Onko geokätköily liikuntaa? Vai mitä se on?

Eilen poljin pitkät matkat pitkin merenrantaa Vaasan seudulla. Tällä kertaa en polkenut pelkästään kovaa vauhtia eteenpäin vaan pysähdyin joka välissä. Geokätkö kertoi aina, että nyt jarrua. Kyllä näki pyörä ja polkija paljon uusia maisemia.

Geokätköily on liikuntaa silloin, kun sen ottaa liikunnan kannalta eli valitsee kätköjä patikointimatkan päässä tai mäen päältä tai tosiaan vaikka polkupyöräillen. Raitisilmamyrkytyksen saa helposti eilisen tapaan, jos haluaa, mutta pääsee geokätköilyssä helpollakin – jos niin haluaa, mutta jos ei halua päästä helpolla:

Voi kiivetä jättiläismäiselle kivelle ilman apuvälineitä silkalla päättäväisyydellä ja yhteistyöllä.

Ihan rappusia pitkin. (Kuva Allisen polun asukki -geokätköni paikkeilta)

Kiivetä puuhun. :D (Ei Ikinä kannata tehdä sitä pyöräilykypärä päässä!)

Kiivetä vuorelle. (Tuo on vielä valloittamatta, mutta kyllä vielä joskus paremmmin varustautuneena…)

Jos totta puhutaan, niin minusta geokätköily on kaikkien liikuntaharrastusten yhdistelemistä ja saavutetuista asioista nauttimista. Juu, näin se on. Geokätköily ei itsessään ole se kunnon nostaja, koska tavoitteellinen kuntoilu tapahtuu minulle eri tavalla, mutta siinä saa käyttää sitä kuntoa, ylläpitää sitä ja ihan vaan nauttia liikkumisen riemusta.

Voisikohan siis sanoa, että geokätköily on liikkumisen riemua ja paljon raitista ilmaa. :)

Mutta on se muutakin. Se on hienojen paikkojen ja hetkien löytämistä, kuten vaikkapa sateisen illan jälkeinen lämmin aurinkoinen hetki tulvapadolla, jota ei tiennyt olevankaan, mutta jonne yllättäen pysähtyi kauppareissun päätteeksi.

Se voi olla yllättäen löydetty antiikkinen laiva paikassa puunlatvojen yläpuolella ja se huikea maisema siinä ympärillä. En todellakaan ollut tajunnut, että Vöyrillä on aivan huikean hieno mäki täynnä antiikkisen oloisia patsaita, huvimajoja ja vaikka mitä ja melkein kylän keskellä.

Joskus geokätköily tuo eteen hienon puutarhakohteen, josta löytyy upeita tulppaaneja ja paljon muuta.

Geokätköily on myös onnistumisia ja saavutuksia, joita kannattaa juhlia. 150 kätköä tuli juuri täyteen. :)

Mitähän kaikkea muuta se geokätköily onkaan. Se on museoalueita, joista ei tietäisi yhtään mitään.

Geokätköily on historian havinaa ja upeita yksityiskohtia, joita muuten ei pysähtyisi näkemään. Silmät tässä ovat todellakin avautuneet monille ympäristön yksityiskohdille!

Pakko laittaa vielä yksi kuva. Eikö tämä aja aika hyvin motoriikkakerhon asiaa?

No juu, nämä nyt tuli liikuntapainotteisesti, enkä ajatellut yhtään sitä, miten paljon saa päätään vaivata ja pohtia ja pähkäillä. SE on todellakin geokätköilyä parhaimmillaan ja onnistuu erittäin hyvin silloinkin, vaikka kätkön viereen hurauttaisi autolla.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: