Taloussanomien Zumba-villitys artikkelista

Olen odotellutkin, että koska zumbasta alkaa tulla talouden kannalta kirjoitettuja artikkeleja. Kysehän on melkoisesta rahasammosta. Kuntoon ja laihduttamiseen liittyvä bisnes on suurta ja kaunista, eikä se pienemmäksi tulevaisuudessa muutu.

Mutta artikkeliin. Poimin siitä muutamia lauseita ja pohdiskelen zumbaa siihen perään.

**********

“Fanaattisimpien harrastajien mukaan mitään näin mukavaa ei ole koskaan keksitty.” Olen itse 36 -vuotias kohtuullisen hyvässä työpaikassa ja ammatissa, perhe on ja kissat ja koira. Olen omalla tavallani tavallistakin tavanomaisempi ihminen, joka ei ole koskaan harrastanut aktiivisesti liikuntaa. Itse asiassa puoli vuotta sitten minut olisi voinut kuvailla sohvaperunaksi, ainakin talvikauden sohvaperunaksi, koska kesällä ja varsinkin keväällä puutarha hoitaa liikutuksen.

Olen aina ollut erittäin huonosti aivopestävissä. Olen toisinaan ehkä liiankin jyrkkä joissakin mielipiteissäni silloin, kun jossain asiassa ei ole päätä eikä häntää. Pohdin ja kritisoin asioita ainakin mielessäni hyvinkin monelta kantilta. Toisaalta olen positiivinen ihminen. Nuorena kävin joskus kuntosalilla, aikanaan pelailin lentopalloa ja suksetkin osui joskus jalkaan. Ehkä kaikkein positiivisin kuntoilumuisto on ollut sulkapallosta, joka on hauskaa vieläkin ja sillä alkoi liikunnan lisääminen kesällä omassa pihapiirissä. Sitten tuli zumba.

Zumba vei minut mukanaan heti ensimmäisestä tunnista lähtien. Ei se helppoa ollut! Kuinka ihmeessä lantio pystyy pyörimään tai olkapäitä hytkyttämään rennosti. Ei se tuntunut mahdolliseltakaan, mutta jo muutamien viikkojen kuluessa zumba oli lähes helppoa. Viikko toisensa jälkeen odotettiin zumba tuntia ja samalla alettiin zumbaamaan dvd:n avulla lisää. Hiki tuli joka kerta ja yllättävää kyllä, hiki tuli joka kerta enemmän. Kunto kasvoi huomaamatta, kunnes parin kuukauden päästä alkoi tajuamaan miten helposti jalka nousee ja ne tiukimmatkin tunnin vaiheet sujui – voiko sanoa sulavasti?

Ehkä minä sitten olen fanaatikko ensimmäistä kertaa elämässäni. En tiedä miten selviän zumbatunnittoman joulukuun. En tosiaan tiedä mitään yhtä hauskaa liikuntamuotoa kuin zumba.

“Toiset uskovat, että Kolumbiasta Yhdysvaltoihin jo vuosia sitten rantautunut, tanssiin perustuva ryhmäliikunta jää kausiflunssan kaltaiseksi ohimeneväksi ilmiöksi.” On se minulla jo kestänyt pidempään kuin sitkeinkään sikainfluenssa. :D

“Zumba on tuorein esimerkki liikuntalajista, joka pyrkii erottumaan muista kilpailtaessa kuluttajien ajasta ja rahasta. Arviolta 400 000 saleilla käyvää naista – kyse on lähes yksinomaan naisista – ovat ryhmä, joka saa eurotkin liikkumaan.” Kyllä tosiaan tässä kuulun itsekin siihen ryhmään, joka on valmis laittamaan liikuntaan ja laihtumiseen euroja. Kukapa ei tavoittelisi nuorekkuutta ja kauneutta. Mikä sitten tekee zumbasta sen vaihtoehdon, jonka itse valitsen mieluiten?

Zumba ei maksa kovin paljon. Saan rahan edestä liikuntaa paljon enemmän kuin muilla tavoilla. Jos ihan normaali zumbatunnin kalorikulutus on yli 500 kcal (mittareilla mitattuna) ja tunti maksaa vähemmän kuin kuntosalilla käyminen ja zumba tunnilla saa pitää hauskaa ystävien kanssa, niin miksi voisin haluta jotain muuta. Olen aina pitänyt tanssista, rakastan musiikkia ja zumba yhdistää nuo kaksi. Lisäksi muutamassa kuukaudessa hävisi vyötäröltäkin 10 cm ilman mitään hampaat irvessä tehtyä liikunnan suorittamista.

Hampaat irvessä suoritettu liikunta on pahinta mitä tiedän. Se jää aivan takuulla yksittäiseksi maksetuksi kuukausikortiksi kuntosalilla tms. Sellainen vaan yksinkertaisesti loppuu ennen kunnollisia tuloksia.

Zumba erottuu.

“Yleensä konseptit on suojattu rekisteröimällä ne tavaramerkeiksi.” Kiitos siitä, että nyt zumba tunnille menijä tietää saavansa rahalle oikeaa vastinetta koulutetulta ohjaajalta. Ohjaajissakin on eroja eli koulutettu huono ohjaaja ei kauaa vedä porukkaa, ei ainakaan isoja ryhmiä. Hyvä ohjaaja taas, no, tulkaapa kurkistamaan vaikka Ylistaron zumba ryhmään. ;)

Ai niin, kiitos zumballe ihanista teknisistä liikuntavaatteista. Kyllähän ne maksaa maltaita, mutta joskus äiti saa tehdä jotain omaksi hyväkseen ja nauttia – myös liikuntavaatteista.

“Kuntosalien zumba on saanut hurjaa vetoapua TVShopin myymistä dvd-kiekoista. Iloinen meno ja juhlimiseen kutsuva “Let’s party” -tunnus ovat tuttuja sellaisillekin, jotka eivät ole koskaan kokeilleet ryhmäliikuntaa.” DVD systeemi on ok lisä ja tv-shop oli itsellenikin ensimmäinen kosketus zumbaan. DVD ei kuitenkaan anna sitä zumba tunnin huumaa, joten se on vaan lisä. Se flat abs 15 minuutin ohjelma on kyllä suosikkini ja ilman sitä en olisi vielä ollenkaan näin hyvässä kunnossa.

“Suomessa ohjaajia on tällä hetkellä vajaa viisikymmentä, joista osa on hankkinut koulutuksensa ulkomailla. Määrä viisinkertaistuu parin kuukauden aikana, kun kolme läntisellä Uudellamaalla järjestettävää kurssia on pidetty.” Voi kun olisin itsekin päässyt mukaan… Jos viimeinen kurssipaikka olisi ollut tammikuun puolella pidettävälle kurssille, niin minäkin olisin siellä. Mutta kun ei ollut.

Ohjaajia alkaa tosiaan löytyä, koska tilausta zumba tunneille on valtavasti. Hienoa, että zumbasta pääsee nauttimaan pian ympäri Suomen.

**********

Ehkä ei sitten kannata siellä taloussanomien sivuilla käydä lukemassa kommentteja artikkelin lopusta. Siinä tulee väkisinkin hieman apea olotila. Laitoin kyllä oman kommenttinikin sinne jonon jatkoksi ja oli siellä pari muutakin zumbaajan kommenttia, kaukana ja piilossa.

Zumbaa voi kritisoida käsittämättömäksi naisten vouhotukseksi, mutta kritisoijille sanoisin, että käykää kokeilemassa yksi zumba tunti. Kokeilkaa kuinka jaksatte tanssia koko tunnin ja vääntäkää sitten paita kuivaksi ja kirjoittakaa sen jälkeen. Kritisoiviakin kirjoituksia netistä löytyy, mutta tuo Taloussanomien juttu oli kyllä kiitettävän neutraali. Seuran juttu oli tietysti omaa luokkaansa, mutta sen kirjoittajahan zumbasi meidän mukanamme ja kuvaaja sai varmasti materiaalia yllin kyllin.

Beto Perezille zumba on rahasampo ja tavalliselle zumbaajalle se on valtava ilon, energian, hyvä mielen ja kunnon lähde. Minulle zumba sopii kuin nenä päähän! :)

Täytyy muuten todellakin muistaa kamera mukaan pikkujouluzumbaan…

Did you like this? Share it:

10 Responses to “Taloussanomien Zumba-villitys artikkelista”

 1. Pinkki Pingu says:

  Hyvä, kun löysit artikkelin. Edelleen odotan pääseväni kokeilemaan ryhmätunnille lajia…

 2. Outi says:

  Ainakin ohjaajia alkaa pian olla riittävästi!

 3. Pinkki Pingu says:

  Ainakaan vielä ei ollut tullut ilmoituksia zumbasta elixiaan… Haluan kyllä kokeilla tätä ihan ohjatusti, ruudun kautta ei ollut ainakaan miun juttu. :)

 4. Outi says:

  Se on tosiaan, sanoisinko haastavaa, itsekseen dvd:n kanssa aloittaa. Aika monelta on jäänyt siihen.

 5. Keiju says:

  Uskoni Zumbaan ei horju: Taloussanomien lukijoita vaan *tuttaa kun ne ei itse ole keksineet Zumbaa. :) Talouspiireissä ollaan aina kateellisia, varsinkin jos joku juttu menestyy.

  Voitko kuvitella, miekin saan kohta lainaksi Zumba DVD:n! Näin jo kylässä Flat-Abs -ohjelman. Se ON niin mun juttu, olen joutunut treenaamaan vatsoja 5 vuotiaasta asti skolioosin ja lievän CP-vammani takia. Mutta se näyttää niin kivalle.

  Veljen vaimoa olen kannustanut Zumba-ohjaajaksi, hänkin olisi siihen täydellinen ja on jo tosi kiinnostunut…

 6. Outi says:

  Ei kannata sitten heti ekalla kerralla riuhtoa liikaa sen flat absin kanssa. Minä sain jonkun aivan uuden lihaksen kyljen/selän paikkeilta kipeäksi silloin aluksi ja se vihloi aika pitkään. Yllättävää, miten niitä uusia lihaksia onkin löytynyt!

  Kyllä zumbaa on miesten vaikea ymmärtää. Siis lähinnä miesten, joille zumba on mahdollisimman mahdottomalta kuulostava asia. On toki naisiakin, jotka puhuvat vastaan, mutta paljon vähemmän.

 7. Teea says:

  Voi itke mun viuluni…tänään on perjantai ja zumba joulutauolla =( Onneksi todennäköisesti maanantaina pääsee zumbaamaan, mikäli toi meidän mammakissa ei silloin synnytä…

 8. Outi says:

  Jo eilen, kun Eve jäi pidennetylle viikonlopulle, olin ihmeissäni, kun ei odoteltu perjantaizumbaa. Pääseekö maanantaina kyytiin vai mitähän kautta sinä kuljet? :) Siis, jos ei ole poksahdyspäivä. Täällä jännätään myös mitä värejä jne!

 9. Teea says:

  Väreinä voi tulla mustia, punaisia, kilppareita, ilman valkoista :-)
  Pääset varmaan kyydissä, oli puhetta Petran kans, et mennään kimppakyydillä, mut viestitellään ;-)

 10. Outi says:

  Minä en pääse. En voi jättää poikia niin pitkäksi aikaa yksin…

Leave a Reply

See also: