Bootcamp, X Fit ja Crossfit eilen

Olen pitkään ajatellut, että haluaisin treenata pitkästi omaan kehonpainoon perustuvalla systeemillä. Eilinen osui hyvin lähelle sitä mitä olen kaivannut. Tehtiin monipuolisesti kaikenlaista mitään kropan osaa unohtamatta. Rankkaa oli ja tosiaan aamu ajankohtana ja hurja helle oli tosi haastava yhdistelmä.

Bootcamp alkoi pienellä lämmittelylenkillä (hah, aamulenkki ja minä) ja jo se oli täysin uusi kokemus, että liikkeelle lähdettiin porukalla. Siinä on taikaa. Iloinen ja muuten jo hyvin toisensa tunteva porukka, johon minä pääsin hieman ulkopuolisena hyvin mukaan oli ihan loistava juttu.

Ensin ulkona ja sitten sisällä niin, että asiat mitä tehtiin oli lähes kokonaan minulle uusia. Käytettiin kuntopalloa monella tapaa jne. Puolitoista tuntiakohan sitä Bootcampia oli? Kyllä siinä ehti nääntyä moneen kertaan ja vettä tuli juotua paljon. Ikinä en ole hikoillut niin paljon kuin kuuman bootcampin aikana. Eikä se muuten mikään “johdantokurssi” ollut vaan tehtiin koko aika täysillä. :D

Sisällä tehdyistä jäi mieleen ne asiat mitä tehtiin vähän kuntopiirimäisesti: leka renkaaseen, kahvakuula, pystypunnerrus tangolla, josta nostettiin vain toista päätä ja rinnalleveto + työntö tangolla. Ei paha, ei tosiaan paha kierros ja kaikki teki kunnolla töitä. Ainut mikä häiritsi tässä ja muussakin oli se, että kädetkin oli kauhean hikiset ja ote meinasi välillä jossain livetä.

Mitähän muuta päivästä jäi mieleen? Erityisesti leuanveto, jota ei tehty ylhäällä olevalla tangolla vaan kroppa vinottain. Kyllä, ehdottomasti sellainen juttu mitä mielellään tekisi. Vatsalihasliikkeitä päivä piti sisällään roimasti usealla tavalla. Kyykkyjä tuli monessa yhteydessä.

X Fit aloitettiin pallopelillä, kun siinä vaiheessa porukkaa oli aika paljon. Kuntopalloilla pommitettiin isoa jumppapalloa ja koitettiin saada “maaliin” toiselle puolella. Rata oli X Fitissäkin ja voimat alkoi selvästi olla vähissä. :)

Mutta eihän silti CrossFitiä väliin voinut jättää! Se tehtiin nyt aika lyhyenä, mutta raakana kierroksena. 8 kertaa 20 sekuntia (?) tiettyä liikettä, pieni tauko ja seuraavaan liikkeeseen. Huh. Siinä jos missä tulee oikeasti kaikki voimavarat käytettyä loppuun.

*************

Haluaisin löytää porukan, jossa vähän tuohon tapaan voisi treenata yhdessä – ei yksin. Tavoitteellinen kahvakuulatreeni on tehtävä pitkästi keskittyen yksin, mutta juuri tuollainen yhdessä tekemisen meininki olisi ihan parasta tähän lisänä.

Niin ja tarvittaisiin siihen paikkakin, mistä löytyisi ne puitteet treenaamiselle. Pahus, kun en asu Tampreella tai Turussa tai muualla, missä kunnon treenipaikkoja löytyy. Toisaalta Matti todisti, että kyllä näitä paikkoja on paikallisestikin. Kauhavan koulukeskuksesta sellainen löytyy, mutta mistä kumman kiven kolosta löytyisi joku, joka olisi vähän lähempänä.

Tässä sitä riittää miettimistä ja etsimistä.

*************

Juu, olen kipeä tänään. :D Ihmettelen tässä, että miten ihmeessä pystyn mennä hierottavaksi nyt aamupäivällä, mutta minkäs teet, kun aamupäivälle on aika, joka alunperin piti olla jo viime torstaina. Aikomus on ollut treenata kahvakuulan kanssa tiiviisti ja pitää kroppa kunnossa…

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Bootcamp, X Fit ja Crossfit eilen”

 1. ML says:

  Jos Ouluun päin eksyt, niin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa: http://toimintasalivoimala.com/ :) Voi suositella ihan kympillä :)

 2. Outi says:

  Hitsi, Oulu on vielä kauempana kuin joku Tampere. :) Mutta on se mahtavaa, että sellaisia saleja löytyy!

 3. Teea says:

  Suosittelen myös Voimalaa lämpöisesti! Sannan ja Arin treeneissä olleena…HUIPPUA!!!

 4. Teea says:

  Tarkennusta edelliseen viestiini, et Sannahan on omistajana pitää tunteja, Ari tulee pitämään siellä kahvakuulaleirin nyt kesän aikana…

 5. ML says:

  Jees :) tänään viimeksi sulkeisissa ja kuulaleirille myös ilmoittauduttu. 2006 ostin eka kuulan ja nyt vasta pääsee oikeesti GS:ää opiskeleen. Parempi myöhään kuin… ;)

 6. Outi says:

  Ari on takuulla hyvä opettamaan GS:ää. :)

 7. Teea says:

  Ari opetti LC:tä ja napsahti oppi takaraivoon kerralla =)

 8. [...] ihan erityinen Matin vetämä liikuntapäivä ja harkitsin itsekin vakavasti osallistumista, kuten viime kesänä tein. Siellä olisi epäilemättä otettu taas kaikki voimat ja jaksaminen [...]

Leave a Reply

See also: