Kuvien luvaton käyttö blogeissa

Iltalehdessä on juttu siitä, miten kuvien luvaton käyttö rehottaa varsinkin blogeissa. Se on niin totta. Varsinkin nuoret (mutta tässä ei pidä  yleistää liikaa) netin käyttäjät saattavat viitata pahimmassa tapauksessa kuvan alla, että kuva otettu googlesta tms.

Tosiasia on kuitenkin niin kuin valokuvusliittojen kommentti kuuluu:

- Mottomme on, että ilmaista valokuvaa ei ole olemassa. Valokuva on tuote, hyödyke, jota myydään samalla tavalla kuin esimerkiksi maitoa kaupasta.

No siis verkkokaupat tai muut vastaavat tarjoavat kuviaan blogattavaksi ja haluavat, että niitä käytetään, mutta muutenhan netistä ei saisi napata oikein mitään.

Minä olen todella varovainen kuvien käyttämisen suhteen ja se johtuu siitä, että kuvasin aiemmin todella paljon eläimiä, erityisesti kissoja ja ne kuvat ovat totaalisen vapaata riistaa nettimaailmassa. Itse asiassa koko kuvaaminen menetti pitkäksi aikaa viehätyksensä juuri sen takia.

Mutta siis, jatkan oman kuvapolkuni kulkemista ja kuvissani lukee yleensä aina alakulmassa tai jossain kissanpaivia.com. Kuviani saa lainata, mutta siinä tapauksessa kuvan yhteydessä toivottavasti on linkki oikeaan lähteeseen eli blogiin tai sivustoon, jolta se on otettu.

Oman kuvapolun kulkija

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: