Ostaakko Nintendo Wii Fit joululahjaksi?

Täällä ja parissa muussa blogissa on ollut keskustelua jossain vaiheessa Nintendo Wiistä ja erityisesti siis Wii Fit pelistä. Kai sitä peliksi voi kuitenkin sanoa?

Meillä Wii:stä alettiin keskustella taas sen takia, että joulu lähestyy ja joululahjatoiveet alkaa hiljalleen saada “paperimuodon”. Poika oli ajatellut pyytää Wiitä, koska siihen saisi taas uusia pelejä. Minä en lämpiäisi ajatukselle yhtään pätkääkään, ellei olisi himpun verran kiinnostusta tuota Fit hommaa kohtaan. Tavallaan ne pojan peli ajatukset toimii nurin perin siinä mielessä, että en haluaisi meille enää yhtään uutta pelikonetta. Mitä useampi -> sitä enemmän rahan menoa ja hinkumista uusiin peleihin.

Se on käynyt käyttäjiltä selväksi, että Wii on loistava puntari, joskin vähän kallis puntariksi ja ottaa aikaa kaivella esiin. :D Se on myös tapa liikkua, mutta minulle on tullut sellainen tunne, että sillä liikutaan aika harvakseltaan. Onko tosiaan näin? Minkälaisia kokemuksia siitä on? Minkälaisia pelejä te pelaatte?

Törmäsin juttuun, että Wiin on todistettu voivan nostaa sohvaperunan kuntoa. Siinä kerrotaan, että erityisesti nyrkkeily on tehokasta. Niinhän se varmaan normaalielämän liikuntamuodoistakin on tehokkaimmasta päästä. Sitä yhdellä kädellä Wii Fit lautaan nojaamista en kyllä laske oikein miksikään, vaikka onkin mainittu kaikkein tehokkaimmaksi osuudeksi. Kuulostaa jutulta, jota minä tuskin pahemmin harrastaisin. :)

Mutta hei kertokaa Wiin kokeneet, että onko Wiissä ideaa!

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Ostaakko Nintendo Wii Fit joululahjaksi?”

 1. See says:

  No, itse en tykkää Wiistä pelikonsolina, koska en tykkää tavasta jolla peliohjainta käytetään. Puolison mielestä se on kiva ja lapsetkin tykkäävät.

  Wii Fitin puoliso hankki keväällä ja muutaman viikon sillä kuntoilikin. Itsekin innostuin joogaliikkeistä, mutta kun paino lähti nousuun, en enää halunnut sitä käyttää, ja sitä paitsi on muutakin tekemistä. Sitä paitsi liikkuminen sillä on hidasta, koska joka liikettä edeltää turhan pitkä jaaritus siitä miten liike tehdään ja mitä hyötyä siitä on, ja samaa jorinaa liikkeen lopuksi. En ole jaksanut selvittää, saisiko ne jostain pois päältä. Jaa niin, ja olivathan ne tasapainopelitkin ihan kivoja – vähän aikaa.

  Kuten arvelinkin, Wii Fit on jäänyt meille sohvan alle pölyttymään.

 2. Outi says:

  Ja sohvan alta löytyy yhtä jos toista meiltä jo pölyttymästä. Jaa’a.

 3. Pinkki Pingu says:

  Heips Outi.

  Minulla on tuo Fit, sain konsolin avokilta lahjaksi vuosi sitten ja se on ihan huippu. Mitä tuohon lautaan tulee, niin hieman arvokas on vaa´aksi. Itselläni tulee kausia, jolloin tykkään pelailla paljonkin, muuten on nätisti televisiotason alla. Pölyttymässä.

  Tykkään peliohjaimesta, koska se on samanalainen idealtaan siis sellainen “peruspalikka”. :) Tykkään myös siitä Nunchuckista. Tällä hetkellä pelaan sellaista peliä kuin Little Kings Story, josta kiinnostuin, kun sitä mainostettiin lauseella “hurmaava joukkomurhapeli”… Hih, olen verenhimoinen. Toisinaan.
  Wii on myös ihana siksi, että siihen on mahdollista ladata vanhoja klassikkopelejä (hinnat per peli noin 5-10 €/riippuen pelistä) esimerkiksi edellisien nintendojen aikakausilta. Se oli yksi SUUURI syy siihen miksi halusin juuri tämän. Ei ole Super Mario Brosin voittanutta. :P

 4. Outi says:

  Pingu mainitsit lopussa juuri yhden pojan perusteista, miksi Wii olisi hyvä. :)

  Peliohjaimen suhteen on sellainen juttu, että PS3:lle on kai tulossa joku uusi systeemi, joka muistuttaa Wiitä. Tai uusia juttuja. Koitan ottaa selvää, että mitä, ennen kuin teen päätöksiä.

 5. Piritta says:

  Meillä on Wii ja Fit myös. Itse tykkään kyllä. Nyt hieman kiehtoisi tuo Fit plus, jossa on paranneltu noita ontuvia kohtia. Esim sillä saisi tehtyä oman ohjelman. Luulisin, että tuolloin nuo joutavat selostukset jäisi vähemmälle. Mutta onhan Wiille monia muitakin pelejä. Meillä koko perhe keilaa, myös 3v poika! Ohjain on mulle mielekäs. Itse en esim osaa pelata XBOXia, joka meiltä myös löytyy. Meillä ei kyllä oo kauheesti ns tasohyppelypelejä Wiille, itse pidän näistä toisenmoisista peleistä enemmän. Joulupukilta on pyydetty lahjaksi sellaista hauskaa peliä, jossa tehdään pieniä askareita, esim vatkataan munia ja hmmm mitähän siinä nyt olikaan….

  Pingu, miten tuo lataaminen onnistuu? En ole aiheeseen tutustunut. Mutta jotkut klassikot vois olla kivoja :)

 6. Outi says:

  Noissa pelikoneissa on yllättäviä ominaisuuksia, joita monikaan ei huomaa käyttää. Meillä isäntä on nyt jo useamman viikon keskittynyt kaivamaan PS3:n mahdollisuuksia esiin ja onhan siinä zumbailukin hyötynyt. :)

 7. Hei Piritta!

  Wiille pelien lataaminen onnistuu Wii Shopin kautta, eli Wiin pitää olla kytkettynä internetiin. Onnistui ainakin meillä helposti ihan asetusten kautta tuo nettiin yhdistäminen, kun meillä on langaton verkko. Tämän kanavan kautta voidaan ostaa Wii Points -pisteitä (electronilla tai luottokortilla) minimiostos 1000 pistettä, eli 10 euroa ja käyttää niitä ja ladata videopeliklassikkoja Virtual Console -palveluun/tallentuvat Wiin kovalevylle. Juuri nuo minulle klassikot (Mario Bros 1 ja 3) maksoivat 500 pointsia/5 € kpl. Ja ovat sitten pelattavissa koko ajan. Ladattava pelivalikoima laajenee koko ajan ja ladattavia pelejä on myös muille klassikkokonsoleille (esim. Segalle).

  Tässä vielä pari linkkiä avuksi:
  http://www.nintendo-fi.com/?path=virtual_console_rev_kons

  http://www.nintendo-fi.com/?path=wii_online

  terkuin Pinkki Pingu

Leave a Reply

See also: