Stressille kampoihin ja kortisolille kenkää

Minä en osaa aina hallita stressiä, mutta ei se taida kenellekään olla helppoa. Luin juuri jutun Iltalehdestä, josta on pakko poimia pari lausetta.

“Tutkijat muistuttavat, että rasittava työ ei käy kuolemaksi, jos työntekijä osaa pistää stressille kampoihin. Parhaimmat aseet työstressiä vastaan ovat tasapainoinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja tupakoimattomuus.”

Ei yllättävät lääkkeet, mutta kuten samassa jutussakin todetaan, niin mitä enemmän työ rassaa, sitä helpommin liikunnan määrä vähenee tai tupakoivan tupakointi lisääntyy jne. Hyvä tavat vähenee ja huonot lisääntyy eli huh, huh.

No tämä viikko jos mikä on hyvä hetki ajatella stressiä, koska aion kampittaa sitä joka ikisenä päivänä jollain oikein positiivisella jutulla. Eilinen hemmottelu oli oikein hyvä alku, koska pää on edelleen harteilla ja hyvin kasassa.

Iltasanomista luin muuten jo aamulla jutun “11 keinoa – näin paino putoaa helposti“, koska kyllähän nuo laihtumis jutut tulee luettua ja vaikka en tuohon sanaan “helposti” usko missään tilanteessa, niin viidenteen kohtaan pysähdyin hymyillen. :)

5. Rentoudu. Stressaantunut keho erittää enemmän kortisolia, joka kasvattaa ruokahalua.

Onpa loistava, että riittävän unen lisäksi listoille pääsee myös rentoutuminen! Minä uskon tuohon aivan täysillä ja ehkä se on ollutkin viime kuukausien taika omalla kohdalla. Jos päätä ei pakota, niin ne aika itsestään selvät “helpon” painon putoamisen temput on aika automaattisesti osa elämää ja kortisoli ei pääse jylläämään täysillä.

Ehkä negatiivisten kierteiden lisäksi voi alkaa uskomaan positiivisiin kierteisiin. Jos osaa ottaa vähän rennommin, niin siitä seuraa vain positiivisia asioita.

Voisiko olla niin?

Vielä on tämän päivän erityisen positiivinen asia etsinnässä. Ehkä se on pitkä kävely pimenevässä illassa koiran kanssa tai sitten jotain muuta.

Pieneksi onnelliseksi asiaksi sattumankukkia eli kuva onnellisista kukista muutaman vuoden takaa keväältä. Onneksi elämän kevät tai onnellinen hetki voi olla koska vain. :)

Huomisen positiivi piti olla leikkimielinen ratagolf kisa Vaskiluodossa, mutta sen saattaa sade vesittää. No, sitten vaan täytyy keksiä jotain tilalle. Ehkä hemmottelen itseäni ja tilaan itselleni Ruotsista herkullisia minigolf palloja. :)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Stressille kampoihin ja kortisolille kenkää”

  1. Anna says:

    Jaa no nyt selvisi minne ne kilot ovat karisseet: ostin heinäkuussa kolmen viikon rajattoman joogapassin ja antaumuksella joogasin ja rentouduin :) Tällä linjalla jatketaan sitten.

  2. Outi says:

    Hyvästä ei kannata luopua. :)
    Ja hei tervetuloa takaisin bloggaamaan. Aina joskus olen käynyt kurkkaamassa ja nyt ihan takuulla. :)

Leave a Reply

See also: