Ratagolf ennätys!

Huikea tunne. Löin juuri äsken elämäni ensimmäinen 40 pisteen alituksen huovalla! :D

Olin pelaamassa Kalliojärvellä ja eka kierros meni taas ratojen siivoamiseen sekä sellaisten lyöntirinkuloiden laittamiseen (koska ne Kalliojärven ratojen lyöntikohdat hajottaa pallot) ja sillä kierroksella taisi tulla tulokseksi 46, mutta sitten lähti vapautuneesti kierros ihan vaan pelaamisesta nauttien. :)

Ensimmäinen eli ihan suora rata eli portti tasamaalla meni kakkosella. No, kelpaa, vaikka sillä ekalla kierroksella se meni ykkösellä. ;) Tykkään tästä radasta kovasti ja lyön sen suoraan keskeltä.

Sitten toisena on pudotusrata. Se meni kolmosella eli ensimmäinen lyönti jäi liian hiljaiseksi. Parempi minusta niin kuin liian kova. Minä lyön tämän usein liian kovaa.

Kolmas on laatikkorata. Se meni hienosti kahdella lyönnillä! Tämä on tosi suora rata ja vähän vaan pitää varoa, ettei osu viimeisen laatikon reunaan. Melkein sanoisin, että tämän voi oppia lyömään yhdellä lyönnillä. ;)
Neljäs rata on avoputki tasamaalla ja se on ihan kiva rata. Tällä kertaa se meni kahdella lyönnillä eli hyvin. Jos sen lyö lujaa, niin voi lyödä keskeltä suoraan, mutta kun minä lyön vähän hiljempaa, niin lyön lähempää itseäni.

Mutta sitten tuli jymy paukku. Löin elämäni ensimmäisen kerran ruotsalaisen koron tasamaalla yhdellä lyönnillä!!! Huikea järkytys suorastaan. :D
Tällaisessa tilanteessa aina toivoo, että olisi joku paikalla näkemässä, mutta saihan sitä tanssahdella ihan itsekseenkin. Tämä nimittäin ei todellakaan ole helppo rata, vaan venkuroi ihan kunnolla ja on koko alueen vaikein – minun mielestäni, vaikka sen kolmosella olenkin oppinut jo hyvin selvittämään.
Mitäs sitten. Keskiluukku ykkösellä. Se on kiva ja suora rata, jossa pitää vaan malttaa vauhdin kanssa.
Näköharha meni kolmosella ja kulma meni kolmosella. Kulma vähän harmitti, kun edellisellä kierroksella se meni kakkosella. Siinä kyllä on ihan käsittämättömän pitkä matka siihen kulmaukseen, pisin kulmaradan suora mitä tiedän, mutta kyllä siihen pystyy osumaan…

Sitten kauhistus – saksalainen korko tasamaalla. Tämä on niin paha. Edellisellä kierroksella turasin kaikki seitsemän lyöntiä, mutta nytpä meni kakkosella! Kylläpä olin tyytyväinen itseeni. :)
Hih, olin liian tyytyväinen eli tyrin seuraavana olevan avosillan viitoseksi. Hohhoijaa, mutta niin se menee, että jos jossain onnistuu tosi hyvin tai tosi huonosti, niin se vaikuttaa helposti seuraavaan rataan.
Sitten ikuisesti paha Gentleman. Kakkosella meni ja olin oikein tyytyväinen itseeni. Ensimmäiselläkin oli lähellä mennä.

Mutta sitten risti. Se pitää lyödä tosi rennosti keskeltä suoraan, niin siitähän voisi saada joskus ykkösen. Tänään tarvittiin kaksi lyöntiä, mutta se putti oli todella lyhyt.
Seuraava oli kalteva ja se menee Kalliojärvellä nyt kevyesti kakkosella. Ehkä joskus vielä yhdellä.

Postiluukku on paha. Se vie vasemmalle ja pitää lyödä h_i_l_j_a_a. Ja ristiin siis. Mutta meni tänään kakkosella kai molemmilla kierroksilla. Ei paha, ei ollenkaan paha.
Postiluukun jälkeen tulee kehto. Eka kierroksella se meni upeasti yhdellä lyönnillä, mutta nyt tarvittiin kaksi. Kyllä se vie vähän oikealla, myönnetään…
Seuraavana ratana oli salama ja se on yksi suosikkini, vaikka se ei tavallisesti heti onnistu. Nyt sain lyötyä suoraan läpi ja pieni putti eli kakkosella selvisin.
Silta meni kakkosella kuten pitääkin ja brynneri eli sisäänlyöntirata ykkösellä. Huikean hieno kokonaistulos 39 kasassa!
Aivan pakko tästä oli kertoa, koska vaikka Kalliojärven radat on aika helpot, nyt sen pystyy jo arvioimaan muihin verrattuna, niin minulle tuo oli aivan mahtava kierros. Vain avosilta jäi vähän harmittamaan, mutta kävin korjaamassa sen lyöntirinkulan aavistuksen itseenpäin ja sen jälkeen se sujui tosi hyvin. Samoin muuten korjasin vielä näköharhan yhden itsestä poispäin ja sen jälkeen pallo menee aivan loistavasti sinne puttaus alueelle asti. :)
Olen tosi tyytyväinen ja vielä enemmän hyrisen tyytyväisyydestä, kun olen keksinyt niin hyvän treenin illaksi. Lankkuja, paljon lankkuja ja kahvakuulaa ehdottomasti. :) Taidan antaa itselleni luvan tehdä 10 min OALC:n vaaleanpunaisella. Huokaus. Mutta onhan sekin jotain…


edit: Alle 40 lyönnin kierrosta kutsutaan ratagolfissa punaiseksi kierrokseksi. Tämä oli siis ensimmäinen lempiväriseni ratagolfissa. :D Tahtoo lisää!
Did you like this? Share it:

3 Responses to “Ratagolf ennätys!”

  1. M says:

    Hieno tulos! Edistyt nopeasti!

  2. Outi says:

    Yllättävän nopeasti, mutta olen saanut hyviä neuvoja matkan varrella ja ilman niitä en olisi vielä tässä. :)

  3. [...] Se oli lyhyt betoniura sinä syksynä se. Jälkeenpäin ajatellen alun tulokset ei ollut hullumpia. Ei ne ollut hullumpia huovallakaan, kun Kalliojärvellä löin alle 40 jo syyskuun puolessa välissä. [...]

Leave a Reply

See also: