Polkupyöräilijän venyttely

Botniapyöräilyn jälkimainingit tuntuu yllättävän pieninä. Pyöräilystä ei tule enää niin kipeäksi kuin joskus, normaalilenkeistä ei ollenkaan ja olihan se 67 km sittenkin vain kesän toiseksi pisin lenkki, vaikka vauhdikkain olikin. :) Mutta, että jälkiseuraamuksia ei olisi, niin tein illalla vielä polkupyöräilijän venyttelyn.

Venyttelyn alkusanoissa sanotaan esimerkiksi:

  • Avaa pyöräilystä kireytyneitä lihaksia ja nopeuttaa suorituksesta palautumista avaa pyöräilystäkireytyneitä lihaksia ja nopeuttaa suorituksesta palautumista
  • Parasta olisi venytellä perusteellisesti vasta 1-3 tunnin kuluttua urheilusuorituksesta.

Ajelin ihanassa illassa kuutisen kilometria ihan hissukseen nautiskellen ja päivän pyöräilyä mietiskellen. Lämmittelin sillä tavalla venyttelyä varten ja annoin venyä kaikkia liikkeitä vähintään sen 2*20 s per puoli.

Eihän tuota voi kun suositella. Kyllä teki hyvää!

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: