Zumba vai Sh’Bam?

Kumpiko, Zumba vai Sh’Bam on teidän mielestä hauskempaa? Oletteko kokeilleet molempia?

Minä olin eilen illalla elämäni ensimmäisellä Sh’Bam tunnilla ystävän ja tietenkin uteliaisuuden houkuttelemana. Olen pitänyt totaalista taukoa kaikkeen tanssilliseen liikuntaan ja sen johdosta olin ennen tunnin alkua hieman hämilläni ja pikku paniikissa, että jos jalat menee pian ihan totaalisesti solmuun. :D  Mutta kyllä se vaan niin on, että kun musiikki alkaa soida, niin jalat vain lähtee liikkeelle. :)

Wasa Sports Clubin tanssisali

Ohjaaja oli energiaa pursuvan iloinen ja musiikki taisi lähteä liikkeelle Nicky Minajista. Mitenkähän ne ohjaajan alussa kertomat jutut olikaan? No, jokainen saisi tehdä liikkeet niin kuin omimmalta tuntuu ja antaa vain mennä. Nyt oltaisiin staroja ja heittäydyttäisiin musiikkivideoiden maailmaan. Jotain tuohon suuntaan se oli.

Ideana joka tapauksessa on tanssia suosittujen kappaleiden mukana:

Set to a soundtrack of chart-topping popular hits, dance music that is heard in the hottest nightclubs around the world, familiar classics remixed and modernized Latin beats, SH’BAM™ is the ultimate fun and sociable way to exercise. Each 45-minute SH’BAM™ class is vibrant, unique and varied – and like all the LES MILLS™ programs, a new SH’BAM™ release is produced every three months with new music and choreography.

Selvästi ryhmä oli siis tanssinut noita kappaleita jo jonkin aikaa, mutta helposti niihin pääsi sisälle ja mukaan menoon ensikertalaisenakin. Sinne kyllä uskaltaa lähteä mukaan kuka vaan! Oikeastaan jäin miettimään, että aika hurja idea olisi tanssia samat kappaleet, jos niitä toistettaisiin kolme kuukautta putkeen.

Kai siinä kuitenkin jotkut kappaleet vaihtuu sen kolmen kuukauden aikana?

Tuskin sentään Michael Jacksonin Thrilleriä kolmea kuukautta tanssitaan? Se oli muuten tunnin latistavin kohta, mutta muistanpa samanlaisen tunteen yksittäiseltä zumba tunnilta, jolla kävin joskus pari vuotta sitten Helsingissä. Tässä ei ole kyse siitä, ettenkö arvostaisi kappaletta ja Michaelia, mutta väkisin väännetty tanssi siitä helposti tulee.

Salin nurkassa oli nyrkkeilysäkkejä

Yksittäiset kappaleet koreografioineen oli ihan hauskoja ja se yksi salsa siellä välissä sai laittamaan lantion liikkeelle. Oi kun olisi ollut useampi siihen suuntaan!

No tuosta kommentista jo kuulee mikä olisi minun valintani. :) Kyllä zumba on sittenkin zumbaa, eikä Sh’Bam vielä vienyt voittoa minun kohdallani. Uskon silti, että monelle Sh’Bam on se parempi vaihtoehto. On se hyvä, että löytyy erilaisia mahdollisuuksia JA erilisia ohjaajia.

Ja vaikka kirjoitan kuten kirjoitan, niin jos aikaa sattuu sopivasti löytymään, niin voisin antaa Sh’Bamille vielä toisen mahdollisuuden jonain perjantaina ja tekisi mieleni käydä joku WSC:n zumbakin tanssimassa. :)

Olikohan se Sh’Bam tunnin musiikki minulle vähän “ongelma”? Ajankohta oli toki myöhäinen eli tunti alkoi vasta kahdeksalta. Siihen aikaan ei ole energisin olo, mutta jos musiikki olisi osunut jotenkin kohdalleen, niin sehän olisi vain tempaissut ja imaissut mukaansa. Ehkä siinä oli jotain, mikä ei täysin napsahtanut kohdalleen ja tosiaan olisin toivonut hieman tanssillisempaa tuntia.

Eilisestä jäi päällimmäiseksi mieleen zumba ikävä… Tai ehkä joku salsa tunti olisi paikallaan? :)

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Zumba vai Sh’Bam?”

 1. Annika says:

  Samaa mieltä-zumba vie voiton! Haluan tanssia enemmän salsaa,rumbaa,merengeä; hyppimistä saa toisilla tunneilla,esim attckilla. Olen käynyt kerran Sh’bamilla, mutta huomasin heti että tykkään enemmän zumbasta.

 2. Outi says:

  Zumbassa vaan on sitä jotain :) eli se tanssillisuus, vaikka tottakai eri ohjaajien tunnilla enemmän tanssitaan ja toisen tunneilla muistuttaa kaikki enemmän aerobicia.
  Mutta jäin tuossa miettimään, jos saisi jotenkin yhdistettyä crossfit ja zumba päivän…

 3. Ammi says:

  Ei kumpikaan! :D
  (No jos on pakko valita, niin mun mielestä se Sh’bam oli omituista tallustamista ja askeltamista. Että ehkä sitten zumba yhden kerran Sh’bam ja viiden kerran zumbakokemuksella…)

 4. Ammi says:

  JOS ois pakko valita… Munhan ei ole ;)

 5. Outi says:

  Hih, no ei tosiaan ole pakko. :D

 6. Outi says:

  Mutta minä kyllä haluaisin kuulla, että joku sanoo, että Sh’Bam on loistavaa. Kyllä siinä eväät olisi siihen olemassa…

 7. Päivi says:

  Itse ohjaan molempia, ja molemmille on paikkansa! Zumbassa ohjaajalla on enemmän vapauksia, joka on sekä hyvä että huono asia. Jotkut zumba-tunnit ei ole lattaria ja tanssia nähnytkään. Toisaalta Sh’bamissä on mielestäni vaihtelevia ohjelmia, ja jos et jostain biisistä tai koreografiasta tykkää, niin sille ei mitään voi. Mutta nyt viimeisin ohjelma on mielestäni tosi hauska ja toimiva kokonaisuus! Itse olen sitä mieltä, että molempi parempi! Molemmilla tunneilla saa hullutella ja tanssia täysiä!

 8. ansku says:

  Zumba vie varmaan voiton tälläisellä lattarihullulla…kahden kerran sh´bam kokemuksella sanon, että hauskaa oli todellakin viime perjantain tunti. Piti olla zumbaa, joten sillä mielellä lähdin tunnille, vetäjä oli unohtanu kaikki zumbalevyt kotiin joten olikin sitten tuota toista lajia. Ensin ajattelin voi ei, mutta onneksi jäin. Viime kesänä olin ekan kerran sh´bamissa enkä tykännyt (eri vetäjä) ja oli liikaa loikkia mun ikäiselle…mutta aion nyt käydä tämän Teron molemmilla tunneilla, oli hän sen verran hauska tyyppi ja tunsi oikein tanssin ilon taas pitkästä aikaa.

 9. Outi says:

  Mahtavaa, että löytyi hauska vetäjä. :)

Leave a Reply

See also: