Ajokenkien ostossa aivan ummikkona – ja mitäs siitä sitten seuraa

Nyt ne sitten on ajokengät, joiden pohjassa siis on klossit (uusi sana minulle), jotka lukittuu polkimiin. Eilen kävin kengät ostamassa ja nyt mietiskelen kovasti mitä tuli tehtyä. Avautui nimittäin aivan uusi maailma, kun nyt vasta aloin lukemaan asiasta eli itse kengistä ja pyöritystekniikasta jne.

Ehkä voisitte vinkata hyviä linkkejä, mistä löytyy tietoa pyöräilystä tai vinkkiä siitä, mitä pyörälyssä nyt kannattaa erityisesti opetella tai jotain… En osaa edes kysyä, kun olen vähän huuli pyöreänä ihmettelemässä.

Minkä ihmeen takia sitten aina iskee se kiire, että menee vaan ostamaan, vaikka ensin pitäisi tutkia, eikä hutkia. Minä jotenkin ajattelin, että sinne vaan kävellään kauppaan ja otetaan kengät kainaloon ja lähdetään polkemaan. :D

Mutta tässä siis ovat ensimmäiset ajokenkäni ja ne ovat spinning mallia. Juu, juu, nyt tulee sanomista… Ja saakin tulla! Enkä minä muuten vieläkään ole ikinä käynyt spinning tunnilla. Kengät muuten maksoi 71,40 ja sukat oli mukana paketissa.

Nyt lukemani perusteella spinning kenkä on “varsinaisia ajokenkiä kevyempi ja paremmin ilmastoitu ja soveltuu huonosti ulkopyöräilyyn”. No siitä lähdetään.

MUTTA tämä kenkä sopi omaan jalkaani ylivoimaisesti paremmin kuin toinen aivan samaa kokoa oleva ja hieman erilainen kenkä jota harkitsin.

Joka tapauksessa halusin tässä vaiheessa kengät joissa klossi uppoaa sinne pohjaan, että pystyn myös hieman kävelemään. Saatan hyvin pysähtyä noukkimaan kätkön matkalta ja toisia kenkiä en aio mukana kuljettaa. Siispä Allround kengäthän ne olisi pitäneet olla ja ehkä olisi tarvittu enemmän malttia ostamiseen. :)

Heh. Toivottavasti minun alkukokemuksistani ja tulevista kantapään kautta kokemuksista on jollekulle vielä hyötyä, kun lähtee omia ensimmäisiä ajokenkiä hankkimaan. :D

Juomapullotelineen unohdin ostaa siinä kenkätäpinässä, mutta ostin kyllä uudet hanskat. Viime vuonna ostin paksuimmalla mahdollisella pehmustuksella ja se oli ihan ok valinta, kun ajoin maastopyörällä, mutta nyt olen jo jonkin aikaa haikaillut ihan ohuita hanskoja. Tässä ne sitten on.

Tänään on 1.7. ja minä aion polkea heinäkuussa paaaaaljon kilometrejä. En aseta mitään kilometritavoitetta, koska teen tietenkin paljon muutakin, mutta tarkoitus on nauttia ja antaa maisemien vaihtua. :)

Haluaisin muuten ajaa kertaalleen vanhempieni luo tai sieltä pois. Matkaa tulisi ehkä noin 88 km. Melkoinen retki se olisi, mutta houkuttaa…

Saa nähdä kariseeko houkutukset, jos tänään kaatuilen klosseineni. ;) Pitäisi oikeastaan pistää pystyyn veikkaus: Montako kertaa Outi kaatuu. Pelonsekainen huokaus…

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Ajokenkien ostossa aivan ummikkona – ja mitäs siitä sitten seuraa”

 1. Jaanaba says:

  Fillarifoorumi on hyvä paikka, siellä voi kysellä vaikka mistä pyöräilyyn liittyvistä asioista jos vastauksia ei valmiiksi löydy.

  Et sää mitään kaadu kun ennakoit. Opettelet ensin ottamaan kengän polkimesta irti ja aina ennen risteyksiä tai epämääräisiä kävelijöitä tai koiranulkoiluttajia otat ainakin toisen jalan irti. Tsemi tsemi! =)

  88 kilometriä onnistuu helposti kun pitää vaikka pikku tauon parinkymmenen kilsan välein tai vähän harvemmin.

 2. Outi says:

  Aloittelin jo äsken kuivaharjoittelulla eli kokeilin kenkää polkimeen ihan vaan kädessä pitäen, että näkee miten se homma toimii. Täytyy vielä klossia säätää, että sujahtaa paikalleen, mutta selvästi kenkä sopii polkimeen kiinni eli yksi pelko pois. Mietin jo, että miten kauas metsään ostokseni pystyi osumaan, mutta ainakin vastakappaleet on yhteensopivat. :)

 3. Paju says:

  Aluksi muakin pelotti kaatuminen, mulle neuvottiin aluksi laittamaan toinen poljin löysälle. Sen jalan kummalle yleensä varaat, nopeissa tilanteissa se sitten irtoaa ihan varmasti. Ekoina kuukausina toi auttoi ihan kamalasti ja itse en ainakaan kaatunut kertaakaan :)

 4. Ammi says:

  Mulla tahtoo kans olla paha tapa ostaa jotain ja sen jälkeen alkaa netistä hakea tietoa ostoksestani… :I
  Kun muutaman kerran kaatuu, niin kyllä sitä sitten oppii muistamaan, että se jalka pitää irrottaa! :D Tosin voi siinä käydä niinkin, että irrottaa jalan ja sitten kaatuu sinne kiinni olevan jalan puolelle…

 5. Ammi says:

  Enkä halua pelotella :D Paikaltaan kun kaatuu, niin ei siinä edes satu pahasti ;)

 6. Outi says:

  Kyllä minä jollain konstilla kellahdan. Siitä lähdetään. :) Just olen uskaltautumassa kokeilemaan… Hui!
  Paju, jonkun teidän blogista tuota joskus luin ja pistin visusti mieleen. Kokeilussa en aio olla yhtä rämäpää kuin ostamisessa.

 7. Ammi says:

  Ai pistit pystyyn tuommoisen veikkauksen. No mun veikkaus on, että tänään et kaadu kertaakaan, koska olet ensimmäistä kertaa liikkeellä ja olet erityisen varovainen. Mutta kunhan pääset kenkien kanssa vähän tutummaksi, niin sitten se unohdus voi sattua ;)

 8. Outi says:

  Hih, noin minäkin sen jo vähän aavistelin. :D

Leave a Reply

See also: