Mikä on Tabata?

Tiedättehän mikä on Tabata? Siitä alkoi tämän kerran crossfit. :D

Juu, oli aivan hullua mennä niin nopeasti migreenin perään crossfitiin ja siitä todella tuli rankin crossfit kokemus tähän asti. Olotila oli tavallista raskaampi jo kun kävelin crossfit saliin saati sitten, kun saatiin se tabata liikkeelle.

Tabatassa tehdään 8 kierrosta niin, että 20 sekuntia tehdään liikettä ja 10 sekuntia on lepoa. Liike voi olla kai mikä vain, koska tabata on treenitapa.  Mikähän se tämänkertainen liike olisi nimeltään? Mentiin punnerrusasentoon ja hypähdettiin toinen jalka eteen ja hypähdyksellä vaihdettiin jalkojen paikkoja niin, että taas toinen jalka tuli mahdollisimman eteen.

Että semmoinen lämmittely. ;)

Sitten tuli muutamalla tavalla käsillään seisoen punnertamisen harjoittelua. Itse asiassa minä kyllä uskon, että sen minä harjoittelen kuntoon kotioloissa, eikä se enää niin pelota. Kyllä käsivoimat riittää, kun vaan opin pääsemään käsilleni. Helppo juttu?

Olikohan ennen WODia jotain muuta? Kuntopallo rinnalle ja siitä kyykkykävelyä niin, että polvi kävi aina maassa.

Ja sitten WODiin,

joka oli 40 –  30 – 20 – 10 (toistomäärät/kierros) ja liikkeet:

Kyykkykävely kuntopallon kanssa

Punnerrus

Kyykkykävely takaperin kuntopallon kanssa

Vatsalihasliike

Okei, minä olin jo niin puhki valmiiksi, että se ei tiennyt hyvää. Mitä ikinä teinkään, niin menin jo laskuissa ihan sekaisin. :P Tein loppujen lopuksi suurin piirtein 40 – 30 – 20. Vatsalihakset tein painon kanssa ja jalat oli ihan horkassa, kun lähdin tallustamaan kohti autoa. Kyllä siinä ainakin treeniä tuli. :)

Varmaan parissa päivässä ehtisi saada voimia ja voisi mennä perjantaina uudestaan? JEE! Olipa hyvä idea ja huomenna nousee kuulat, koska “kuulalihakset” ei tänään joutuneet liian koville. :)

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Mikä on Tabata?”

 1. Terhi says:

  Liike taitaa olla mountain climber :)

 2. Outi says:

  Kuulostaa ainakin kuvaavalta. :)

 3. Annika says:

  Jepp,mountain climber;) Outi,unohdit että tehtiin myös vatsat tabatana, ja vielä “tavallisia” punnerruksia,hitaita ja nopeita.En muista minäkään kaikkia, se oli kyllä raskas tunti kokonaisuudessaan, alusta loppuun.

  Olen tehnyt kuntopiiriä tabatamuodossa, se oli kyllä erittäin raskasta,kun pitää tehdä sama liike niin monta kertaa peräkkäin,ja niin lyhyt lepo. Ja liikkeet olivat tuttuja crossfit-liikkeitä,ja tunti mentiin…Olipa sekin kokemus:)

 4. Outi says:

  Joo, se vatsatabata tosiaan unohtui! Minä sain melkein joka 20 s pätkälle muuten saman tuloksen. Tein tosin vatsat taas painon kanssa, että en mennyt niin lujaa kuin muut.
  Punnerruksia tuli kyllä aika riittävästi yhdelle kertaa. :)

 5. Terhi says:

  Itse käytän AbMatia selän alla, kun teen isumaannousuja. Kokeile jos saliltasi löytyy sellainen. Jotkut pitävät sitä vaikeampana mutta kannattajiakin löytyy :)

 6. Outi says:

  Hei kiitos vinkistä! Kurkkasin heti, että kyse on varsin yksinkertaisesta apuvälineesta. Se saattaisi olla ainakin hetken juuri sellainen pieni apu, jota tarvitsen.
  Tai pyyhe selän alla rullalla?

Leave a Reply

See also: