Time for the twenty pull-ups challenge

Minä en ole unohtanut mihinkään haluani oppia vetämään leukoja ja crossfitissä se hinku on senkun kasvanut ja olenpa niitä kokeillutkin. Siispä on aika aloittaa The twenty pull-ups challengen ja jos en opi kahtakymmentä, niin minähän muuten vaikka väkisin opettelen vetämään edes muutaman leuan. Ja 20, no sepä olisi jotain se… ;)

Teen tuon haasteen kahdeksan viikon ohjelmalla eli aloitan -2 viikosta, joka on tarkoitettu henkilölle, joka ei vielä saa yhtään leuanvetoa aikaiseksi. Juu, en vaan saa itseäni vedettyä vielä ylös asti. Se siis tarkoittaa paljon negatiivisia leuanvetoja aluksi.

Kirjoitan joka ikisen treenipäivän ylös tänne blogiin pikkupostauksena tai isomman yhteydessä, niin en päästä itseäni luistamaan mistään. ;)

Minä ajattelen tämän niin, että leuanvetohaaste ei ole niin rankka, että se vaikuttaisi mihinkään muuhun liikkumiseen, kuulan nousemiseen tai muuhunkaan. Toisin päin on eri juttu eli crossfitin jäljiltä olen välillä niin kipeä, että haaste ei ehkä ihan joka päivä etene. Tai toisaalta, ehkä nuo alkuviikkojen negatiiviset onnistuu siitä huolimatta ja crossfit kurssiahan on enää viikko jäljellä (hui!).

Tästä se läht1! Siivouksen “jäähdyttelyksi” viisi negatiivista leuanvetoa (jakkaralla ylös), joiden välissä parin minuutin tauot.

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Time for the twenty pull-ups challenge”

 1. Laura says:

  Hehee, nythän tänne pukkaa tekstiä jopa monta kertaa päivässä niin että ei perässä pysy :)

  Miten tehdään negatiivinen leuanveto? Haluaisin kans osata tai pystyä tekemään edes yhden oikeen!

 2. Outi says:

  Negatiivinen leuanveto tehdään niin, että kiivetään jakkaralla tai jollain niin ylös, että saadaan leuka tangolle ja lasketaan sieltä sitten omin voimin jarrutellen alas.
  Just tein viisi aamusettinä koiran ulkoilutuslenkin päätteeksi. ;) Tämä oli kyllä vasta toinen kerta, kun eiliseltä illalta jäi väliin, mutta aamujuttuna tämä voisikin toimia hyvin.

 3. Soile says:

  Onpa hauskaa, että kirjoitat siitä tiheästi, niin pääsevät lukijatkin seuraamaan! Nyt tekisi kyllä itsekin mieli alkaa tuollainen haaste, mutta mulla ei ole leuanvetotankoa. Ei kai se olisi toisaalta kovin vaikeaa asentaa..?

 4. Outi says:

  Minä ostin sellaisen oviaukkoon laitettavan hässäkän, joka maksoi muistaakseni 25 euroa ja sitä ei asenneta mitenkään vaan nostetaan siihen paikalleen. Otan siitä kunnon kuvan illalla.
  Se on muuten siinä mielessä kätevä, että minä nostan sen toisinaan kokonaan pois ja ei ole mikään vaiva laittaa sitä takaisin.
  Ja on ne negatiiviset leuanvedotkin metkia. Jostain syystä ensimmäinen on aina tosi hankala ja tuntuu, että sieltä vaan tulee alas, mutta jo toisella lihakset tajuaa, että mitä pitää tehdä. :)

Leave a Reply

See also: