Miksi nainen ei voisi oppia leuanvetoa?

Yleistykset on kamalia ja yksi niistä on, että nainen ei osaa vetää leukoja. Mutta eihän kyse ole kuin opettelemisesta ja treenaamisesta. Kai?

Satuin jossain vaiheessa törmäämään huippukuntoon.fi sivustolla selitykseen ja toisaalta kannustukseen, että yksikin leuanveto on treenaamisen arvoinen juttu.

Yksikin toisto on hieno saavutus

Varsinkin naisille leuanveto on liikkeenä haasteellinen, sillä naisten ylävartalon suhteellinen voima on anatomisesta rakenteesta johtuen vain 70 prosenttia miesten voimatasosta. Leuanvedossa pelkästään oma paino on yleensä riittävä kuorma voiman ja lihasmassan kehittämiseen.

Leuanvedon oppii vain leukoja vetämällä, ylätaljan kiskominen kuntosalilla ei kehitä suoraan tätä ominaisuutta. Treenaaminen vaatii säännöllisyyttä ja kärsivällisyyttä. Jo yksikin toisto tässä lajissa on hieno saavutus

Ja minusta tämän hetken ilmapiiri on sellainen, että naisten leuanvetotaitoa arvostetaan tai siis miesten myös. Ei se nyt miehilläkään automaattinen taito ole vai kuinka? Kehonpainolla tehtävät treenaamiset on arvossaan.

Siispä illalla taas leuanvetohaasteen kimppuun, mutta täytyy yrittää tehdä se kuulatreenin jälkeen ja ihan ehdottomasti vasta minigolf viikkokisan jälkeen. Erilaisten lajien järjestys on pakko miettiä aika tarkasti, mutta kyllä ne hyvin yhteen sopii. :)

Hei onko joku teistä opetellut leuanvedon ihan nolla osaamisesta lähtien?

Onko vinkkejä vielä matkalla olijoille?

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: