännyksissä ja aikaa ei riittänyt yhtään mihinkään. Ne kaksi ja tämän viikon oli onneksi zumba-  ja kahvakuulatunnit vedettävänä, niin en aivan jämähtänyt.

Tänään illalla sitten pelkkä kahvakuulan ajatteleminenkin on tuonyt hymyn huulille. Olen temmannut vain vaaleanpunaisella sarjoja ja nautiskellut. No, olen minä temmannut vähän välissäkin, mutta todella takkuisesti ja nimenomaan pään sisältä lähtien takkuisesti.

Eihän tämä ole mikään valmistautuminen Haapajärven kisaan, joka siis on nyt täysin vaarassa, mutta toisaalta nyt se naksahti. Tiedän täsmälleen miltä se naksahdus tuntuu, kun jonkinlainen ilo, oikea fiilis ja hinku palaa. Näin on tapahtunut ennenkin. :)

Mistä tämä nyt tuli? Päätin jo päivällä, että tänään kun tulen kotiin – en tee yhtään mitään. Ajattelin, että en yritä yhtään mitään, annan vain illan tulla ja luen vaikka kirjaa. No jaa, vielä en ole lukenut sivuakaan, mutta Singstarilla vetäisin pari kappaletta yli 8000 pisteen sen jälkeen, kun riemusta hihkuen tajusin, että Singstoresta sai ladattua Nightwishin Storytimen. :D

Tuon lauloin vasta muutamaan kertaan ja vähän päälle 7000 pisteeseen, mutta jestas oli hauskaa! Melkein annoin jo itselleni luvan laulaa lähiaikoina kappaleen päivässa tai pari parhaassa yli 8000 pisteen. :)

Singstar laulaminen on vain singstar laulamista, mutta aiheena musiikki ja laulaminen on ollut nousemassa pintaan viime vuoden lopulta lähtien. Hauskojen sattumien kautta tajusin, että nyt on aika toteuttaa yksi unelma – laulutunnit.

Siispä etsin juuri nyt itselleni laulunopettajaa Vaasa – Seinäjoki seudulta. :)

En minä luule mitään kummempaa tästä asiasta, enkä ole päättänyt mihinkään kuoroon menemisestä tai mitään muutakaan, mutta haluan katsoa mitä omasta äänestä olisi kaivettavissa esille. Laulan joka tapauksessa suurin piirtein aina ja nautin siitä aivan suunnattomasti. Joka on tuntenut minua yhtään pidempään on takuulla kuullut minun hyräilevän tai laulavan. Elämää ei vaan ole ilman musiikkia, joka soi sisällä aivan joka päivä – ehkä jopa joka ikinen hereilläolotunti.

En muuten todellakaan voisi kuvitellakaan zumba tuntia ilman, että laulaisin mukana. Joissakin kappaleissa tietysti enemmän ja toisissa vain mielessäni hyräillen. :)

Annan siis laulun tulla aina kun se on tullakseen ja täytyy myöntää, että siitä tulee aivan mainion positiivinen olotila, kun ei rajoita niitä hetkiä vain siihen, että olisi yksin autossa. :)

Minä väitän, että nykyisestä tilanteesta huolimatta löytynyt positiivinen energia tulee tällä kertaa paljon musiikista. Sen voimalla liikuntakipinäkin taas iski uudella voimalla.

edit: Tietääkö kukaan mistä se singstarin “aaltoviiva” tulee. Onko se sitä, että menee nuotilleen erityisen hyvin vai jotenkin äänen soimisesta? Millä perusteella se ilmaantuu? On niin hauska sitä aina odottaa… :)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Tasapaino kolmessa viikossa liikunnan ja laulamisen avulla?”

  1. Laura says:

    Mun mielestä se aaltoviiva tulee (ainakin siis uudessa singstarissa), jos saat tehtyä vibraattoa laulaessa. Ja siitähän sitten tietenkin napsahtelee lisäpisteistä, jos siinä onnistuu :)

    Laulaminen on kivaa, määkin kävin joskus muuten vaan laulutunneilla.

  2. Outi says:

    Lisäpisteet kelpaa aina. :D

    Siis ihan mahtava kuulla, että joku muukin on muuten vaan käynyt tunneilla. Päämäärä on löytää opettaja tämän viikon aikana. :)

Leave a Reply

See also: