Sairastutko kovan stressin jälkeen?

Minussa on sisäänrakennettuna sellainen ominaisuus, että sairastun aina erityisen vaativan työviikon tai joskus aikanaan se oli koeviikon jälkeen ja sairastun välittömästi. Muistan saman jo ainakin lukioajalta, että flunssa kuumeen kera iski päälle aina koeviikon päätteeksi, yleensä siis viikonlopuksi. Mikään pieni stressi ei tätä tee, mutta suuri tsemppaus toteuttaa ennusteen sataprosenttisesti.

Oletko teillä samanlaisia kokemuksia? Pistän tästä oikein kysymyksen tuohon sivupalkkiin, koska kiinnostaisi todellakin tietää olenko yksin vai onko tässä enemmänkin taikaa.

Tällä viikolla (ja siis vielä seuraavaa viikkoa muutaman päivän), olen yrittänyt tehdä asiat toisin. Kun olen kampittanut stressiä, niin olen itse asiassa kokeillut teoriaa, että jos pystyisin ottamaan asiat riittävän rennosti ja silti tekemään työni perusteellisesti kuten haluan – se pakollinen sairastuminen jäisi väliin. Toistaiseksi vaikuttaa lupaavalta.

Olisikohan sittenkin pitänyt laittaa sivupalkkiin kysymys, että onnistunko tässä kokeilussa. :) Mutta oppia ikä kaikki, ei kai ole mitään syytä, miksi en nyt vihdoin yrittäisi oppia voimaan tässäkin suhteessa paremmin. Sairastuminen on tylsää!

Eilen muuten tein iltalenkin jälkeen selkäohjelman toiseen kertaan ja jestas kuinka hyvältä tuntuukaan. Itse asiassa tässä istuessa en tunne mitään tuntemuksia selän vasemmalla puolella. Tänään on kunnon kuulatreenin vuoro ja tarkoitus olisi myös joogata, maanantaina ensimmäisen auditointipäivän jälkeen venyttelen perusteellisesti ja tiistaina toisen auditointipäivän jälkeen tahdon mukaan minigolf kisaan Vaskiluotoon, vaikkahan olisin minkälaisessa koomassa suuren urakan päättyessä. :) Olen tyytyväinen suunnitelmaani. :)

Koira sai muuten totaalisen ohdakekoristelun lenkillä. Ei se oikein näy tässä kuvassa, mutta piti kuitenkin yrittää ikuistaa kännykällä, kun oli niin “hieno” korvakorukin.

Lenkin aikana hämärtyi totaalisesti, mutta onneksi tajusin ottaa heijastinliivin päälleni. Doriksen liivi jäi pois, mutta seuraavalla kerralla koiruuskin näkyy paremmin.

Tein sen selkäohjelman, kun muu perhe aloitti katsomaan Iron Skyn – sipsejä mutustellen. Yhtään en syönyt itse, mutta karkkia kyllä. Tällä viikolla on ollut todella vaikea pysyä irti herkuista, mutta eiköhän se pian helpotu ja aion sitten olla tarkkana. Onneksi sentään ei suolaturvotusta ole tälle päivälle, huh.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Sairastutko kovan stressin jälkeen?”

 1. Soile says:

  Kun kommentoin pari päivää sitten, että olen flunssassa, ajattelin itse asiassa juuri tätä eli että toivottavasti et sairastu kun suuri koitoksesi on ohi. En nyt muista mitään tiettyä tapausta, kun minulle itselleni näin olisi käynyt, mutta tutuissani on useitakin ihmisiä, jotka saavat kuumeen tai migreenin kun jännitys helpottaa. Oli sitten kyseessä loman alku, tiivis työviikko tai koe tms.

  Hienoa, miten olet oikein nyt keskittynyt pysymään rentona. Toivottavasti et sairastu! Kannattaa lisäksi kiinnittää varsinkin viimeisinä päivinä huomiota käsihygieniaan, pestä käsiä tai käyttää käsidesiä töissä ja kun tulee kotiin kaupasta tai muualta. Ehkä teetkin jo näin mutta piti varmuuden vuoksi mainita. Yksi tuttuni teki kerran uudenvuodenlupauksen, että pesee kädet aina heti kotiin tultua, ja hänellä kuulemma flunssat loppuivat melkein tykkänään.

  Kyllä tuossa Doriksen kuvassa muutama ohdake näkyy. :)

 2. Outi says:

  Sitähän on sellainen sanontakin, että tunnollinen työntekijä sairastaa lomalla ja viikonloppuna. Se saattaa tulla siitäkin, että niin hetkinä stressi laukeaa.
  Migreeniä en onneksi yleensä ole saanut, mutta toisaalta tulihan sekin koettua olikohan kolme viikkoa sitten perjantaina ja pitkästä aikaa ehkä jopa muutaman vuoden tauon jälkeen. Silloin itse asiassa sain herätyksen ja aloin oikeasti ajattelemaan, että pitää ottaa töissä rennommin ja tämä kovempi koitos oli vielä edessäpäin.
  Käsien pesemisellä on kyllä vissi vaikutus. Siihen ei voi panostaa liikaa, jos nyt ei ihan sairaalloiseksi asiassa heittäydy.
  Doris aiheutti pitkäksi aikaa imurointikierteen, kun eihän niitä ohdakkeita kerralla pois saatu. Nyt näkyy aina hyvin mihin koiraneiti on hetkeksi asettunut. :)

Leave a Reply

See also: