76 km, polkupyörällä Luopajärveltä Tervajoelle

Tulipa poljettua! Tämä on oma kaikkien aikojen ennätykseni. :)

Valitsin sittenkin eri reitin kuin alunperin ajattelin eli googlemaps ilmoitti sen olevan 72 km ja matkamittari lopulta 76 km. Pyöräreitit ei koskaan kulje aivan samalla tavalla kuin suorimmat autoreitit ja vähän tuli muutettua omaa reittisuunnitelmaa pitkin matkaa, mutta ei niin, että se tuossa isossa kuvassa juuri näkyisi.

Halusin niin päästä kokeilemaan matkan vanhempieni luota kotiin ja se tilaisuus oli eilen. Sadetutkaa tuli kurkittua ja forecan sivuja luettua tarkasti, joten päättelin, että kuudelta illalla voin lähteä liikkelle. Pöh. Ihan turhaa.

Ennen kuin lähdin liikkeelle oli jo varmaan tunnin satamatta, mutta ennen kuin ensimmäinen kilometri oli täynnä – alkoi ensimmäinen kastuminen. Toinen kunnon kastelu tuli sitten taas Seinäjoella, mutta loppumatka sujui aika kuivissa merkeissä sen jälkeen kun vaatteet ehti kuivua.

Toisaalta ei se sade menoa haitannut ja mukavampi oli vähän vilpoisemmassa kelissä polkea kuin paahteessa. Tykkäsin kovasti!

Muutama kuvakin matkan varrelta ja varsinkin varustautumisesta tulee tänne blogiin. Jaanaban vinkein oli energiageelit teipattu pyörään ja jonkun kuvan otin Seinäjoeltakin.

Joka välissä matkalla tuli ajatuksiin, että hitsi tuossa olisi hakematon geokätkö tai nimesin paikkoja kätköjen mukaan, mutta ei siinä voinut kätköille jäädä. Taivas oli harmaa ja parempi oli vaan polkea kotia kohti.

Hauskasti jossain Seinäjoen ja Ylistaron välissä takaa tuli polkupyöräilijä, joka alkoikin jututtaa minua. “Oletko pitkästi polkenut”, mies kysyi. “Sellainen 43 km”, vilkaisin matkamittaria.

Siinä alkoi miehellä hämmästely, kun kerroin mistä ja mihin olen polkemassa. Oli nimittäin itse omasta mielestää pitkällä lenkillä noin 40 km yhteensä. Hih. Kyllähän se minullekin tavallisesti olisi ollut pitkä lenkki, kun edellinen pisin yksin pyöräilemäni on melko tasan 40 km. :)

Seuraavalla bussipysäkillä odottikin yllättäen kotiväki, joka ajoi tuon matkan siis autolla. Pieni tauko, yksi viidestä, vaikka neljä suunnittelin ja matka jatkui.

Jonnekin 50 kilometriin meni helposti heittämällä, mutta kyllä sitten alkoi jaloissa tuntua. Hitaastihan minä ajoin, kokonaisajoaika oli minuutilleen 4 tuntia. Siitä on kai tauot pois. Tauot pidin 40 minuutin välein hyvin lyhyesti sen verran, että otin energiageelin, join vettä päälle ja ehkä vähän ojentelin jalkojani.

On se uskomatonta, miten noin pieni tauko vaikuttaa jaksamiseen. Aina tauon jälkeen meni lopussakin matka kevyesti. Ihan loppuun kutsuin huoltojoukon tuomaan yhden picknicin lisää, mutta niin vaan ajoin sitten Isostakyröstä Tervajoellekin omin voimin – yllättävän helposti, vaikka olisin voinut nostaa pyrän auton kyytiinkin.

Aika itsensä voittanut tunne! :)

Juu, eihän tämä ole yhtään mitään kokeneempien pyöräilijöihin normilenkkeihin verrattuna, mutta minulle tosi iso juttu. :) Ja tämän jälkeen ei botniapyöräilyn lyhyemmässä lenkissä ole enää mitään jännitettävää. Pidempi lenkki kutkuttaa edelleen, mutta voi se olla sittenkin vähän liikaa…

Did you like this? Share it:

2 Responses to “76 km, polkupyörällä Luopajärveltä Tervajoelle”

  1. Soile says:

    Mahtavaa, että päätit sittenkin lähteä pyörällä! Meinasin kommentoida siihen kahden vaiheilla olevaan postaukseesi, että mene vaan, eihän se haittaa vaikka sataisikin. Minä ainakin juoksen mieluummin sateessa kuin auringonpaisteessa. En sitten uskaltanut kuitenkaan, kun ajattelin, että no onhan sitä tosi inhottavaakin sadesäätä (jos vaikka tuulee samalla).

    Hienoa kuulla että pyörämatka sujui noin hyvin. :) Ja kyllä nyt tekisi mieli lähteä töihin pyörällä…

  2. Outi says:

    Olisit kommentoinut vaan aluperinkin, mutta juu, minulla oli niin kova hinku pitkään jo tuohon, että ei ollut vaihtoehtoja. :)

Leave a Reply

See also: