Viimeinen crossfit -kurssin tunti ja pelottava boxjump

Minä tein sen! Hypin WODissa hurjan korkealle (matalimmalle) laatikolle tarkalla taktiikalla ja rauhallisehkolla vauhdilla, kun ensin pääsin alkujärkytyksestä yli, että oikeastiko tuohon pitää hypätä kompastumatta ja kaatumatta rähmälleen. Minä niin näin jo sieluni silmin, miten varpaani osuvat jakkaran reunaan ja sitten lentää se laatikko ja nainen ja tarvitaan ambulanssia. :D

Siellä ne pelottavat “boxit” on hämyisessä kuvassa.

boxjump

Jestas, minä oikeasti tein sen. Ei nimittäin kuulkaa ole helppo juttu naiselle, joka kuitenkin aloitti liikkumisensa vasta aikuisena noin kolme vuotta sitten, tehdä kaikkea mitä oletetaan tehtävän noin vaan. Juu, ne pari viikkoa sitten olleet kärrynpyörät oli myös mahdottomuus, mutta siis tämä oli pelottavin asia koko crossfit kurssilla.

Joko malttaisin kertoa koko viimeisestä crossfit kurssin tunnista?

Aivan ensimmäiseksi tietysti lämmiteltiin monella tapaa, mutta se uusi asia mitä opeteltiin oli kyykky tanko edessä, eikä siis niskan takana. Se muuten oli varsin tekninen juttu ja piti oivaltaa parikin asiaa.

Aivan aluksi nojasin alas mennessä selvästi eteenpäin. Tasapainoa ei meinannut löytyä. No sitten ehkä jo vähän, mutta varsinaisesti ahaa elämys tuli vasta, kun ymmärsin nostaa kyynärpäät riittävästi eteen ja sain tangon lepäämään olkapäille. Olkapäät tuodaan siinä siis huomattavasti eteen. Hei niin se sitten toimi lopulta todella hyvin! Kokeilin lopussa kyykkyjä jollain parilla kymmenellä kilolla eli pumppi tangon päissä 10 kg. Varsinaisia tankoja oli sen verran vähän, ettei nyt tullut sellaisella tehtyä, mutta idea löytyi.

Hei tuntuipa mainiolta saada ideasta kiinni ja tuntea, että mahdottomasta tuli mahdollinen. :)

WOD oli tänään siis 10 * ringrow, 15 * boxjump ja 20 * vatsalihasliike. Tämä tehtiin AMRAP eli as many rounds as possible systeemillä.

renkaat joilla tehtiin ringrow

Minä pidän ringrowsta. Siinä käydään renkaiden varassa roikkuen mahdollisimman vaakatasoiseen asentoon ja vedetään vähän leuanvedon tapaan itsensä ylös. Tänään tunsin kyllä viikon aiempien liikkumisten “jäljet” kropassa, eikä tuossa päässyt helpolla.

Boxjump kaikessa pelottavuudessaan… Minä ymmärsin sen idean. Onneksi Julius näytti kerran WODin jo alettua, kun seison hetken järkyttyneenä siinä jakkaran edessä. :D Keräsin itseni ja pomppasin ja pomppasin muuten aika monta kertaa yhteensä viiden kierroksen aikana.

Vatsalihasliikkeet tein 5 kg levyn kanssa, koska minä olen niin nolo istumaannousuissa ilman mitään apua. Taas Julius tuli paikalle, että hei noin se on rankempaa, mutta antoi sitten minun tehdä niin, kun sanoin, että en pääse ylös ilman painoa tai vaikka kahvakuulaa. Olen omituinen ja siis se perua istumaannousukin täytynee vielä opetella. :)

Crossfit ei jääkään tähän

Siinä se on suoraan ja selvästi suomenkielellä. Hitsi vieköön tämän päivän ahaa elämykset ja itsensä ylittäminen siinä jakkaran edessä tekee sellaisen ongelman, että minä en halua lopettaa crossfitiä tähän. Pakko saada lisää. Ja siis mitä pohdiskelin aiemmin, että crossfit pistää helposti fuskaamaan liikkeissä nopeudessaan, niin ei se tarkoita sitä, että itse kannattaisi fuskata. Jokaisen liikkeen saa tehdä niin perusteellisesti kuin itse päättää sen tehdä ja kyllä crossfitin liikkeet kahvakuulatreenien lisänä auttavat siinä, että ei ole tarpeen mennä kuntosalilaitteisiin hinkkaamaan.

Hyvä ohjaaja ja hyvät tilat (toivottavasti jatkossa paremmat) tekee crossfitistä pelottavan koukuttavan kokemuksen. :)

No, jotenkin pääsen vielä mukaan crossfitiin, koska saan käydä paikkaamassa viime viikon kuumeen takia jääneet tunnit, mutta aion keksiä konstin jatkoon sen jälkeenkin. En kuvittele tästä mitään pääasiallista lajia, mutta monipuolisen yhdessäliikkumisen muodon kyllä. Hei kurssiryhmää tulee muuten ikävä, kun kasvot tuli jo kovin tutuiksi ja henki kurssilla oli ihan loistava.

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Viimeinen crossfit -kurssin tunti ja pelottava boxjump”

 1. Annika says:

  Miten hyvin sinä selität mitä me crossfitissä olemme tehneet:) Ja aivan loistavasti että uskalsit heti hypätä noin vain nuo box-jumpit! Minä itse en nimittäin tahdo uskalla. Täytyy harjoitella salaa..Joo loistava harjoitusmuoto, jää koukkuun. Ja nälkä kasvaa syödessään, on vihainen itselle jälkeenpäin, jos huomaa että olisi voinut tehdä lisää painoilla tai rankemmalla tavalla. Emme ole juosseet yhtään nyt kurssilla, miunsta rankinta oli noissa WODeissa kun juostiin intervallit, tai 3 x 400 m+3×20 ringrows+3×20 kettlebellswing. Mutta kehittävää..
  Samaa mieltä, kiva ryhmä-toivottavasti nähdään vielä crossfitin merkeissä:)

 2. Outi says:

  No ihan varmasti nähdään tai ainakin melko varmasti. :) Minä päivänä sinä yleensä käyt, jos menet WODiin? Minä varmaan pari kertaa voisin tulla samaan aikaan, kun saan jotenkin paikata sen viime viikon sairastelun.
  Hitsi se boxjump pelotti…

 3. Annika says:

  Mahtavaa että päätit tulla vielä WSC:iin:) Ennen kurssia kävin pejantaina,sunnuntaina ja maanantaina. Keskiviikkona oli ensin vain se tunti mikä alkoi kl 20, ja se on minusta liian myöhään mutta nyt on tullut toinenkin kurssi sinä päivänä, että vähän vaikea sanoa…Perjantaina aivan varmasti menen, se on paras crossfit-tunti, mutta sitten en oikein tiedä vielä…riippuu miltä kehossa tuntuu.Huomenna,maanantaina, menen, tänään joko Bodypump tai crossfit, en ole vielä päättänyt, mutta kallistuu pumpiin. Hyvä rytmi olisi perjantai,maanantai,keskiviikko..Nähdään:)

 4. Outi says:

  Jos perjantai on erityisen hyvä, niin se voisi olla minunkin valinta. :)

 5. Annika says:

  Se on vain se ongelma että perjantai on tosi suosittu, eli pitäisi olla paikalla melkein tunti ennen,varmuuden vuoksi…olen hakenut lipun kolmelta, ja sitten takaisin töihin, mutta sulla ei ole niin helppoa. Tai sitten voi käydä kaupassa tsp kunnes tunti alkaa…
  Eilen kävin Crossfittunilla ja vetäjänä toimi tuttu Julius:) Meillä oli sairaan raskas WOD, tunneilla on raskaampaa kuin kurssilla,mielestäni. En pystynyt puhumaan vähään aikaan, ja kun join vettä kesken wodia rupesin melkein voimaan pahoin..Mutta että tuntui mahtavalta jälkeenpäin!! Olo oli koko illan mitä ihanin:)

 6. Outi says:

  Tuopa on huono uutinen.
  Minä olisin halunnut tulla eilen, mutta jäi sitten tulematta, kun oli tosielämän crossfitiä puuvajan paikkeilla. :) Olin Juliuksen kanssa juttusilla lauantaina ja hän sanoikin, että pitää maanantain tunnin tällä viikolla. Täytyy nyt miettiä aika tarkasti, että alanko käymään maanantaisin, jos perjantai on noin hankala.

 7. Annika says:

  Kyllä,maanantaisin voit yhtä hyvin käydä. Mari joka vuorottelee Juliuksen kanssa on tosi pirteä,iloinen ja osaava. En ole koskaan käynyt keskiviikkoisin,mutta kaikki vetäjät osaavat kyllä hommansa, että voi valita se tunti mikä sopii itselle. En ole käynyt nyt pitkään aikaan sunnuntaina, mutta silloin kun olen käynyt olemme “vain” juosseet. Mutta voin melkein sanoa että niiden päivien jälkeen jalat (ja ihmeellistä kyllä vatsalihakset)ovat olleet tosi väsyneet…ei pääse koskaan helpolla…

 8. Outi says:

  Crossfitissä on niin parasta, ettei koskaan pääse helpolla! Ja sitten on niin hyvä olotila. :)
  Sunnuntait on minun kohdalla mahdottomuus, koska ne päivät on varattu minigolfille. Se taas on niin erilaista, päänsisäistä treeniä.

Leave a Reply

See also: