Sähköpostitulvan vallassa ja kirjojen maailmassa

Oho. Koko viikko hiljaisuutta ja useampi päivä kurkistamatta sähköpostiinkin ja jestas mikä tulva. Olihan tämä erilaista pitää hiljaista linjaa, mutta tosiasia on, että ei minusta ääntä ole lähtenytkään.

Aika jännä kyllä ottaa ihan uudenlainen näkökulma siihen, että paljonko esimerkiksi juuri sähköpostia viikossa kertyy. Suurelta osinhan ne on roskapostia, mutta joukossa on helmiä. :) Ensimmäiseltä sivulta niitä löytyi jo kaksi ja jatkan matkaani eteenpäin kahlaten.

Kirjoja meni sitten hyvin pitkien päiväunien väleissä viisi. Alyson Noëlin Fated ja Echo, Veronica Rothin Divergent ja Insurgent ja yksi vielä vähän aikuismaisempi valinta, jonka kirjoittajaa ja nimeä en juuri nyt muista. Kaikki nämä oli tietysti englanniksi, koska minä vaan en voi vastustaa englanninkielisiä versioita.

Onkohan muuten se J.K. Rowlingin The Casual Vacancy eli Paikka vapaana -kirja luettavaksi kelpaava. Onko kukaan lukenut sitä? Näin sen kirjakaupassa, mutta ei vielä houkuttanut riittävästi, mutta ehkä se voisi olla turvallinen joululahjavihje.

Mutta hei, minä alan pikkuhiljaa olla kunnossa. Viime yönä vielä yllätti kaamea yskänkohtaus, mutta ne tulee enää toisinaan. Tänään voin jo hyvällä omallatunnolla käväistä minigolfaamassa ja ensi viikolla voin alkaa ajattelemaan muutakin.

Koiruus oli muuten äärettömän onnellinen, kun sai tänä aamuna ensimmäisen todella lenkiksi luokiteltavan metsälenkin. Voi sitä onnellista rymyämistä. :)

edit: Taidan pistää pystyyn kirjahuutokaupan. Tai siis ei se olisi mikään huutokauppa, mutta että postikulujen hinnalla voisi lähettää joululukemista, jos joku sellaista kaipaa. Tosin kirjat on aika pitkästi englanninkielisiä ja varsin keskenkasvuisille tarkoitettua fantasiaa, mutta jos se jollekin osuisi kohdalleen, niin kyllähän tuota löytyisi jaettavaksi.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Sähköpostitulvan vallassa ja kirjojen maailmassa”

 1. Laura says:

  Jos vaan joskus ehtisin lukee vielä! Voi, miten onkaan ikävä hyviä kirjoja. Eli huutokauppa-ajatusta kannatetaan ainakin täällä päässä :)

 2. Outi says:

  Hei Laura, minä voin tuoda tullessani kasan kirjoja, kun tulen Raholaan kisoihin! Saat valita mikä voisi kiinnostaa. :) Olen siellä 7. päivä illasta harjottelemassa ja 8. päivä kisoissa eli 8. päivä onnistuisi helpoimmin aamupäivästä, kun se on varmaan treeniaikaa ja kisa kai alkaa puolen päivän aikaan.

 3. Kiva että olet jo noin hyvässä kunnossa :) . Kyllä oikeiden kirjojen lukeminen kuuluu niihin elämän nautintoihin, joista täytyy pitää kiinni kynsin hampain! Kun omat lapseni olivat pieniä, tuntui että aikaa omaan lukuhetkeen ei ole koskaan, mutta olen sittemmin ottanut kyllä senkin takaisin :) . Onpa muuten mahtavaa, että luet mieluiten alkuperäiskielellä kirjasi. Minun kärsivällisyyteni ei siihen yleensä riitä, vaikka toki olen englanninkielisiä kirjoja lukenut sekä työni, opiskeluni ja huvinkin vuoksi. Se J.K. Rowlingin “Paikka vapaana” on muuten minunkin hankintalistallani, kylläkin suomennettuna :) .

 4. Outi says:

  Olen minä jo hyvässä kunnossa. Suunnittelen tässä huomisillaksi kevyttä kuulatreeniä + koiran kanssa lenkkiä. :) Tänään ei ollut vielä niiden aika vaan kävin pelaamassa minigolfia sisätiloissa. Tai no, siis koiran kanssa on jo kävelylenkit tehty kahtena aamuna.
  Alkyperäiskieli kyllä minulla pitää sisällään vain sen englannin. ;) Olen kokeillut joskus aikanaan ruotsiksi, mutta ne on aika alkutekijöihin jääneitä kokeiluja. Paitsi, että nykyään kuulen niin paljon ruotsia puhuttuna, että ehkä voisi taas harkita… Mutta englanti on minulle se ainut täydellisen oikea lukukieli. :)

 5. Laura says:

  Mahtava ajatus! Se lauantai 8. päivä aamupäivä olisi superhyvä, kun 7.päivä illalla meillä on taas vauvauinti ja siellä menee se klo 18-21 varmaankin.

  Niin ja mua kiinnostaa kaikki eli mikä vaan kelpaa :D

  Kyllä alkuperäiskieli on paras lukukieli. Tuntuu, että vaikka kuinka hyviä ne suomentajat olisi, niin aina jotain saattaa hukkua käännöksessä. Yhdessä prinsessa Dianasta kertovassa kirjassa kerran luki, että “prinsessa Diana oli kuningasperheessa irtonainen kanuuna” eli tietty loose cannon :D :D:D

 6. Outi says:

  Irtonainen kanuuna :D ei jestas. :D Mutta noita kukkasiahan muuten löytyy ja paljon.
  Minä koitan jossain vaiheessa tehdä oikein listaa, että mitä kaikkea löytyy. Niin no, millä muulla konstilla minä niitä voin pois antaakaan, mutta siis tämä koko idea sopii niin hyvin siihen, että olen ajatellut vähentää tavaran määrää tavalla tai toisella. Minun tapauksessani se tavara on yllättävän paljon kirjallista muotoa. ;)

Leave a Reply

See also: