Pitikö nyt jo pystyä ensimmäiseen leuanvetoon?

Aloitin lauantaina sen twenty pull-ups challenge ohjelman -2 viikosta eli tilanteesta, jossa aloittaja ei saa vielä tehtyä yhtään leuanvetoa. Eilen jo tein toisen päivän ohjelman Doris koirani kanssa tehdyn aamulenkin jälkeen ja tänään jatkoin samalla tavalla.

Mutta sitten tuli yllätys. Mitä, tuollahan lukee, että viimeinen kohta on – leuanveto. Lisäksi tähän viikkoon kuuluikin vain kolme päivää.

Twenty pull-ups day three

No ei kun negatiivisten jälkeen yrittämään ja enhän minä itseäni saa vielä läheskään tankoon asti vedettyä. :D No tein siinä joitakin toistoja puolikkaita leuanvetoja tai siis siihen asti kun siinä nousen, mutta nyt tuli ihmettelyn hetki.

Aloitanko nyt sen viikon ohjelman alusta ja siirryn seuraavaan vasta, kun saan tuon yhden leuanvedon tehtyä? -2 viikkoon kuuluikin vain kolme päivää eli ehkä tässä olisi pitänyt pitää enemmän taukopäiviä. Hmm.

Minusta vaan tuntuu sen verran hyvältä tehdä tuo aamuisin, että taidan jatkaa ainakin toisen kerran tuon -2 viikon läpi ja katsotaan sitten. Viikoksi minä en sitä venytä vaan teen negatiiviset leuanvedot vaikka joka aamu, jos siltä tuntuu. Ei se ainakaan pahaa tee! Olettaisin…

Se minun leuanvetotankoni näyttää tältä:

leuanvetotanko

Maksoi pari kymppiä tai enintään 25 silloin kesällä ja se tosiaan vaan nostetaan tuohon oviaukkoon.

Toiselta puolelta näyttää tältä:

leuanvetotanko

Sen verran “asennustöitä” on tehty, että tuo takapuolella oleva oven lista on nyt naulojen sijaan ruuveilla kiinni. Itse tankoa ei ole kiinnitetty mitenkään muuten kuin nostamalla paikalleen ja hyvin pysyy.

On siinä aika paljon tullut roikuttua ja kun otteen voi ottaa eri tavoilla, niin sitäkin olen käyttänyt roikkumisessakin hyväksi. Aina venyy vähän eri tavalla ja olen tuuminut, että pelkkä roikkuminenkin on hyvää oteharjoittelua.

Aivan toiseen asiaan poiketen, kirjoitin eilen facebookiin:

Operaatio “Raholaviikko” alkuun eli tänään oli vuorossa kahvakuulatreeni, huomenna crossfit, keskiviikkona kevyesti kahvakuula, torstaina crossfit ja jos perjantain lepäisi. Olisiko siinä ole riittävä pohjustus eterniittikisaviikonloppuun? ;)

Ja minulla on niin hyvä olotila eilisestä kuulatreenistä! Kyllä, tällä ohjelmalla mennään, koska kuulatreeni sopivasti herätteli kropan viime viikon hiljaisuudesta ja tänään on vuorossa crossfit.

Ja hämmästyttävää, miten jo yhden kuulatreenin jälkeen ei ole ollenkaan paisunut pullataikina -olotila kuten oli sunnuntaina, vaan koko kroppa tuntuu paaaljon paremmalta. Asiaa auttaa toki sekin, eilen jätin melkein kaiken sokerin syömättä, mutta – Lisää liikuntaa kiitos! :)

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Pitikö nyt jo pystyä ensimmäiseen leuanvetoon?”

 1. Soile says:

  Onpas kätevä tuo tanko! Leuanvetotanko voisi varmaan olla vaikka hyvä joululahja itselle. Pannaan muistiin…

  No on kyllä aika paljon vaadittu tuossa ohjelmassa, että nyt jo pitää oikeasti vetää leukaa. Ehkä se tarkoittaa vain, että parhaansa mukaan yrittää tehdä vaikka sitten sen puolikkaan.

 2. Outi says:

  Se muuten on kätevän kokoinen lahjalaatikko muillekin kuin itselle. ;) Hmm…
  Ja kyllä siellä ohjelmassa jossain tosiaan lukee, että jos ei kykene tekemään sen viikon ohjelmaa loppuun, niin silloin aloitetaan se viikko alusta. Saa nähdä montako -2 viikkoa minulta menee. :)

 3. Mika says:

  Mistäs tuon tangon hankit ja mitä maksoi?

Leave a Reply

See also: