Geokätkön tekeminen ja piilottaminen

Vaikka olen tähän päivään mennessä löytänyt vasta 36 geokätköä, niin minulla on suuri houkutus piilottaa jo ensimmäinen geokätköni. Minulla on piilotuksille isompikin idea ja tulen tekemään niitä useampia sopivan huoltomatkan päähän kodista, mutta, sitten on yksi iso mutta.

Tottakai kätkön piilottaminen on iso askel ja pidempään geokätköilyä harrastaneet pitävät yleisesti rajana, että kätköilijän kannattaa ensin löytää 100 kätköä ennen kuin piilottaa yhtään omaa. Se on hyvä ohjesääntö, koska joka ikisestä kätköstä oppii ja alkaa huomaamaan mikä tekee kätköstä hyvän. Niin ja ei se geosilmä ala kehittyä millään muulla kuin kätköjä etsimällä.

Siitäkin huolimatta minulla on jo nyt hyvä kätkön paikka, jonka kokenut geokätköilijä on paikan päällä todennut hyväksi ja erittäin kokenut geokätköilijä on antanut apuja paikan koordinaattien määrittämiseen. Nuo kaksi asiaa eli hyvä paikka ja sen paikannus on varmasti aivan äärettömän tärkeät hyvän geokätkön lähtökohdat. Lisäksi itse purkki muuttui ja kehittyi tässä jo viikon aikana aivan erilaiseksi eli siinä on ideaa. Niin ja lisäksi kätkön paikkaan liittyy mielenkiintoista tietoa eli se ei ole vain kätkö nimettömässä paikassa.

Uuden geokätkön tekemiseen löytyy todella hyvin apuja ja tietoa. Laitan tähän pari linkkiä:

Miten piilotan geokätkön

Piilottajan tsekkauslista

Saapa nähdä. Kätkö on silica pussia myöten valmiina. Julkaisenko sen nyt vai vähän myöhemmin? Kätkön paikka ja koordinaatit pysyy kyllä samana, enkä usko, että sen sisältökään siitä enää mihinkään muuttuu, vaikka yksi pienen pieni kysymysmerkki vielä onkin olemassa. Nyt tai myöhemmin, hauskaa tämä todellakin on. :)

Eilen tuli muuten pysähdyttyä Seinäjoella kauppareissulla Tangon taikaa -kätköllä. Olipa näppärästi piilotettu, pojalle tosi sopiva kätkö ja kauppareissu oli takuulla pienen lisätoiminnan avulla tavallista hauskempi. :)

edit: Yksi asia harmittaa. Minulla on hurjan hauskaa kätköjen tekemisessä, mutta en voi mitenkään valokuvata ja kertoa sitä täällä blogissa. Höh. Pilaisin sillä kenties osan jonkun löytämisen elämyksestä.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: