Uusi geokätkö – Allisenpolun asukki :)

Kello ja päivät juoksee pikavauhtia eteenpäin ja blogi on jäänyt pahasti paitsioon hetkeksi. No, tänään nappaan valmiin jutun suoraan geocache.fi sivuilta, koska julkaisin äsken uuden kätkön. :) Jos Laihian suunta ei ole kaukana, niin kannatta käydä Allisenpolulla. Sinne on polkupyörällä matkaa kotipihastani tasan 10 km (ja päälle pieni patikointi) eli onpa tullut sielläkin poljettua pitkin hiekkatietä viime päivien aikana.

Tämä kaikki siis siellä geocache.fi sivuilla:

Allisenpolku on vuoden 1997 laajan metsäpalon hävittämän alkuperäisen Laihialta jopa Isonkyrön kirkolle johtaneen kirkkopolun kunnostettu ja hyvin merkitty osa. Sieltä polun varrelta löytyy myös Allipeikon asumus.

Allisenpolku is a well marked trail that has a long history. It was ruined by forest fire in 1997, but now it is restored and also the Allitroll lives there. Feel free to visit her and leave a message to her visitor’s book.

Allisenpolku on ollut Jakkulan ja Allisen kylien välillä jatkuvasti käytössä kunnes alueella riehunut metsäpalo hävitti sen. Polku on kunnostettu ja merkitty uudelleen maastoon ja sen varteen on pystytetty opastauluja kertomaan metsäpalosta ja alueen luonnosta.

Luontopolku alkaa Jakkulan ampumaradan tienpäästä, jossa on myös hyvä parkkipaikka ja polku vie Allisen puolelle. Pituutta polulla on n. 1,9 km. Polun alusta hieman alle kilometrin päässä on siirtolohkareen päälle upeasti toteutettu näköalapaikka ja siitä edelleen vajaan kilometrin päässä on laavu tulentekopaikkoineen.

Allipeikolta vielä sellaiset terveiset, että hän ei kovin paljon viihdy kotosalla, kun Allisenpolulla on niin paljon kaikenlaista puuhaa, mutta vieraskirjaan olisi kiva saada raapustus kaikilta kävijöiltä, vaikka ei käsipäivää sanottaisikaan. Kotoa löytyy aina kynä ja paperia ja tilaa vaikka joku kulkija majoittaa.

Allipeikko on muuten Pikkupeikon serkku ja Mörrimöykyn kaveri. Niin ja onhan noita muitakin ystäviä lähistölle muuttamassa. ;)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: