Olisiko aamuzumba ratkaisu?

Nyt kun olen miettinyt tosissani sitä, että miten varmistan riittävän liikunnan ja kevyen elämän, niin uutisista lukemani Riitta Uosukaisen lausahdus antoi uuden idean. Entä jos alkaisin zumbaamaan aamun anivarhaisella vartin zumban aina arkisin. Paitsi ei ehkä maanantaina.

Viikonloppunahan tulee liikuttua melkein automaattisesti ja silloin on aikaa, mutta viikolla aika on rajallinen. Olen jo päättänyt, että tulen joulukuun ajan töihin aikaisemmin kuin tavallisesti. Entä jos päättäisin aikaistaa aamua vielä puoli tuntia eli zumban + suihkun verran?

Riitta Uosukainen on siis Huomenta Suomen juhlalähetyksessä kertonut, että: “Minä teen joka aamu viisitoista minuuttia siskoni minulle suunnitteleman jumpan. Siinä käydään läpi koko ruumis, nauraa Uosukainen.”

Minähän voisin tällä viikolla ke, to ja pe zumbata aamulla flat abs ohjelman läpi. Kyllä se kokeilu jo kertoo, että miten aamuliikunta onnistuu. Koiran kanssa toki tulee lenkki tehtyä ja sen pituudesta en tingi, mutta tuon lisäyksen jälkeen aamussa olisi vähintäänkin riittävästi liikuntaa.

Oletteko te harrastaneet aamuliikuntaa? Voiko se onnistua?

Tänään muuten tein jo toista kertaa paluun ruisleipälounaisiin. :)

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Olisiko aamuzumba ratkaisu?”

 1. Sotanorsu says:

  Voi hyvinkin onnistua! Vielä viime syksynä ja keväänä kuntokeskukseni tarjosi aamukahdeksan jumppia, joihin joskus raahauduin (raahautumiseksi sitä unenpöpperöistä pyörällä törttöilyä voi sanoa :D ). Aamuliikunta antoi aivan ihanan startin päivään, energinen olo jatkui liki iltaan saakka. Kannattaa kokeilla, etenkin jos et ole hirvittävän aamu-uninen!

 2. Outi says:

  Aamu uninen en varsinaisesti ole, mutta aamut on aikaisia. Käytännössä täytyy herätä viimeistään varttia vaille kuusi, jos yritän sisällyttää vartin zumbankin aamutoimiin ja ehtiä töihin puoleen kahdeksaan. :) Työmatka on puoli tuntia ja se koiran kanssa lenkillä käyminenkin vie aikansa, joten onhan siinä aamupuuhaa. Täytyy vaan tästä eteenpäin entistä enemmän saada illalla katsottua kaikki valmiiksi.

  Kyllä minä testaan aamuzumbaa jo heti huomenna!

 3. Teea says:

  Aktiiviurheilija-aikana piti tehdä aamulenkki tai jotain vastaavaa ja se antoi päivään kyllä kivaa potkua. Nykyään aamulenkki tai jotain on täysi mahdottomuus…ensinnäkin olen aivan toivottoman aamu-uninen ja sitten ku työelämään palaan, herätyskello soi aamuvuoroaamuina klo 5.15 ja pahimmassa tapauksessa on edellisenä päivänä ollut iltavuoro, eli kotona aikasintaan silloin klo 22.30, joten ei ole oikein enää varaa nipistää yöunista tuossa kohtaa.

  Mutta kyllä mua ottaa jo nyt päähän tuo että on zumbasta joulutauko…onneksi (toivon mukaan) ens viikolla pääsee zumbaamaan :-) Ja sitten parin viikon päästä viimeistään =)

 4. Outi says:

  Niin sinne Vöyrin zumbaanko siis pääsisi mukaan, jos haluaa ja pääsee paikalle. Minulla ei äkkiseltään ole käsitystä kuinka pitkä matka sinne meiltä on, mutta ehkä mahdollisuuksien rajoissa.

  Minä olen ihan ymmälläni zumbatuntien puutteesta. Nyt jo näkee, että liikuntakalorikulutuksen kerääminen on paljon hankalempaa… Ja entäs se kaikki hauskuus, joka jää väliin!

 5. Teea says:

  Vöyrille ei tästä lähes sama matka kuin Ylistaroon, olisko pari kilsaa pitempi Vöyrille ;-)

 6. ansku says:

  Aamuliikunta sopii mulle ainakin hyvin. Kävin ennen zumbavillitystä työpaikan kuntosalilla aamuisin, menin klo 7 kävin suihkussa ja sitten töihin. Olen harrastanut aamu-uinteja ja vesijuoksua, piristää kummasti.

 7. Keiju says:

  Jo ensi viikolla lupaan nousta ja aamuzumbata. Nyt selkä jo liikkuu! :)

 8. Teea says:

  Kyllä mä varmaan voisin edelleen tehdä noita aamulenkkejä, mut mulla alkaa aamuvuorot jo klo 7 ja viimeistään klo 6.15 pitää lähtee, et saa auton parkkiin, vaatteet vaihdettua ja työpisteeseen ajoissa…Ja tosiaan jos edellisenä päivänä on ollut ilta/pitkävuoro (7-21.45) ja pääsee ajoissa lähtemään, olen aikasintaan klo 22.30 kotona ja ei sitä heti voi mennä nukkuun, niin eipä viitsi enää yöunesta kovin paljon napsaista pois…Puhumattakaan siitä, et joskus iltavuorosta ollaan oltu kotona vasta klo 01 :-(

 9. Outi says:

  Hmm. Saa nähdä miten käy huomenna aamulla. Unohduin maalaamaan taiteilijakissaa ranskalaisen kahvilan tuolille. :) Mutta jos en jaksa huomenna aamulla, niin sitten ylihuomenna. Äkkiä nyt nukkumaan, jos sittenkin *haukotus* aamu koittaisi ajoissa.

 10. Pinkki Pingu says:

  Eilen muuten Taloussanomissa (verkossa) bongasin Mika Mölsän kirjoittaman jutun zumba-huumasta. En saa linkitettyä kännykällä, mutta juttu löytynee varmasti helposti lehden nettisivulta. Oli mielestäni (liiketalouden opiskelijana…) mielenkiintoinen artikkeli. :)

  Heräsitkö aamulla muuten zumbaamaan?

 11. Outi says:

  Tänä aamuna heräsinkin yllättävän ihanaan havaintoon eli ulkona oli 2,8 astetta pakkasta ja siis aivan loistava keli pidemmälle aamulenkille. :) Siinä ei tarvinnut ajatella kuin puoli sekuntia, että zumbaa vai koiran kanssa kuratonta kivaa. Aivan loistavaa!

  Mutta aamuzumban idea ei ole haudattu.

Leave a Reply

See also: