Peurunkapatikkaviikko tuli jo!

Lauantaina se olisi edessä – Peurunkapatikka 2012.  Mukaan ehtii vielä ilmoittautua, mutta yksi pieni mutta siinä on matkassa, Foreca kun ei sitten lupaa kovin ystävällistä säätä lauantaille. Siksipä pieni varasuunnitelma Outin ja Marikan retkikunnalla on, että pahimman sään sattuessa polkaistaan 33 km pyörillä. Eihän se matka niinkään ihan hukkaan mene ja säästyy siinä jalkojen pahalta hiertymiseltä märissä lenkkareissa.

Mutta mutta, ajattelinpa kysyä teiltä vinkkejä ja ehkä kokemustakin, että miten pitkä patikointi onnistuu märällä kelillä. Onko muuta mahdollisuutta kuin vaihtosukkia ja kengätkin?

Viime vuodesta viisastuneena nyt olen lähdössä liikkeelle hyvin “sisäänajetuilla” kengillä eli ei mitään viimehetken muutoksia siihen, mentiin sitten patikoiden tai pyörällä.

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Peurunkapatikkaviikko tuli jo!”

 1. Sari says:

  Tarviiko tuolla muuten ottaa kopion maksusta vai onko heillä joku lista mistä näkee että on maksanut? Entä missä vaiheessa sen paidan saa? Ensimmäistä kertaa olen osallistumassa :)

 2. Outi says:

  Paidan saa palkinnoksi maalissa. :)
  Minulla ei mitään kuittia muistaakseni ollut, sitä vaan lähdettiin patikoimaan ja maalissa nimi löytyi listasta.

 3. Sari says:

  Ok. Paree siis päästä maaliin asti ;) Kiitos tiedoista :) Monelta teidän porukka on lähdössä? Kannattaako lähteä jo ennen 12?

 4. Sari says:

  Siis kannattaako lähteä patikoimaan ennen virallista alkua.

 5. Outi says:

  Jos me lähdetään patikoiden, niin koitetaan varmaan lähteä ennen kahtatoista. Viime vuonna lähdettiin suurin piirtein viralliseen aikaan ja suurin osa porukasta oli mennyt jo edeltä. Siinä on se ikävä puoli, että sitten on koko ajan jälkijoukoissa, mutta kyllä taukopisteet pelaa hienosti viimeisillekin. :)
  Se lähtö oli minusta viime vuonna muuten jotenkin hämäävä juttu. Sieltä tosiaan pystyi lähtemään patikoimaan koska vaan, kunhan vaan lähti.

 6. Aino says:

  Hei!

  Kerro kaikki uudesta ihanasta pyörästäsi!
  Onko se cyclokrossari; mistä ostit, paljon maksoi ja oliko muun värisiä? ;o)
  Mitkä vaihteet (ja kuinka monta) siinä on; ilmeisesti levyjarrut, minkä merkkiset?
  Siis tosiaankin, kerro kaikki…
  Itse olen myös harkinnut uutta pyörää jo muutaman vuoden, mutta en osaa päättää kun pyöriä on niin moneen lähtöön ja ajattelin kuitenkin hankkia vain yhden enkä joka säälle omaa.
  Miten päädyit juuri tähän pyörään; millaiset kriteerit sinulla oli pyörää hankkiessasi?
  Suuri kiitos, jos jaksat aiheesta kirjoittaa, kaikki avut omaa valintaa helpottamaan ovat tervetulleita!

  Kaunista kesää!

 7. Outi says:

  Aino minäpä kerron, mutta vasta illalla, niin saan rauhassa mietiskellä. Nyt kun takana on Kilometrikisaakin 117 km niin on saanut jo hyvää tuntumaa pyörään. Rakkaus on syventynyt. :)
  Sen voin jo kertoa, että cyclocrossari se tosiaan on ja valkoinen Merida, kuten tuolta aiemmista kuvista näkee. :)

 8. Zi says:

  Tämä on ehkä aika itsestäänselvä: Onko kengät kosteussuojatut tai voiko ne suojata suihkeella? Useimmat kävelytossuthan ovat ja niitä kai suositellaan lenkkarien sijaan pidempään patikointiin, jos ei ihan vaelluskenkiä käytä.

  Monta paria kuivia sukkia on hyvä silti olla, jos ei varakenkiä innostu raahaamaan.

  Tsemppiä patikointiin, toivotaan sateen psyvän kaukana reitiltä!

  P.S. Kiva, kun blogi ilmestyi jälleen näkyviin. Huolestuin, jotta joku on hakkeroinut blogisi (tietokoneista syvällisemmin ymmärtämättömänä) tai olet hermostunut kommentointiin tai sen määrään ;)

 9. Oisko näistä jotain vinkkiä sinulle? Mielellään voit laittaa kahdet sukat päällekkäin. Alla ohuet sukat ja päällä hyvät vaellussukat. Compeed laastareita, joita saa apteekista kannattaa laittaa ´herkiksi´ tietämiinsä paikkoihin ennen patikalle lähtöä. Teen vähän mainosta Tarandus-myymälä Vsa Wolffintie 36 on asiantunteva ja hyvin palveleva liike. Sieltä olen ostanut sukkia ja mm. vaelluskengät itselleni (nupukkia), tyttärelläni (nahkaa). Jalkineita kannattaa harkita, jos patikat innostaa. Kenkämme ovat kestäneet kovaa käyttöä jo lähes 10v.
  Mukavaa, että sinulla on nyt mieleinen pyörä, Outi. Iloisia kilometrejä!

Leave a Reply

See also: