Keskittymisen merkitys ratagolfissa ja miten mieliala siihen vaikuttaa

Minigolf vaatii hurjasti keskittymistä ja joskus se ei onnistu. Olen jo omalta ja myös muiden kohdalta huomannut miten paljon “huolet ja murheet” vaikuttaa aivan suoraan tulokseen.

Itse asiassa minigolf on niin herkkä laji, että siinä oppii yhtä sun toista itsestään. Siinä oppii omasta stressinsietokyvystään, siitä miten reagoi onnistumisiin ja positiivisiin ajatuksiin sekä epäonnistumisiin ja miten pitkään jotkin reagoinnit vaikuttaa omaan toimintaan ja myös sen, miten paljon ne huolet ja murheet vaikuttaa koko ihmisen toimintaan.

Minigolf vaatii kunnon keskittymisen

Minä päästin tänään huolten vaikuttamaan itseeni ja lopullisesti ne livahtivat ajatuksiini ennen Lotlaxin viikkokisan viimeistä kierrosta. Iloisiin tai harmittomiin ajatuksiinsa vaipuminen pilaa helposti yhden lyönnin, jonka jälkeen vain toteaa, että hups, pidetäänpä ajatukset nyt siinä mitä olen tekemässä eli radassa jota olen lyömässä ja seuraava lyönti onnistuu. Huolien livahtaessa mieleen reagointi on aivan erilaista.

Huolet saavat keskittymiskyvyn hajoamaan ja huolia ei saa tönäistyä noin vaan mielestä, vaan ne pysyvät mukana ja vaikuttavat huomattavasti enemmän kuin yksittäiseen lyöntiin. Tekisi mieleni väittää, että siinä menee helposti kokonainen kierros ja ainakin useamman radan verran, koska tarvitaan jokin suurempi katkos, että ajatukset saa kasaan – JOS saa.

Minigolfissa ajatusten vaikutuksen havaitsee välittömästi, koska yksittäisen lyönnin onnistuminen on monesta seikasta kiinni, mutta on ihan selvä asia, että mieliala vaikuttaa kaikenlaisiin liikunta- ja muihinkin suorituksiin. Ihmismieli on ihmeellinen.

Minä en menisi vähättelemään mielialan merkitystä mihinkään suoritukseen. Minigolf ja rankempi fyysinen liikunta tarjoaa molemmat eri tavoilla mahdollisuuden keskittää ajatukset pois ikävyyksistä tai stressaavista asioista. Niiden avulla voi saavuttaa hyvän mielen. Mutta jos tarkoituksena on saavuttaa onnistunut suoritus tai vaikkapa ennätyksiä, niin ihminen tarvitsee tasapainoa ja jo valmiiksikin sopivan mielialan.

Mahdoton tehtävä? Kyllä se joskus on…

**********

Tein muuten minigolf sivuilleni esittelyn Vöyrin Lotlaxin radoista. Täällä minä viikonloppuisin pelaan hyvässä seurassa, enkä osaisi enää kuvitellakaan viikonloppuja ilman niitä hetkiä. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: