Zumbaa vain 100% positiivisesti

Eilisen zumba tunnin jälkeen on ihan pakko “avautua”. Minä en voi tajuta sitä, että miksi kukaan tulee zumba tunnille oleilemaan eli ei ottamaan sitä hikeä ja hienoa sykettä, jonka siellä saa päälle pääst varpaisiin. Miksi kukaan vain seisoisi paikallaan ja vähän nostaa katta, vähän siirtää jalkaa, kun voi oikeasti riehua sydämensä kyllyydestä. Kyllä zumbaajissa on rytmitajuisia ja rytmitajuttomia, paksuja ja langan laihoja, notkeita ja pötkeitä, mutta yleensä kaikki ottavat zumbasta koko hauskuuden irti ja hikitakuu pitää huolen, että hiki tosiaan virtaa.

Kun koko porukka zumbaa täysillä, niin siinä tökkää pahasti silmään, kun joku vaan viikosta ja zumba kerrasta toiseen seisoskelee ja nostaa vähän kättä ja hiukan kohottaa jalkaa, vaikka selvästi voisi ainakin vähän yrittää. Ääneen voi tunnin jälkeen vielä sanoa tyytyväisenä, että eipä tullut yhtään edes hiki. No miten voisi tulla hiki, jos ei tee yhtään mitään? En vaan voi tajuta… Lisäksi paikallaan jököttävä zumbazombi aiheuttaa ongelmia, kun ei voi liikkua siihen suuntaan kuin muu zumbakansa.

Se, että joku ei vielä pääse jyvälle zumbauksen suunnasta ei häiritse ollenkaan niin pahasti kuin joku, joka on paikalla – niin miksi. Miksi joku tulisi vain seisomaan ja jököttämään paikallaan kokonaisen tunnin tai parhaassa tapauksessa jopa kaksi tuntia putkeen.

Taitaa päästä jo liiankin helpolla zumba tunneilla, kun ehtii ihmettelemään mitä sivulla tapahtuu. ;)

Taisin saada avautua riittävästi. Hauskaa eilisellä zumbatunnilla oli taatusti kuten aina. Värväännyin sitten joulukuun puolessa välissä pidettävään pikkujouluzumbaan zumbaamaan lavalla. Punainen tonttuvaatetus järjestyy takuulla, kun olin eilenkin kokonaan punaisissa. Tänään törmäsin vielä ihanan pehmoiseen tonttuhattuun, joten sekin puoli on kunnossa. Lupaan sitten aikanaan järjestää itseni kameran eteen tonttuzumbatamineissa. :)

Minua muuten inhottaa kauheasti tuo avautumiseni, koska minä en kestä olla yleensäkään negatiivinen, mutta kun se on ottanut päähän niin kovasti. Zumbassa ei vaan sovi ottaa päähän. Zumban aika on varattu hauskuudelle ja positiiviselle mielelle!

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Zumbaa vain 100% positiivisesti”

 1. Teea says:

  Mä oon huomannut saman zombien tunneilla ja mä meinasin avautua sille zombielle viime viikolla, kun se kaksi tuntia “zumbattuaan” kehtasi sanoa kaverilleen, ettei tullut laisinkaan hiki =O Mä ku hikosin aivan hikimärkänä!!! Mua todella raivostuttaa tollaset hieman kättä sinne ja vähän vain jalkaa sinne ja sitten sanotaa, et käy zumbaamassa =/
  Mutta jotain lisää punaista pitäisi keksiä myös sinne pikkujouluzumbaan, tonttulakki jo on, mut jotain muuta???

 2. Outi says:

  Jos olisi hurjan paljon hoikempi niin tietysti pitäisi olla punaiset sukkahousut ja sellainen tonttutytön hame; punainen lyhyt kellohame ja valkoinen pehmeä reunus helmassa. :D

 3. ansku says:

  Kyllä hiki tulee taatusti jos oikeesti zumbaa tai tanssii tai harrastaa mitä liikuntaa tahansa. Mä kiinnitin yhteen ekakertalaiseen huomiota että ei viitsinyt edes yrittää muutamia liikkeitä, ei niitä opi jos ei yritä.- Jotkut askellukset on niin nopeita ettei aina pysy itekään perässä, teen sitten silla hitaammalla versiolla.

  Nyt olen siinä tilassa, että tulee sairaaksi jos ei saa zumbata. Meidän liikuntapäällikkö töissä sanoi mulle, että se on kovaa liikuntaa ja silti vaikka tekis mieli mennä pitäis pitää kahden päivän tauko…ainakin mun kun en ole mikään huippukuntoinen (vielä) kyllä kunto on kasvanut zumbatessa. Eilen oli p-joulut ja reilut 3 tuntia yhtä soittoa melkein lavalla diskoilemassa :D Oli kivaa.

Leave a Reply

See also: