Raudan lujasti hyvää oloa

Illalla tein kovan treenin. Nyt olen takaisin oikean ohjelman parissa ja voi millä tsempillä.

Ehkä pieni ulkonäköpohdinta ennen itse treenin mietintää. Olen tässä viimeisen kuukauden aikana viimeistään tajunnut miten paljon tämä treenaus on kropalleni tehnyt. Kunto on kasvanut, mutta miten paljon olenkaan kiinteytynyt vaikkapa sitten takapuolen seudulta ja esimerkiksi selästä. Pehmoisen ulkoasuni alla muuten löytyy lihasta. ;)

Jos ikä onkin nyt sen vuoden vaille 40, niin en takuulla ole koskaan ollut lähelläkään tällaista kroppa tilannetta. Enkä muuten kehon hallinnallisesti myöskään ja siitä päästään treeniin, joka kokonaisuudessaan meni näin alkulämmittelyn jälkeen:

4 min OAJ @ 16 kg (10 rpm)

3 x 4 min Tempaus @ 12 kg (15 rpm)

3 x 4 min OAJ @ 12 kg (16 rpm)

2 x heilautukset 16 kg 25+25

Ajattelin ensin, että kuolema taitaa tulla, mutta eipä tullutkaan vaan tein kaiken rpm:lleen tasaisen takuuvarmasti. Kyllä, olin hiestä läpimärkä ja nääntynyt, kun pääsin loppuun, mutta jokaisen toistosarjan aloitin yhtä hyvällä keskittymisellä ja ajatukset pysyivät kasassa. Melkein hankalinta oli tuo ensimmäinen OAJ hitaalla tahdilla.

Pään sisältä kaikki on kiinni. Jos on päättäväinen ja “tietää”, että toistot onnistuu, niin nehän vain menee.

Nuo tempaukset toi tällä kertaa ahaa elämyksiä. Kyllä se minun heikoin lenkkini on ote. Minä tunnustan sen nyt aivan täysin. Toisaalta kämmenet paljastaa, että tekniikka on nyt parempi ehkä kuin mitä se on koskaan aikaisemmin ollut. Vasen käsi erityisesti kertoo ihan loistavaa kieltä. Ei ole enää keskellä kämmentä punaista raitaa, jossa nahka menisi nostoissa ruttuun. Jäljet ovat täsmälleen luvallisissa kohdissa. Ote on varsinkin vasemmalla nyt rohkeampi kuin ennen.

Oikeastaan, aivan hämmästyttävää, oikealla kädellä tempaukset taisi olla työläämpiä kuin vasemmalla. Koskahan näin olisi ollut? Työnnöissähän se tilanne on aika useinkin, vaikka en kyllä oikeallakaan ole ongelmissa.

Niin ahaa elämyksistä vielä. Löysin tai tunnistin yhden virheen tempauksesta. Kun väsyn, kun oltiin siellä toisen 4 minuuttisen lopulla ja varsinkin kolmannessa sarjassa, niin huomasin, miten kuulan alastuonnissa vähän tekniikka hajosin niin, että kuula ei tullutkaan täysin sujuvalla radalla alas. On liian kovaa sanoa, että kuula retkahtaisi alas, mutta sellainen pieni nykäys siinä helposti tulee. Sen saa kyllä väsyneenäkin estettyä, kun asiaan oikein keskittyy. Siispä siinä on erityinen huomattava ja seurattava juttu. Pienikin retkahdus väsyneenä kuormittaa otetta entisestään ja vie voimia.

Voimien riittämiseen olin todella tyytyväinen. :) Ja jestas miten hyvä olotila treenin ja saunan jälkeen on ollutkaan. :)

Huomenna (hups kelloa, siis tänään) tulee joko lähes liikunnaton päivä vain kevyellä ulkoilulla tai ehkä laskettelun kera. Saapa nähdä.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Raudan lujasti hyvää oloa”

  1. Zi says:

    Eikö olekin mukava huomata, että muutosta tapahtuu? Aamulla huomasin alkuvuoden liikuntamäärän kasvun vaikuttavan, kun kokeilin syksyllä viimeksi käyttämiäni housuja :)

  2. Outi says:

    Minun liikuntamäärät ei alkuvuodesta ole hirmuiset, mutta ihana, kun nyt on päässyt taas vauhtiin. Niin ja ei ne jo saavutetut jutut mihinkään ole hävinneet, kun ei nyt ihan totaalista stoppia kuitenkaan tullut. :)

Leave a Reply

See also: