Kuula nousi kevyesti

Selvästi nyt on taas alkanut keltainen kuula keventyä. Pari viikkoahan tein (kevyen) treenin vuoden takaisella ohjelmalla joka toinen päivä, mutta tällä viikolla tämä oli vasta toinen treeni – “kiitos” viime viikon sunnuntain yliannostuksen (bootcamp, XFit ja CrossFit), josta lopullinen toipuminen tapahtui vasta pitkällä pyörälenkillä. Kummallista muuten miten vähän se pyörälenkki teki mitään jälkituntemuksia. Olen yllättynyt.

Mutta tänään oli vuorossa 4 minuutin sarjoja ja vähän muuta. Kaikki erikokoiset kuulat oli käytössä, kuten oikeastaan joka kerta tätä nykyä.

4 min OALC 8 kg @ 12 rpm
4 min OALC 16 kg @ 10 rpm
4 min OALC 16 kg @ 10 rpm
4 min OAJ 16 kg @ 10 rpm
8 min OALC 12 kg @ 10 rpm
2* 20 kg 15 + 15 heilautukset

Kokonaisuutena tuo tuntui todella hyvältä. Asiaa auttoi myös se, että ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ulkona ei ollut ötököitä paria ympärillä pyörinyttä kärpästä enempää ja keli oli aivan loistava; ei liian kuuma vaan aivan loistava. Tästä tosiaan on hyvä jatkaa eteenpäin.

16 kg:lle tuo oli ihan sopiva tämän päivän tahti, mutta 8 minuuttisen olisin voinut ottaa tiukemmallakin tahdilla. Tuumasin kuitenkin, että rauhassa, niin kroppa tykkää hyvää ja voisin taas napata siihen joka toisen päivän treenaamiseen kiinni. Samalla ehti hyvin ajatella liikettä. Selvästi pitää pitää huolta ainakin kahdesta asiasta:

Kuula ei saa karata räkistä alas tullessaan liian kauas kropasta ja heilautuksen täytyy olla taka-asennossakin kunnollinen (kuula riittävän taakse ja jalat suoristuu kunnolla), niin kuulalla on hyvä vauhti ja se nousee nätisti lähellä kroppaa räkkiin. Työntö toimii minusta hyvin.

Päälle rauhallinen iltapyöräily 6 km ja mikä voisi olla paremmin. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: