Foam roller eli putkirulla ja kahvakuulat treenikavereina

Olipa mukava iltatreeni! Sade ja viilentyneet illat tuo treenit taas sisälle, joten nyt voin yhdistää kaksi juttua samaan treeniin. Aloitin rullailemalla, kuten olen viime aikoina opetellut tekemään. Hommasin tämän putkirullan jo varmaan kuukausi sitten, koska haluan löytää oikeat tavat hoitaa kroppaa niin, että selkä toimii.

Tavoitteena oli alunperin, että löytäisin rullan kanssa tavan hoitaa selkää ja kyllä se on ollut hyvänä apuna. Rullan avulla olen löytänyt itsestäni ihan uusia tuntemuksia varsinkin lantion seudulta. Minulle tuntuu olevan eniten apua pakaroiden ja lantioseudun rullailusta ja erityisesti sitä kautta alaselälle. Siellä vyötärön seudullahan se minun kipukohtani löytyy.

Hyvä juttu rullialusta löytyy Bia Fidelis blogista. Kannattaa kurkata sinne, jos foam roller kiinnostaa. Jutussa on kootusti paljon asiaa ja myös muutama videolinkki. Blogista pieni lause lainaan: “Samoin on omalla kohdallani, varsinkin lonkankoukistajien rullaaminen on tuntunut auttaneen erityisen hyvin ja alaselkäsäryt ovat tätä kautta vähentyneet.”

Enpä usko, että purkirullasta olisi kenellekään ainakaan haittaa. Suosittelen! Ja vinkkinä vielä, että minulla rullailu tuntuu sopivan todella hyvin tehtäväksi ennen kuulatreeniä. En olisi aiemmin osannut ajatella tällaista yhdistelmää.

Mutta sitten lisää lämmittelyä ja kuulat käteen. Mennyt kuukausi on ollut – tuskastuttava. Kun työt alkoi loman jälkeen heinäkuun lopussa olin täynnä treeni-intoa. Kuulathan nousi koko kesän hienosti ja selkä oli koko ajan paremmassa kunnossa. Mutta mitenkäs sitten kävikään – istuin työtuoliini toimistoon ja kriisi alkoi. Selkä alkoi taas kipuilla ja erehdyin samaan saumaan tempaamaan yhdessä treenissä 12 kg:lla 6 min ja sen jälkeen ei mikään ole ollut kivaa.

Tuplamutta. Onneksi nyt selkä tuntuu taas varsin hyvältä ja pitää tilata se toinen selkäkäsittely ensi viikolla ja fiksusti selkää huoltaen kuulat nousee taas. Niin ja ne nousee mankun kera, kuten tarkkasilmäinen kuvasta huomaa. :)

Kyllä minä tempaankin, mutta tänään tein sen vain vaaleanpunaisella kaunokaisella ja muuten nousi lähinnä 12 kg:n kuula.

Ehkä voi kuulostaa hassulta, mutta tämän kuukauden aikana olen minigolfissa oppinut paljon lisää kehon rentouttamisesta. Minigolfissa väkisin on väärä sana ja onnistuminen tapahtuu vain ja ainoastaan rentouden kautta. Omalla erikoisella tavallaan se mitä minigolfissa pitää tehdä onnistuakseen tulee nyt mieleen myös kuulaa nostaessa. Erikoista, juu, on se omastakin mielestäni, jos opin minigolfista jotain raskaampien pallojen käsittelyyn. :) Kyllä minun työntö tekniikkani on pitkään ollut aika kustannustehokasta ja rentoa, mutta tempaukseen varsinkin on saatava lisää rentoutta. Olisiko se sitten luottamusta itseensä ja tekniikkaan? Jään miettimään…

Voisin olla tällä hetkellä tosi tuskastunut selkäni kanssa, mutta en ole. Siihen on monta syytä. Ihan kivana pohjana on painon putoaminen ja tietty tyytyväisyys itseensä, mutta seuraavan kuukauden aikana aion oppia paljon lisää järkevästä ja kroppaa mahdollisimman hyvin huoltavasta treenaamisesta. Tiedän myös, että selkä ei ole rikki ja kyllä ne lihakset kuntoon tulee. Motivaatio ja tietynlainen optimismi on oikeasti vallalla.

Minullahan ei ole mihinkään kiire. Kuukausi sinne, toinen tänne, niihin on varaa ja on varaa ottaa elämä jatkuvan oppimisen kannalta. Jos nyt otan asiat rauhallisesti, niin opin takuulla nostamaan kuulaa paremmin, pidän itseni hyvässä kunnossa ja varmistan sen, että ne pyöreät vuodet täyttyy elämäni kunnossa. Hitsi vieköön, olenpa jopa keksinyt ihan uusiakin tavoitteita, jotka aion ensi vuoden aikana saavuttaa. ;)

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Foam roller eli putkirulla ja kahvakuulat treenikavereina”

 1. Teea says:

  Huomasitko, että Kyrönmaan opistossa alkaa pilates nyt syksyllä? Ja joogaakin on tarjolla, mut tuo pilates hieman houkuttelis.

 2. Outi says:

  Huomasin. Pilatesta jossain vaiheessa harkitsin muualla osallistuen, mutta nyt saattaa olla aika hankala sitoutua joka viikko samaan aikaan ja vielä aika aikaisin.

 3. Titta says:

  Pitääpä itsekin tutustua tohon rullailuun. Oon sitä joskus miettinyt ja kokeillutkin, mutta en ole sillä oikein osannut mitään tehdä. Pitää katsoa josko jostain löytäis kunnon ohjeet. Pitääkin tsekata tuo sun linkittämä blogi.

  Ja höh, ei saa tolleen kiusata! Uudet tavoitteet pöytään ja heti! ;)

 4. Outi says:

  Rullailu tuntuu aluksi melkein hölmöltä, kun siitä kierähtelee välillä takamukselleen lattialle :D mutta siihenkin tottuu.
  Hmm. Jos uudet tavoitteet saisivat aikaan jossain päin kulmakarvojen kohottelua ja järkyttynyttä naurahtelua, niin eikö niitä silloin pidä vähän pantata? ;)
  Ei, siis uskomatonta kyllä, minä joka kirjoittaa pamautan kaikenlaista – olen alkanut miettiä, että pitäisikö vähän vaisuuntua ja olla tasaisemmin. Pitäisikö nyt jo aikuistua ja olla sanomatta kaikkea suoraan ääneen? :D

 5. nasba says:

  Mistä sä ostit tuon putken? :)

 6. Outi says:

  Se tuli varmaan ostettua ihan Anttilasta. Aika hyvin niitä on isommissa marketeissä sporttiliikkeiden lisäksi.

Leave a Reply

See also: