Äiti tekisitkö kasviskeittoa?

No aivan varmasti teen, jos kasiluokkalainen poika kyselee kasviskeittoa. Siinä muodossa kasvikset uppoaa kerta kaikkiaan parhaiten.

On se vaan hyvää, mutta on siinä hommaa, koska suuren suurta kattilallista vähempää ei kerralla kannata tehdä. Selvää viikonloppuruokaa siis.  :)

Tällä kertaa sekaan meni perunoita, porkkanaa, sipulia, purjoa ja paprika. Keittämisen jälkeen soseutan keiton ja lisään hieman kevytkermaa.

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Äiti tekisitkö kasviskeittoa?”

 1. Pat says:

  Ah herkkua, syksyn sato on nyt parhaimmillaan. Meillä sain aikoinaan nuorison kasvisten pariin tortilloilla. Pohjaksi pari erilaista tomaattipohjaista, tulista kastiketta (kana, jauheliha tms.) ja sitten pilkottuina paljon erilaisia kasviksia, joista jokainen saa kerätä omaan tortillaansa täytteet makunsa mukaan. Tärkeintä on, että jokainen laji on omassa astiassaan/astian lokerossa. Kuuluu nykyäänkin heidän suosikkiruokien listalle.

 2. Outi says:

  Tortilloihin tosiaan uppoaa vihanneksetkin. :) Meillä vaan niissäkin on pientä tasapainoilua, kun pienempi poika on allerginen. Liha mitä tekee pitää olla vähämausteista ja hoitaa se maustaminen sitten “irtokastikkeilla”. Mutta kyllähän se niinkin onnistuu.

 3. Pat says:

  Ne allergiat ovat kyllä hankalia, mutta onnistuisi tosiaan irtokastikkeilla yhtä hyvin. Taidankin käyttää tuota konstia seuraavalla kerralla (pojan avovaimo on allerginen myös). Tähän asti olen tehnyt erikseen kastikkeen allergikoille. Kaikkea sitä oppii kun täällä surffailee :)

 4. Outi says:

  Hih. Ihan vahingossa jää haaviin yhtä sun toista. :D

Leave a Reply

See also: