Raholan superviikonloppu eli ihka ensimmäinen eterniitti ratagolf kisani :)

Olipa hieno viikonloppu! Monet pikkukuvakkeiden kasvot tuli ainakin pikkuisen tutuiksi, kun kävin Tampereella eterniittikisoissa. Samoin tuli jonkinlainen käsitys siitä, että mikä eterniitissä on hankalaa ja mikä vähän helpompaa. :)

Oli mainiosti vilskettä viiden kisakierroksen ajan ja onpa muuten hieno paikka pelata tämä Tampeereen sisäratagolf.

Kuinkahan moni tamperelainen tietää, että Raholan liikuntakeskuksen yläkerrasta löytyy tällainen paikka? Tuli vaan mieleen siitä mitä  Titta kommentoi facebookissa…

Mutta olipa tosiaan hauskaa heti lauantain aamusta lähtien. Joskus yhdeksän jälkeen näin radat ensimmäisen kerran ja alkoi tutustuminen.

Ne on niin eri maailma kuin huoparadat, joilla lähinnä olen tämän viikko vaille kolme kuukautta käynyt ja jestas miten paljon erilaisia palloja siellä tarvitaan.

Joku sitä sanoi, että “tämä on ihan välineurheilua” ja niin se tosiaan on. Onneksi melkein joka radalle oli laitettu kuppiin pallo tai pari, joita siinä radassa voi käyttää. Ilman niitä pelaamisesta ei olisi tullut yhtään mitään, kun omista enemmän huoparadoille tarkoitetuista palloista vaan pari kävi muutamalle radalle. Selvästi täytyy alkaa hankintahommiin, mutta siinä riittää vielä monta kysymysmerkkiä…

Ensimmäinen kisakierros, joka alkoi kahdeltatoista oli järkytys. Se oli tärinää ja jännitystä ja hurjat 44 lyöntiä, että pääsin 18 rataa läpi. No, sen jälkeen oli jännitykset jännitetty ja seuraavalla kierroksella teinkin ennätykseni eli 31 lyönnillä läpi. Siinä taisi muuten olla kisan ehdoton tulosparannusennätys peräkkäisten kierrosten välillä. ;)

Loput kierrokset meni vähän miten meni ja jestas että siellä oli kuuma. Olisi pitänyt juoda vielä paljon enemmän ja ehdottomasti olisi pitänyt olla kevyemmin vaatetta päällä. En osannut varautua helteeseen. Aika moni paikallinen pelasikin shortseissa ja se oli varmasti paras valinta.

Raholan superviikonlopun lopputuloksissa lauantailta olen komeasti viimeisenä, mutta se on ihan ok niin, koska tämä oli ensikosketus, josta on hyvä jatkaa. Niin ja siis ihan pakko on päästä jatkamaan… Toivottavasti ehdin parin viikon päästä uudestaan, silloin onneksi yhden päivän kisaan.

Mitähän minulle jäi viikonlopusta päällimmäisenä mieleen? Hmm. Iloiset ihmiset, pallojen huikeat erot, ensimmäiset “viralliset” kierrelyönnit ja mahdottoman hyvä mieli yksittäisistä onnistuneista lyönneistä ja radoista. :)

Ei ole helppo uskaltautua ensimmäistä kertaa mukaan ja sinne hännän huipuksi, mutta kyllä se kannattaa.

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Raholan superviikonloppu eli ihka ensimmäinen eterniitti ratagolf kisani :)”

 1. Titta says:

  Mähän oon tuossa samassa talossa käynyt yli kolme vuotta salilla ja jumpissa enkä ole ennen tiennyt mitä sieltä ylhäältä löytyy! Ja mitähän kaikkea tuosta talosta löytyykään, jos pääsis oikein tutkimaan! ;) Ja tosiaan kuuma siellä oli! Portaat kun käveli ylös niin kuumuus ja “ihana” hikinen ilma oli vastassa. :P No, tiedätpähän ensi kerralla varautua asiaan! Hienoa, kun viikonloppu oli onnistunut! :)

 2. Outi says:

  Oli se tosiaan onnistunut viikonloppu ja vielä tänään aamulla opin varsinkin yhden radan miten se lyödään ja toiseen löytyi sopiva pallo. :)
  Ja juu, se portaiden nouseminen oli melkoinen kokemus. Saa nähdä tulinko vaan kipeäksi, kun sieltä kuumasta tuli käytyä välillä jäähdyttelemässä. No, nyt peiton alla ja kuumaa teetä ja eikö se tästä. :)

 3. Laura says:

  Siis mitä ihmettä, mää oon käynyt tuolla muistaakseni vuodesta 2004 jumpissa ja en oo ikinä tiennyt, että siellä on tommosta. Kaikkee mahdollista siellä onkin ja on ollut baletista oikeeseen gloffiin ja taekwondoon :) Kävit siis tästä meiltä alle kahden kilsan päässä!

 4. Outi says:

  Ja tulen uudestaan toivottavasti jo parin viikon päästä. ;)

 5. [...] lähteä! Mutta voin kyllä kertoa, että kynnys oli Erittäin Korkea yli astuttavaksi. Vaan oli se huikea elämys lähteä mukaan ja aloittaa sieltä viimeiseltä sijalta, kuten aloittelijan [...]

Leave a Reply

See also: